Groene erwten salade

Laatst dacht ik na over een nieuw recept, maar om de een of andere reden kwam het gewoon allemaal niet tot een plan waar ik mee aan de slag kon. Ik ”voelde” het recept gewoon niet. Dus maakte ik een ander recept, schoot foto’s, schreef het recept uit en ging aan de slag met ander werk dat nog op me stond te wachten. Een paar uur later was het tijd voor het avond eten. Ik wilde iets snel maken en iets dat ook niet al te veel schoonmaak werk zou vergen. Ik maakte deze groene erwten salade en het was zooo goed! Dit is echt zo’n typisch voorbeeld van hoe creativiteit kan worden geblokkeerd wanneer je er teveel over nadenkt. Alles wat je forceert, werkt gewoon niet. Creativiteit kun je niet dwingen. Soms moet je gewoon even loslaten, doen alsof er geen publiek is, alsof er niets te winnen of te verliezen valt en bam creativiteit en het mooie werk zal vanzelf gebeuren.

of klik hier voor de video van deze Groene Erwten Salade.


Green peas saladHeb je zin in een super eenvoudige salade? Deze erwten salade is een lekker vullende avondmaaltijd, maar is ook makkelijk mee te nemen voor de lunch, omdat er geen groene bladgroenten in zitten wat kan verleppen. De smaken combineren heerlijk met elkaar en je hoeft niet eens een dressing voor deze salade te maken. Het kan echt niet makkelijker dan dit.
Green peas saladGreen peas salad

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Green peas salad

Groene erwten salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 3 mins
  • Total Time: 13 mins
  • Yield: 2 grote kommen 1x
  • Category: lunch, salade, avondeten, makkelijk, snel, gezond
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, plantaardig, paleo

Description

Een perfecte makkelijke salade met smaken die zo prachtig samen gaan. De knapperige cashewnoten, met de hartige tamari, verse kruiden en zachte erwten laten deze salade geweldig smaken. Deze salade is ook makkelijk mee te nemen voor de lunch.


Ingredients

Scale
  • 3 koppen (375 gram) groene erwten
  • 1,5 kopjes gekookte gierst / 7 eetlepels gekookt gierst (quinoa is ook lekker)
  • handvol verse koriander (peterselie of munt is ook lekker)
  • een ui, in blokjes gesneden
  • een half kopje cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • een theelepel kokosolie om de ui in te bakken
  • twee eetlepels tamari
  • sap van een halve limoen
  • zwarte peper naar smaak
  • een theelepel gedroogde knoflookpoeder

Instructions

  1. Kook de gierst en zet apart. Ondertussen kook/stoom je erwten kort en meng je dit met de gierst. Bak nu de ui in de kokosolie tot ze goudbruin zijn. Als de uien bijna goudbruin zijn voeg je de cashewnoten en de tamari toe om het kort te verwarmen. Voeg de gebakken uien en cashewnoten toe aan de gierst en groene erwten, roer goed door en voeg de verse koriander en knoflookpoeder toe. Meng alles goed samen. Voeg zwarte peper naar smaak toe en serveer. Deze salade is heerlijk koud of warm.

photos by the green creator (c) (copyright)