“Ferrero Rocher” Chocolade Truffels

Voordat je meer gaat lezen over dit geweldige recept, beloof me dat je me zult vertrouwen. Ja, dit recept voor “Ferrero Rocher” bevat zwarte bonen, maar geloof me, het is buitengewoon heerlijk! Ferrero Rochers zijn een ware kerst traktatie, maar niet erg gezond, en ook niet erg plantaardig (vegan proof). Vandaag gaan we deze heerlijke Ferrero Rochers” maken die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook nog eens vegan. Laten we beginnen. Heerlijke (heb ik al gezegd dat ze heerlijk zijn?) “Ferrero Rocher” zwarte bonen chocolade truffels.

“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles

De bekende knapperige buitenkant en zachte binnenkant gedoopt in rauwe chocolade en hazelnoten. Oh, en natuurlijk met een hazelnoot in het midden. Beoordeel een boek niet naar zijn kaft is wat ze zeggen, toch? Deze kleine traktaties zijn een beetje misleidend, want ze zijn gemaakt van zwarte bonen. Nogmaals, het is heerlijk en ik beloof je dat je geen zwarte boon zult proeven.

Als jij dit recept gaat proberen, laat het me weten! Laat een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator te taggen op Instagram. Ik zie graag je creaties terug!

“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
“Ferrero Rocher” Black Bean Chocolate Truffles

“Ferrero Rocher” Zwarte Bonen Chocolade Truffels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 2 reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 20 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: zoet, snack, lekkers, dessert, kerstmis
  • Cuisine: vegan, plantaardig, zuivelvrij

Description

Vegan “Ferrero Rocher” chocolade truffels is gemaakt met zwarte bonen. De bekende knapperige buitenkant en zachte binnenkant gedipt in rauwe chocolade en hazelnoten. Net als de echte Ferrero Rocher, maar dan met vegan ingrediënten.


Ingredients

Scale
  • Chocolade Truffels:
  • ½ kopje Medjool dadels
  • kopje geroosterde hazelnoten (zonder de buitenkant/velletje)
  • 2 ½ eetlepels rauwe cacao poeder
  • 2 kopjes zwarte bonen
  • 1 ½ eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepels ahornsiroop
  • Rauwe Chocolade:
  • ¼ kopje gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop of dunne dadel siroop
  • ¼ kopje rauwe cacao poeder
  • Decoratie
  • 12 hele geroosterde hazelnoten voor de vulling
  • ¼ kopje hazelnoten (in grove stukken gehakt)

Instructions

  1. Chocolade Truffels
  2. Plaats de dadels in een keukenmachine en mix tot je een gladde dadel pasta mengsel hebt. Plaats de dadels pasta in een kom.
  3. Plaats de geroosterde hazelnoten in de keukenmachine en mix tot ze zo glad als boter zijn.
  4. Als je zwarte bonen uit een glazen pot gebruikt, spoel ze dan af, lek ze uit en dep ze droog met een papieren doekje.
  5. Voeg alle ingrediënten, inclusief de dadels siroop/ ahornsiroop en zwarte bonen in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  6. Doe de chocolade truffel mengsel in de vriezer voor min of meer 1 uur om te laten harden.
  7. Rauwe Chocolade
  8. Combineer de kokosolie met de ahornsiroop.
  9. Voeg de rauwe cacao poeder toe en roer alles goed door totdat je chocolade mengsel mooi glad is. Zet opzij.
  10. De Truffels Maken
  11. Maak van ongeveer 1 eetlepel een bal en duw een geroosterde hazelnoot in het midden. Rol in een perfecte bal en dip dan in de rauwe chocolade.
  12. Rol de truffel vervolgens in de hazelnoot stukjes en vervolgens (als je dat lekker vindt) weer in de chocolade. Je kunt de buitenkant ook lekker knapperig houden.
  13. Herhaal dit voor de gehele chocolade truffel mengsel.
  14. Zet in de vriezer voor minstens 2 uur om uit te harden. Geniet!

photos by the green creator (c) (copyright)

5 gedachten over ““Ferrero Rocher” Chocolade Truffels”

    • Hi Sophie,
      Wat goed! Ja, het is echt heerlijk!
      Oh, bij mij wel. Ik denk dat het van het merk dadelstroop afhangt. Ik heb inderdaad soms een hele dikke stroop dus misschien dat het dan wat lastiger is inderdaad 🙂
      Liefs,
      Bianca

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.