Ik volg Chrissy Teigen op Instagram, omdat ze dol is op koken, maar vooral omdat ze gewoon super grappig is. De laatste maanden post ze veel van dezelfde soep terwijl ze zichzelf de soup master noemt of moet ik zeggen #soupmaster? Ze maakt steeds weer dezelfde soep.
Op het moment dat je een foto ziet van een pan met basilicum, weet je dat het tijd is voor haar favoriete soep: tomaat basilicum soep. Omdat het vegan is, was het voor mij hoog tijd om dit vermoedelijk heerlijke recept eens zelf uit te proberen.
Ik ben zelf ook niet bepaald vies van soep, dus werd het de hoogste tijd om dit eens zelf te proeven. Het recept is van Ina Garten via Barefoot Contessa.
En ja, het is lekker! Erg lekker! Ik begrijp waarom Chrissy deze soep zo vaak in zo een korte tijd heeft gemaakt.
Ik veranderde het recept een beetje, omdat ik me zorgen maak over het lekken van BPA in de soep door het gebruik van ingeblikte tomaten. Tomaten zijn zeer zuur, dus trekken ze meer BPA uit de blik. Tomaten in blik hebben dus een hoger risico op het lekken van BPA vanwege hun zuurgraad. Dit wil niet zeggen dat ander ingeblikt eten geen BPA kan lekken in je eten, maar tomaten zijn een van de ergste overtreders.
Maar ondanks dat ik geen tomaten in blik gebruikte, slaagde ik er nog steeds in om deze soep super lekker te maken!
Als jij ook deze soep gaat maken, zou ik dat graag willen weten! Als je het gaat delen op Facebook of Instagram, vergeet dan niet om me te taggen @TheGreenCreator + #thegreencreator!
PrintChrissy Teigen Tomaat Basilicum Soep
- Yield: 4-6 soep kommetjes 1x
- Category: soep
- Cuisine: vegan, vegetarisch, plantaardig, glutenvrij, suikervrij
Description
Een heerlijke Tomaat Basilicum Soep naar het recept van Chrissy Teigen.
Ingredients
- bijna 1,5 kilo rijpe tomaten (liefst romatomaten), gehalveerd (laat het sap eruit lopen)
- 1/4 cup en 2 eetlepels kokos olie
- 1 eetlepel Keltisch zee zout of roze Himalaya zee zout
- 1,5 theelepel peper
- 2 a 3 uien, fijn gesneden
- 6 teentjes knoflook, door de knoflookpers gehaald of fijngehakt
- 2 eetlepels kokos boter/olie
- 1/4 theelepel gemalen rode peper vlokken
- 1 pot (pruim)tomaten, met sap. Niet uit blik, maar uit een pot!
- 4 handjes verse basilicumblaadjes
- 1 theelepel verse tijm
- 1 liter plantaardige bouillon (liefst zoutloos)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Gooi de tomaten, 1/4 kop kokosolie, zout en peper door elkaar. Verdeel de tomaten in één laag op een bakplaat of oven plaat en rooster gedurende 45 minuten. Zorg ervoor dat alle tomaten goed bedekt zijn met olie.
- Fruit in een soeppan op middelhoog vuur de uien en knoflook met 2 eetlepels kokosolie, de kokos boter en de rode peper vlokken gedurende 10 minuten totdat de uien bruin beginnen te worden. Voeg de tomaten uit de pot, basilicum, tijm, en groentebouillon water toe.
- Voeg de geroosterde tomaten (verwijder de verbrande randen) uit de oven toe, met de vloeistof die vrij is gekomen tijdens het roosteren. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 40 minuten op een middelhoog vuur sudderen. Met een staafmixer of een blender mix je alles tot een dikke soep. Je kunt zo kort of zo lang alles mixen. Net wat je lekker vindt. Daarnaast kun je kokos suiker toe voegen voor de zoetheid, maar als je het liever volledig suikervrij wilt houden kun je wortelen of gedroogde tomaten toevoegen, dit is namelijk ook een manier om deze soep zoeter te maken. Suiker wordt vaak toegevoegd om de smaken beter uit te laten komen.
photos by the green creator (c) (copyright)