Over mij

Oh hey! Bedankt voor je bezoek hier en welkom bij The Green Creator!

Ik ben Bianca, en ik ben gespecialiseerd in het maken van makkelijke en heerlijke veganistische recepten die voor iedereen toegankelijk zijn.

Mijn filosofie

Komend uit een familie waar eten altijd centraal stond en een professioneel opgeleide kok als ouder, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te koken met verse ingrediënten en hoe voeding een centrale rol in ons leven speelt.

Ik geloof dat eten een liefdestaal is, en dat is de basis van al mijn recepten.

Eten is niet alleen voeding voor ons lichaam, maar het is ook een manier om contact te maken met anderen, om liefde en zorg te tonen voor onszelf en onze planeet, en om herinneringen te creëren. Dit geloof is wat mijn passie voor het creëren van recepten drijft. Ik geloof ook dat veganistisch eten niet ingewikkeld, duur of saai hoeft te zijn, en dat iedereen moet kunnen genieten van lekkere en makkelijke maaltijden.

Mijn verhaal

Nadat ik mijn rechtenstudie had afgerond en in het bedrijfsleven had gewerkt, ontdekte ik mijn ware passie voor het maken van veganistische recepten. In 2012 begon ik met een volledig veganistisch dieet en schreef al mijn recepten online in een blog. Omdat er op dat moment weinig informatie over dit onderwerp was, zag ik dit als een kans om mijn kennis en liefde voor veganistisch eten met anderen te delen. Via de blog kon ik mijn recepten online opslaan en delen met vrienden en collega’s die met mij wilden koken.

Ik legde het proces vast in foto’s en documenteerde mijn beste recepten, en zo werd in 2013 The Green Creator geboren.

Na de eerste drie jaar werd The Green Creator serieuzer en is het uitgegroeid tot mijn carrière, met kansen die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Pers

Ik heb het genoegen gehad om samen te werken met geweldige merken zoals KitchenAid, Albert Heijn, Philips, Brabantia, Vitals, SodaStream, Magimix, Vitamix en iHerb.

Ik ben de trotse winnaar van de Nederlandse Food Blog Award in 2016 en de Kachen Blog Awards in Luxemburg in 2017.

Ik heb ook in verschillende tijdschriften een feature gehad zoals in Runners World, Flair, Libelle, Grazia, Women’s Health en heb bijgedragen aan online platforms zoals FeedFeed, One Green Planet, Women’s Health en Grazia South Africa.

Ik heb ook recepten gemaakt voor RTL Luxemburg. En ook ben ik te zien geweest in een interview op de Nederlandse televisie bij RTL Boulevard.

Kennis

Hoewel ik de erkenning op prijs stel, heb ik me de laatste jaren meer gericht op het verder ontwikkelen van mijn vaardigheden en kennis.

Ik heb een traditionele Balinese kookcursus gevolgd op Bali en een kookcursus bij Marta Dymek in Warschau. En ik ben ook een nog diepere liefde aan het creëren voor de Oost-Europese keuken. Momenteel ben ik gefascineerd door de Japanse keuken, en ben ik op zoek naar kooklessen om mijn vaardigheden te verbeteren.

Een paar jaar geleden besloot ik mezelf uit te dagen door een kookboek te maken dat de principes volgt van een whole food plant-based diet, dat geraffineerde suikers, zout en olie uitsluit. Dit project was voor mij een gelegenheid om mijn culinaire vaardigheden te stimuleren en een waardevolle bron te creëren voor diegenen die op zoek zijn naar recepten op een plantaardig dieet.

Zoals je merkt, is eten een universele liefdestaal, die grenzen en vele verschillende bordjes overschrijdt; of je nu veganist bent of niet, je bent hier meer dan welkom!

Mijn missie

Koken is een eindeloze reis van leren en ontdekken, en ik experimenteer voortdurend in de keuken, probeer nieuwe recepten uit en maak mijn eigen recepten. Ik geloof dat iedereen kan leren koken met een beetje oefening en de juiste begeleiding, en daarom ben ik hier.

Ik besteed veel zorg aan al mijn recepten, zodat ze makkelijk te volgen zijn en heerlijk smaken. Om je culinaire reis nog gemakkelijker te maken, bevatten al mijn recente recepten stap-voor-stap foto’s en een video. Of je nu een doorgewinterde thuiskok bent of net begint, ik ben er om je kookervaring zo plezierig en stressvrij mogelijk te maken.

Andere dingen die ik graag doe

Als ik niet in de keuken sta, wandel ik graag om de prachtige natuur in het hart van Europa te verkennen. Ik ben ook een fervent lezer en ben gek op knuffels van mijn harige vriendjes.

Onze favoriete recepten

  • EASY Vegan Rice Sushi Sandwich Onigirazu light and easy naturally glutenfree plantbased dairyfree for lunch thegreencreator recipe 8
  • Two bowls with vegan potato leek soup topped with roasted pine nuts and chives next to a small plate with roasted pine nuts
  • A small glass bowl on a grey backdrop with creamy peanut sauce and garnished with chopped peanuts
  • Vegan Potato Lentil Stew
  • Bright orange colored Thai tea on a white marble backdrop in a tall glass with ice cubes and a hand pouring in white milk on top from a small white cup.
  • a row of brown colored chocolate slices with hazelnuts chunks showing on the inside of the slices.