Vegan Chocolade Brownies met Chocolade Glazuur

Deze No-Bake Vegan Chocolade Brownies met glazuur zijn perfect zacht en onweerstaanbaar. Ze zijn vrij van geraffineerde suikers en gluten.

Vermelding van gelieerde links:
Dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.
 

Laatst wilde ik graag weer eens chocolade brownies maken, maar toen dacht ik: wat is er beter dan de chocolade brownies die ik hier al op TGC heb gedeeld? Met een verjaardag voor de deur kwam ik erachter dat het enige wat een vegan chocolade brownie nog beter kan maken, is een vegan chocolade brownie met een chocolade glazuur. Dit recept scoort toch ook wel bonuspunten aangezien deze vegan chocolade brownies met glazuur makkelijker en sneller te maken zijn dan de zoete aardappel brownies uit de oven.

WAAROM JE DEZE VEGAN CHOCOLADE BROWNIES MOET PROBEREN

Ik denk dat dit recept de beste verhoudingen heeft als het gaat om noten versus cacao. Deze chocolade brownies hebben de perfecte smeuïgheid en zijn heerlijk subtiel knapperig. Het glazuur laagje (of het feit dat deze brownies no-bake zijn) geeft dit recept een intensere chocolade smaak dan de gebakken versie.

Ik kon niet stoppen met het eten van deze brownies, dus mijn advies is dan dus ook om dit te delen anders eet je waarschijnlijk alles helemaal zelf op.

Deze brownies zijn klaar in minder dan 15 minuten! Je moet alleen een beetje geduld hebben zodat ze kunnen opstijven in de vriezer.

INGREDIËNTEN

Voor deze no-bake chocolade brownies heb je slechts eenvoudige ingrediënten nodig. Je hoeft je niet geïntimideerd te voelen door het chocolade glazuur. Zelfs dat is makkelijk te maken.

Ontpitte dadels
Voor een heerlijke karamelachtige zoetheid.
Walnoten en cashewnoten
Deze noten zijn heerlijk in no-bake recepten.
Cacaopoeder
Om brownies te maken heb je een goede kwaliteit cacaopoeder nodig.
Vanille-extract
Voor een subtiele zoetheid en als contrast met de zoetheid van de andere ingrediënten.
Dadelsiroop
Voor de textuur en de zoetheid. Dit voegt extra kleverigheid toe aan de brownies.
Kokosolie
Kokosolie in combinatie met de diepvries zal de brownies binden zodat ze niet uit elkaar vallen.
Water
Je hebt een klein beetje water nodig om de keukenmachine aan de gang te houden.

LAATSTE TIP

Als je minder noten wilt gebruiken dan in dit recept, dan kun je een deel van de cashew noten vervangen door chocolade nibs.

Als jij ook deze brownies gaat maken, vergeet me dan niet te taggen op Instagram @thegreencreator of door hieronder een reactie achter te laten. Ik waardeer het oprecht!

close up sliced chocolate brownies with frosting
close up sliced chocolate brownies with frosting
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chocolate brownies with frosting sliced in a white tray

Vegan Chocolade Brownies met Chocolade Glazuur

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 12 1x
  • Category: snack, zoet, dessert,
  • Method: vriezer
  • Cuisine: Amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze vegan chocolade brownies met glazuur zijn perfect zacht, smeuïg en hebben een heerlijke subtiele knapperigheid. Ze zijn veganistisch, rauw, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en makkelijk en snel om te maken.


Ingredients

Scale
  • 2 1/2 kopjes (ongeveer 250 gram) kopjes Medjool dadels, zonder pit
  • 1 kopje (90 gram) walnoten
  • een halve kop (50 gram) cashewnoten
  • 1/2 kop (50 gram) ongezoete rauwe cacao poeder
  • 2 theelepels vanille extract poeder
  • 1/4 kop (ongeveer 80 gram) pure dadel siroop (ahorn siroop is ook een optie)
  • 1 ½ eetlepel kokos olie
  • 1 ½ eetlepels water

Instructions

BROWNIES

Combineer de Medjool dadels, walnoten, cashewnoten, 6 eetlepels cacao poeder, 1 theelepel vanille, 1 ½ eetlepels water in een keukenmachine. Mix tot het volledig glad is.

Bedek een kleine (oven) schotel met bakpapier. Lepel het mengsel uit je keuken machine en verdeel het in de (oven) schaal. Druk het mengsel stevig in de schotel met je vingers zodat het gelijkmatig verdeeld is. Maak je lepel en vingers nat zodat het mengsel niet zo erg aan je vingers/lepel kleeft.

GLAZUUR

Combineer in een klein schaaltje de rest van de cacaopoeder, de resterende vanille, de dadel siroop en de kokos olie. Roer tot het mengsel een pasta/siroop is. Spreid dit gelijkmatig uit over de brownies.

Plaats de brownies met glazuur voor tenminste 2 uur in de vriezer. Snijd de brownies vervolgens in vierkantjes. Bewaar alle overgebleven brownies in de koelkast voor maximaal 10 dagen of bewaar in de vriezer voor maximaal 6 weken.


Notes

Als je minder noten wilt gebruiken dan in dit recept, dan kun je de cashew noten vervangen door chocolade nibs.

Je kunt ook je eigen dadel siroop maken, het recept kun je hier teruglezen.

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.