Het recept van deze wortel cashew paté dat ik vandaag met je deel is een perfect voorbeeld van hoe je wortelen met de bekende geweldige gezondheidsvoordelen kunt omtoveren in een waar genot: paté. Deze paté staat in een paar minuten op tafel en smaakt zo veel beter dan de vegan patés of spreads uit de winkel.
Wortel Paté?
Zoals je waarschijnlijk al weet ben ik gek op wortelen. Je kunt me midden in de nacht wakker maken voor een heerlijke wortel soep of wortelsapje. Maar ik vind het ook heerlijk om wortels te raspen of in mijn keukenmachine te gooien en een snelle wortelsalade te maken. En als ik toch mijn keukenmachine uit de kast haalt, waarom probeer ik er dan geen paté van te maken, toch? Na enkele pogingen kwam deze heerlijke wortel cashew paté tot stand. Missie geslaagd!
Deze paté is heerlijk op een (boekweit) cracker of door je salade, maar is ook lekker als spread voor op komkommer schijfjes. Elk hapje is een kleine explosie van smaken. Yum!
Deze Carrot Cashew Paté is:
✔️ suiker vrij
✔️ veganistisch
✔️ olie vrij
✔️ makkelijk te maken & erg lekker
PrintWortel Cashew Paté
- Prep Time: 2 mins
- Cook Time: 4 mins
- Total Time: 6 mins
- Category: spread, paté, snack, lunch, diner, avondeten, makkelijk, snel
- Cuisine: vegan, veganistisch, plantaardig, vegetarisch, gezond, zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij
Description
Elk hapje van deze Carrot Cashew Paté is een klein feestje van smaken. Deze glutenvrije vegan paté is klaar in een paar minuten en heerlijk als spread op brood of crackers.
Ingredients
- 2 kopjes (315g) wortelen, in grote stukken gesneden
- 1 kop (135g) cashewnoten, in water geweekt voor tenminste 30 minuten
- 1/4 kop (50 g) amandelboter
- 1/4 kop (59 ml) vers citroensap
- 1/2 kop (10 g) verse peterselie of koriander
- keltisch zee zout naar smaak
- optioneel: 1 eetlepel (15g) verse geraspte gember
Instructions
- Snijd de wortelen in partjes en plaats ze in de keukenmachine.
- Meng totdat er geen grote stukken meer zijn.
- Spoel de cashewnoten af, laat ze uitlekken en voeg ze in de keukenmachine toe bij de wortelen, samen met de amandel boter, citroensap, gember, verse kruiden en zout.
- Meng totdat je een paté hebt.
- Indien nodig voeg zout naar smaak toe.
Klinkt heel lekker! Dit ga ik eens proberen 🙂
Hi Claire, wat leuk om te lezen! Liefs, Bianca