Gebakken dadels

De decemberdagen kunnen voor sommigen van ons best wel stressvolle weken zijn. Persoonlijk heb ik nogal wat feestelijke gelegenheden in december, Alles wat je je maar kunt bedenken vindt bij mij plaats in december. Dus wanneer ik op een super eenvoudig en lekker recept stuit, dan moet ik dat uitproberen. Wie houdt er nu niet van interessant uitziende en snelle recepten, toch? Dit recept is klaar in 3 minuten (de fotografie duurde veel langer). De gebakken dadels kunnen bij alles worden gebruikt. Je kunt ze serveren als voorgerecht of als dessert met een bolletje ijs of bessen. Je kunt ze ook in plakjes snijden en aan een salade toevoegen. Of wat dacht je van een lekkere topping op je ontbijtje? Een beetje muesli, koude kokosnoot yoghurt met warme gebakken dadels kunnen niet anders dan een een hemelse combinatie zijn.

Een snack / voorgerecht met 3 ingrediënten, dat je slechts 3 minuten kost om te maken.

Gebakken dadels zijn niet iets heel nieuws. In Spanje wikkelen ze dadels in spek om ze vervolgens in de oven te laten smelten en een krokant laagje te maken. Je kunt je wellicht voorstellen dat deze gebakken dadels heerlijk zijn! Enkel wat kokosolie en zout in een pan met dadels verhitten is alles wat je hoeft te doen. Dadels hebben zo veel smaak, het is echt niet nodig om daar veel meer aan toe te voegen.

Het zout zal de zoetheid een beetje verminderen en de warmte zal de dadels een beetje zachter en minder plakkerig maken. Van binnen is de dadel gesmolten en de buitenkant is knapperig en smaakt zoals karamel.

Sautéed Dates DatesSautéed Dates Dates

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sautéed Dates Dates

Gebakken dadels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 3 mins
  • Total Time: 3 mins
  • Yield: zoveel dadels als je wilt
  • Category: appetizer, snack, dessert, ontbijt, lekkernij, zoet, hartig
  • Cuisine: vegan, plantaardig, snel, paleo, vegetarisch

Description

Gebakken dadels zijn het makkelijkste voorgerecht ooit. Het zout zorgt ervoor dat de zoetheid van de dadels iets afneemt en de warmte zal de dadels zachter en minder plakkerig maken. Van binnen is de dadel heerlijk gesmolten en de buitenkant is knapperig met een karamel smaak.


Ingredients

  • koudgeperste kokosolie
  • Medjool dadels, ontpit
  • snufje Keltisch zeezout

Instructions

  1. Verhit een eetlepel kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Vul de pan met dadels en sautée/bak de dadels. Keer ze een paar keer om. Loop vooral niet weg van de pan, want ze verbranden namelijk heel gemakkelijk. Als ze warm genoeg zijn, kun je ze direct serveren. Serveer ze op een bord met Keltisch zeezout en enkele druppels van de kokosolie waarin ze zijn gebakken.

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.