Gemarineerde Courgette

Het is best apart dat er eigenlijk zo weinig recepten met courgette op The Green Creator te vinden zijn. Ik ben namelijk gek op courgette. Ik heb het altijd in mijn keuken, het blijft namelijk best lang vers en het is super veelzijdig! Rauw, gekookt, gebakken als muffins, spiraalvormig, als sap of soep. Ik ben er gek op.

Er zijn zoveel redenen waarom je altijd courgette in huis moet hebben. Het geeft net extra meer van alles: meer smaak, meer textuur en meer variatie.

Marinated Zucchini

Deze gemarineerde courgette is het eenvoudigste bijgerecht dat je ooit zult maken. Je kunt het heel makkelijk van te voren maken. Het is zo ontzettend lekker en het kost je maar 15 minuten. Ja, zelfs als je niet gek bent op courgette, zul je van dit recept smullen! Ik beloof het.

Er is absoluut geen reden om te proberen om courgette lekkerder te maken door het uren te laten weken in een marinade voordat je het in de pan gooit of misschien ben je gewend om altijd veel saus over je courgette te gieten zodat het meer smaak krijgt. 

Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Gewoon marineren en grillen/bakken, vergeet het en als je dan terug bent (thuis komt) zul je niet geloven hoe lekker courgette kan zijn!

Zoals mijn moeder altijd zei: alles smaakt altijd zoveel beter de volgende dag. Met andere woorden eten smaakt vaak beter als je het de tijd geeft zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.

Omdat de courgette al gebakken of gegrild is, kan de marinade beter en sneller in de courgette trekken dan wanneer  je het andersom zou doen. De courgette zal mals en vol van smaak zijn, maar nog steeds dezelfde structuur en zoetheid hebben.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Marinated Zucchini

Marinated Zucchini

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 15 mins
  • Category: side dish, snack
  • Cuisine: vegan, healthy, vegetarian

Description

Courgette heeft nog nooit zoveel smaak gehad met deze super snelle recept voor gemarineerde courgette.


Ingredients

Scale
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • een eetlepel kokosolie
  • eenn grote of twee kleine courgette, gewassen en gehalveerd in de lengte of in drie plakjes gesnede
  • half geperste teentje knoflook (ik houd van meer)
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Een klein handje verse koriander, gesneden (peterselie of basilicum is ook erg leuk)

Instructions

  1. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de courgette plakjes in de hete koekenpan en grill tot ze bruin zijn, ongeveer 4 minuten. Gebruik een vork om de courgette te draaien, bak ze dan gaar, ongeveer 2 minuten.
  2. Plaats de courgette op een bord.
  3. Meng de knoflook, azijn en olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Giet de vinaigrette over de courgette en voeg de koriander toe.
  4. Roer alles voorzichtig dooe. Laat de courgette marineren op kamertemperatuur voor ongeveer 1 uur. Of langer in de koelkast.
  5. Bedekt kan gemarineerde courgette maximaal een week in de koelkast goed blijven.
  6. Op kamertemperatuur of koud de smaakt is geweldig!


Nutrition

  • Serving Size: 2-3

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.