Al zolang ik me kan herinneren ben ik gek geweest op de feestdagen. Voor mij betekent dit nog meer koken en bakken, heerlijk genieten van eten dat door anderen gemaakt is, me omringen met familie en vrienden, dikke truien, verwarmende drankjes, soepjes en gewoon overal liefde.
Ik kan gerust zeggen dat eten sinds ik een kind was altijd al heel belangrijk was gedurende de feestdagen en dit is niet anders voor mijn man en zijn familie. Als het gaat om veganistisch eten dan moet ik zeggen dat ik gezegend ben met een geweldige familie die ook veganistisch kookt. Ieder jaar is er weer een tafel vol heerlijke plantaardig opties voor mijn man en mij en dus net als waarschijnlijk vele andere plantaardige foodies vind ik het heerlijk om mijn bordje vol te maken met vele verschillende bijgerechten en voorgerechten.
Als je zelf gaat koken tijdens de feestdagen dan ga ik je vandaag daarbij proberen te helpen. In de maand december zal ik natuurlijk ook een aantal heerlijke nieuwe recepten voor de feestdagen delen, maar vandaag deel ik een samenvatting van alle lekkere hapjes, snacks, bijgerechten, salades, soepen en desserts.
32 Vegan Recepten voor de Feestdagen – van voorgerechten en ontbijtjes tot bijgerechten, salades, soepen, snacks en desserts… Genoeg inspiratie voor de mooiste tijd van het jaar!
In willekeurige volgorde – veel plezier met meer dan 30 recepten!
Geroosterde spruitjes zoete aardappelsalade met knapperige amandelen en granaatappels
Perzische Aubergine Dip
Vegan Chocolade Brownies met Glazuur
Snelle alcohol vrije warme appelcider
Glutenvrije Amandelboter Kerst Koekjes
Cranberry saus met appel, dadels en sinaasappel
Vegan Kaas
Zoete aardappel puree met geroosterde knoflook en cashewnoten crème
Linzensalade met Bietjes en Pijnboompitten
Chrissy Teigen Tomaat Basilicum Soep
Pistache IJs
DIY Donkere Amandel Vanille Chocolade Reep
2 ontbijt recepten om vooruit te maken
Gevulde pompoen met kikkererwten salade
Geroosterde Bloemkool ”Steak” met Kurkuma Bonen Dressing
Zachte Framboos Chia Zaden Pudding
Havermoutpap met Gegrilde Peer en Geroosterde Amandelvlokken
”Ferrero Rocher” Zwarte Bonen Chocolade Truffels
Speculaas kruiden havermout met walnoten
Hmmm wat een hoop lekkers! Ik ga er een aantal opslaan voor Oud & Nieuw 🙂