Als je op zoek bent naar een recept voor een verwarmende en snel te maken alcoholvrije appelcider, zul je dit recept heerlijk vinden. Het is een drankje opgewarmd met behulp van de blender.
Tijdens de feestdagen ben ik nieuwsgierig naar de fascinerende recepten met en zonder alcohol. Dit recept werd een favoriet deze winter. Het is een heerlijk eenvoudig recept en het wordt gemaakt in een blender. Iedereen zal dit lekker vinden omdat het volledig alcoholvrij is. Mocht je nog niet overtuigd zijn: dit drankje zit vol vezels en dat is ook nog eens goed voor de darmen.
In tegenstelling tot traditionele appelcider recepten, gebruik ik niet eens mijn fornuis om dit te verwarmen. Ik laat het drankje enkele minuten blenden om het lauw te maken. Dit winterdrankje is de perfecte manier om te ontspannen en op te warmen.
Waarom je deze appelcider lekker zult vinden
De eerste en meest voor de hand liggende reden is dat het eenvoudig te maken en op te warmen is met een blender. Je hebt geen fornuis nodig.
Dit drankje is onweerstaanbaar met een goede hoeveelheid appels en geen extra vervelende ingrediënten. Dit drankje is veel beter dan de in de winkel gekochte ciders die gefilterd, gezeefd, gepasteuriseerd en met toegevoegde ingrediënten verkocht worden.
De toevoeging van kaneel en een zoetstof maakt dit drankje niet alleen verwarmend en troostend, maar geeft het ook een vleugje zoetheid.
Vergeet niet om je creatie met mij te delen op Instagram met #thegreencreator. Ik zie je drankjes graag terug.
PrintAppelcider (alcohol vrij)
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Total Time: 10 mins
- Yield: 5 kopjes 1x
- Category: drankje
- Method: blender
- Diet: Vegan
Description
Dit verwarmende en alcoholvrije appelciderrecept is makkelijk te maken. Een feestelijk drankje zonder alcohol.
Ingredients
- 4 1/2 kopjes gefilterd water
- 3 kopjes biologische appel in stukjes gesneden, ontpit (ongeveer 3 grote appels)
- 2 eetlepels dadelstroop (of voor niet-veganisten honing)
- 1 theelepel kaneel
- optioneel: een scheut rauwe ongepasteuriseerde appelciderazijn bij het opdienen
- optioneel: serveer met 1 hele kruidnagel
Instructions
- Plaats alle ingrediënten in de blender en plaats het deksel erop.
- Blend op lage snelheid en verhoog langzaam naar hoge snelheid, gedurende ongeveer 6 minuten.
- Zeef door een fijnmazige zeef.
- Serveer eventueel met stukjes appel.
Equipment
Notes
Dit drankje kun je ongeveer week in de koelkast bewaren.
Om dit drankje lauw (warm) te serveren, blend je hem 5-10 minuten. Een krachtige blender verwarmt het drankje namelijk zonder fornuis.
Je kunt de zoetstof (dadelstroop) achterwege laten als je een niet al te zoete appelcider wilt maken.