Het was misschien niet nodig om ”glutenvrij’ in de titel te zetten. Je weet waarschijnlijk namelijk al dat alle recepten hier glutenvrij zijn. Soms voel ik echter de noodzaak om een beetje op te scheppen, denk ik. Vooral tijdens de feestdagen waarbij het onmogelijk lijkt om gezond plantaardig en glutenvrij te eten. Ik bedoel, probeer dit even in je hoofd bij elkaar te zetten; feestdagen en glutenvrij plantaardig eten. Geen match. Totaal geen match. Maar deze glutenvrije amandel boter kerst koekjes zijn een uitzondering. Ik wil niet opnieuw opscheppen, maar ze zijn ook nog eens zeer eenvoudig te maken …ik zeg het maar even.
Ik vind ze ook nog eens zeer schattig! Gewoon bijna te schattig om op te eten. Maar geen zorgen ik heb me daar overheen gezet en werkte ze allemaal zelf in een paar dagen weg. Oh, en ze zijn ook zeer geschikt om met kinderen te maken! Ik heb hier heerlijk van genoten met een kopje gouden melk. Yum! En een spoiler, ze zijn niet alleen lekker voor tijdens de kerstdagen. Ander vormpje, andere feestdag, toch? Wat dacht je van schattige hartvormige Valentijns koekjes?
Glutenvrije amandel boter Kerst Koekjes
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 8 mins
- Total Time: 13 mins
- Yield: ongeveer 4 grote koekjes 1x
- Category: koekjes, feestdagen, kerstmis, zoet, snack, dessert
- Cuisine: vegan, gezond, veganisme, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij
Description
Deze Vegan Glutenvrije amandel boter Kerst Koekjes zijn makkelijk om te maken en zo lekker en krokant!
Ingredients
- ¼ kopje (25 g) havermout meel (of amandel meel)
- 3 eetlepels amandel boter (maar voel je vrij om pindakaas- of cashew boter te gebruiken)
- ⅛ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel vanille-extract
- 3 eetlepels ahornsiroop (of de dadel siroop)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Plaats bakpapier op de bakplaat.
- Combineer alle ingrediënten in een kom en meng goed.
- Op de bakplaat zet je de koekjes. Deze maak je met een koekjes vorm die je met het mengsel (ongeveer 0,5 cm dik) vult. Je kunt ieder koekjes vorm gebruiken. Het mengsel moet goed plakkerig zijn.
- Bak in de oven gedurende 7-9 minuten.
- Neem uit de oven en laat ze afkoelen. De koekjes komen zacht uit de oven, maar worden harder als ze afkoelen