Wortel Frietjes

Mijn groenten en mijn oven zijn vrij goede vrienden. Vooral als ik wat wil opruimen in mijn koelkast, gooi ik al mijn groenten restjes in een soep of ik rooster ze in de oven. Maar met een te veel aan wortelen eindig ik altijd met een heerlijk sapje of ik rasp ze in mijn salades zodat ik ook kan profiteren van de vezels. Maar de wortelen roosteren is nooit echt bij me opgekomen. Laat me je één ding zeggen, wortel frietjes zijn echt geweldig!

Met de juiste specerijen en de juiste tijd in de oven, lijkt er wel iets magisch te gebeuren met je worteltjes. Samen met de smaak van geroosterde sinaasappel, is dit recept een echte topper.

De hoeveelheid tijd en kruiden maakt dit recept echt een heerlijke snack, bijgerecht of lunch. Ik voeg meestal nog wat zelfgemaakte hummus en een eenvoudige salade toe en ik heb mijn perfecte lunch!

Voor dit recept zul je flink wat kruiden en specerijen uit de kast moeten halen. Maar oh, je lichaam zal je dankbaar zijn. Kruiden en specerijen zijn zeer krachtig en met een beetje kun je al van flink wat gezondheidsvoordelen profiteren. Zodra een recept het ook maar toelaat, haal ik mijn kruiden tevoorschijn en begin ik tijdens het koken mijn eten royaal te besprenkelen Kom maar door!

Als je nog niet helemaal overtuigd bent van de kracht van kruiden en specerijen, bekijk deze video dan van dr. Greger die weet dit het beste (en zoals geen ander) uit te leggen. Je kunt hier overigens meer lezen over mijn liefde voor dr. Greger.

Als je wat wortelen in de keuken hebt, zou ik zeggen: probeer dit recept eens! Je zult het geweldig vinden! En vergeet niet om je creatie met mij op social media met #thegreencreator te delen. Ik vind het geweldig om jullie foto’s en je eigen variaties terug te zien.

Carrot Fries

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrot Fries

Wortel Frietjes

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: lunch, snack, avondmaal, diner, bijgerecht
  • Cuisine: veganistisch, vegan, gezond, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij, vegetarisch

Description

Wortel frietjes zijn de beste groenten frietjes ooit! Met de juiste hoeveelheid tijd en de juiste kruiden maak je de meest heerlijke snack of bijgerecht.


Ingredients

Scale
  • ongeveer 600 gram verse wortelen voor twee personen (voel je vrij om meer of minder wortelen voor te bereiden)
  • een theelepel extra vergine olijfolie
  • een snuf Keltisch zeezout
  • zwarte peper naar smaak
  • een eetlepel gedroogde kurkuma
  • een flinke scheut gedroogde gember
  • een theelepel gedroogde knoflookpoeder
  • een theelepel gedroogde marjolein
  • een theelepel gedroogde oregano
  • een vleugje rozemarijn
  • een verse sinaasappel, in plakjes gesneden
  • optioneel: wat verse kruiden (peterselie) om te garneren

Instructions

  1. Was de wortelen en snijd ze eerst door de helft, horizontaal. De twee wortelen snijd je vervolgens elk doormidden en vervolgens weer door de helft (verticaal). Met andere woorden, snijd de wortels in friet vormpjes. Doe ze in een kom en voeg de olie en de gedroogde kruiden en specerijen toe. Meng goed en leg ze op een bakplaat. Laat de wortelen in de oven baken op 180 graden voor ongeveer 30 minuten, maar dit kan ook langer duren (afhankelijk van je oven). In de laatste 10 minuten voeg je de verse stukjes sinaasappel toe bovenop de wortelen. De wortel frietjes zijn klaar als ze zacht van binnen zijn en enigszins knapperig aan de buitenkant. Persoonlijk houd ik niet van de smaak van deze frietjes toen ik ze te kort liet bakken. Serveer en geniet of bewaar in de koelkast voor later!

Recipe Card powered byTasty Recipes

photos by the green creator (c) (copyright)

5 gedachten over “Wortel Frietjes”

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.