Eén van de meest geweldige dingen van het lichaam is dat het aan kan geven wat het nodig heeft. Ik heb periodes dat ik alle sappen en smoothies in de wereld drink, dan heb ik weer weken extra behoefte aan salades, dan volgt een bonen periode en nu zit ik in mijn havermout fase. Ik houd ervan om te experimenteren met nieuwe recepten om mijn havermoutpap tot een dagelijkse traktatie om te toveren. Mijn favoriete manier om havermout te bereiden is met fruit. Peren, bevroren bessen, mango’s, kiwi’s, appels en bananen zijn slechts een paar van mijn favorieten. Deze speculaas kruiden havermout met walnoten is een recente favoriet dat ik gewoon echt met je moet delen. Peer, speculaas kruiden en gemalen walnoten zijn echt een heerlijke combinatie. Oh, en als de Amerikanen het over ”pumpkin spice” hebben bedoelen ze gewoon speculaas kruiden, hoor 😉
Ik houd er eigenlijk helemaal niet van om walnoten te eten. Maar gemalen? JA! Er is iets met gemalen walnoten. Het is net alsof de smaak verandert. Ik ben er gek op en herinner me dat mijn moeder altijd gemalen walnoten over mijn pannenkoeken strooide toen ik een kind was . #nostalgie
PS. Hoe leuk zijn deze hartvormige bananen stukjes?
PrintSpeculaas kruiden havermout met walnoten
- Prep Time: 2 mins
- Cook Time: 5 mins
- Total Time: 7 mins
- Yield: een grote kom
- Category: ontbijt, ochtend, zoet, lekkers, traktatie, pap
- Cuisine: veganistisch, glutenvrij, vegetarisch, vegan
Description
Deze speculaas kruiden havermout met walnoten is een recente favoriet dat ik gewoon met je moet delen. Peer, speculaas kruiden en gemalen walnoten zijn echt een fantastische combinatie en gezond ook!
Ingredients
Scale
- 2/3 kop (ongeveer 70 gram) havermout
- 1/2 kop (120 ml) amandel of haver melk (voeg meer toe als de pap te droog is)
- 1/3 kop (80 ml) water
- een snufje kurkuma
- 2 theelepels speculaas kruiden
- Ik gebruikte extra kaneel (één theelepeltje)
- klein snufje zwarte peper
- 3 gedroogde vijgen, snijd in stukjes
- een rijpe peer (voor de topping)
- een eetlepel stukjes gedroogde kokos (voor de topping)
- 5 walnoten, gemalen
- een banaan
- toppings: vijgen, bananen, gemalen walnoten, gedroogde kokos, kaneelpoeder, peer
Instructions
- Voeg de helft van de banaan, water, melk, havermout, kurkuma, kaneel, vijgen en speculaas kruiden toe in een pannetje. Breng aan de kook en laat al roerende ongeveer 4-6 minuten koken tot je de gewenste consistentie hebt. Voeg meer water of melk toe als de pap te droog is. Kook totdat de havermout zacht is. Ondertussen plaats je de walnoten in een (hand) blender en blend tot ze gemalen zijn. Overdrijf het niet want anders maak je walnoten boter. Slechts een paar seconden is genoeg. Zorg ervoor dat je de havermout ondertussen blijft roeren zodat het niet aan de bodem van je pannetje blijft kleven en kan aanbranden. Zodra de havermout zacht is en de pap romig is, serveer je dit in een kommetje en top met gedroogde vijgen, peer, gedroogde kokos, een vleugje kaneel, banaan en gemalen walnoten.
Grote fan van havermout als ontbijt. Zo’n hartjesbananen zien er geweldig uit! Misschien wil mijn dochter ze zo wél bij haar havermout ’s morgens!
Schattig hè. Bij mij zou deze truc zeker werken hihi 🙂
Wat ziet dat er lekker uit. Hoe krijg je die banaan in hartvorm?
Hi Sophie,
Dank je wel 🙂
Met een klein ”apparaatje” dat er hartjes uitdrukt. Zoiets als dit:
https://bit.ly/2pxYWVT