Gigi Hadid Pasta (vegan versie)

Begin 2020 ging een pasta recept viral. Het bekende Gigi Hadid pasta recept. Dit recept (met of zonder wodka) is Gigi’s originele recept dat ze deelde op Instagram als pittige wodka pasta maar dan vegan gemaakt. Dit pasta recept is pittig, romig, verzadigend, en klaar in 20 minuten. 

Vermelding van gelieerde links:
Dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.

De vegan versie van dit virale recept is nog steeds zeer de moeite waard om te delen. Deze vegan versie is het pittige wodka pasta recept gedeeld door Gigi Hadid in haar Instagram stories, maar dan vegan gemaakt.

Dit pasta recept is ultra-romig en van restaurant kwaliteit. Als dit recept een beetje te romig voor je is, staan hieronder een paar aanpassingen. Het exacte recept is met wodka, maar ik zal je ook een aantal opties geven als je de wodka in dit recept wilt overslaan. 

Dit recept is voor een gezin/gezelschap van vier, maar op de receptkaart kun je het aanpassen voor kleinere porties. Gigi deelde haar recept voor twee pasta kommen.

WAT IS GIGI HADID PITTIGE WODKA PASTA RECEPT?

Gigi Hadid is een model, en in 2020 deelde ze een recept dat viral ging. Sindsdien is haar pastarecept ontelbare keren over de hele wereld gedeeld en gemaakt.

Dit virale pastarecept met room, tomatenpuree, basilicum, Parmezaanse kaas, rode pepervlokken en een beetje wodka doet de hype eer aan. Dit recept was een grote hype toen Gigi het deelde, een beetje zoals Chrissy Teigen’s Tomato Basil Soup die ik in 2014 deelde. 

Je zult dit recept moeten bookmarken want:

 • Alle ingrediënten zijn eenvoudig.
 • Het recept is van restaurant-kwaliteit.
 • Deze vodka pasta is makkelijk te maken.
 • Super romig en pittig.
 • Aangepast om het vegan te maken.
 • Substituties zijn makkelijk te maken.
 • Het is een verzadigende kom pasta.

Closeup of orange colored shell pasta sprinkled with chopped basil on the right side.

HOE MAAK JE GIGI HADID PASTA RECEPT VEGAN?

Gelukkig zijn tegenwoordig bijna alle recepten makkelijk te veganiseren, en dit recept is geen uitzondering. De enige lastige vervanging is zware room. Meestal wordt voor extra romige recepten volvette kokosroom gebruikt. Voor dit recept was kokosroom echter een beetje te zoet, het is een goede optie, maar een betere optie is een neutrale room op sojabasis.

Alle andere ingrediënten zijn gemakkelijk te vervangen, zoals veganistische Parmezaanse kaas en veganistische boter. 

Wodka is (in tegenstelling tot andere alcoholische dranken, zoals wijn) veganistisch. Toch kan het de moeite waard zijn om het nog eens te controleren. Sommige dranken zijn niet veganistisch vanwege het filterproces vóór het bottelen. Sommige bedrijven kunnen isinglass, gelatine, eiwit of andere dierlijke producten gebruiken.

INGREDIËNTEN

Voor deze kom heb je een paar eenvoudige ingrediënten nodig. Het zijn de hoofdingrediënten die romigheid, warmte en smaak aan het recept toevoegen.

Om het beste pittige wodka pasta recept te maken probeer je het beste merk te zoeken dat je kunt vinden voor de veganistische Parmezaanse kaas en veganistische boter. Het gebruik van verse basilicum en olijfolie van goede kwaliteit is ook een goed idee. 

Gigi gebruikte pastaschelpen/conchiglie, en ik denk dat het een perfecte optie is voor dit recept. Ieder schelpje bevat een beetje van de romige saus.

Voor de wodka zou ik me niet te veel zorgen maken over de kwaliteit, want dit recept heeft maar een klein beetje nodig om een zure toon aan de smaak toe te voegen. 

All the ingredients for Gigi Hadid pasta on a white backdrop in several small and medium sized bowls with the name of the ingredients in bold next to the bowls.

HOE MAAK JE GIGI HADID PASTA- STAP VOOR STAP MET FOTO’S

Als je alle ingrediënten klaar hebt en een pan, is dit recept in 20 minuten klaar om te serveren. De stap-voor-stap foto’s en video hieronder geven je instructies hoe je deze pasta kunt maken, maar het volledige recept en de instructies vind je in de receptenkaart hieronder.

Stap 1.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar ½ tot 1 kopje van het pastawater voordat je het gaat afgieten.

A large white pot with water and shell pasta on a little stove and a hand with a cooking measuring cup scooping out pasta water.

Stap 2.
Terwijl de pasta kookt, snipper je de ui en hak je de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Fruit zachtjes aan en roer af en toe, zodat de knoflook niet verbrandt.

A large white pot with bright yellow olive oil and chopped red onion simmering on a little stove with a napkin next to it.

Stap 3.
Voeg de tomatenpuree toe en laat dit enkele minuten al roerende met de olijfolie mengen. De kleur zal donkerrood worden.

A large white pot with dark red tomato puree in it with olive oil and chopped red onion simmering on a little stove with a napkin next to it.

Stap 4.
Als je wodka gebruikt in dit recept, voeg het dan toe aan de pan. Laat een paar minuten opwarmen.

Stap 5.
Voeg de room en de rode pepervlokken toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 6.
Als de pasta gaar is, voeg dan de gekookte pasta, het pastawater en de boter toe aan de pan en roer alles door elkaar, zodat alle pastaschelpjes met de saus bedekt zijn.

Stap 7.
Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de pan en roer alles goed door elkaar, zodat alle kaas kan smelten.

A large white pot with orange colored shell pasta in it topped with shredded Parmesan cheese on a little stove with a napkin next to it.

Stap 8.
Voeg ten slotte zout en peper naar smaak toe en vers gehakte basilicum.

Stap 9.
Roer nogmaals zodat alle pasta bedekt is, en serveer warm.

VERVANGINGEN EN AANPASSINGEN

Dit recept is hetzelfde als Gigi Hadid deelde op haar Instagram. Alleen enkele ingrediënten zijn vervangen voor de vegan variant. Het originele recept laat echter wat ruimte voor aanpassingen en vervangingen.

Room
Ik heb de zware room vervangen door een veganistische room op sojabasis. Als je een beetje extra zoetigheid en een rijkere room niet erg vindt (net als het originele recept), gebruik dan volle kokosroom of -kokosmelk in plaats daarvan.

Olijfolie
Je kunt de olijfolie vervangen door kokosolie, maar in het algemeen is de hoeveelheid olie in dit recept vrij aanzienlijk, dus iedere vervanging zal merkbaar zijn.

Te rijk/ongezond
Dit pastarecept zal voor sommigen precies goed zijn en voor anderen een beetje te zwaar. Als dat laatste het geval is, kun je:

 • Laat de boter weg en verdun de veganistische room met een beetje sojamelk (een verhouding van 1:1 is goed). Als je de room helemaal weglaat, zal de saus niet romig en te waterig zijn.
 • De hoeveelheid olijfolie kan worden verminderd. Het resultaat zal nog steeds een super romige en rijke pasta zijn. Gebruik in plaats van ¼ kopje, 2-3 eetlepels olijfolie.

Wodka
De kwaliteit van de wodka zal dit recept niet maken of breken. Het recept is ook heerlijk zonder wodka. Je kunt het weglaten of vervangen door een beetje zuur, zoals een scheutje citroensap, appelciderazijn, appelsap, of druivensap.

Pasta
Welke pasta je voor dit recept gebruikt, maakt niet uit. De pastaschelpen in dit recept passen echter goed bij de romigheid. Als je dit recept glutenvrij of volkoren wilt maken, kun je elke glutenvrije of volkoren pasta voor dit recept gebruiken.

Rode ui
Als rode ui niet je ding is of je hebt het niet bij de hand, voel je vrij om in plaats daarvan een witte of gele ui te gebruiken.

Rode peper vlokken
Dit recept is matig pikant, maar voel je vrij om de hoeveelheid rode pepervlokken in dit recept aan te passen.

Orange colored shell pasta in a bowl on a white backdrop next to a beige colored napkin and a part of another bowl with pasta visible in the up left corner.

LAATSTE TIPS

Pastawater
Vergeet niet een beetje van het pastawater te bewaren voordat je de pasta afgiet. Als je het pastawater vergeet te bewaren (ik deed het in de video!), vervang het dan door een mengsel van maizena en water. Het zal dezelfde verdikking geven aan het recept.

Te waterig of te dik
Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe (pastawater). Als de saus te waterig is, voeg dan meer room toe. De consistentie van de saus is merkbaar zodra je deze mengt met de gekookte pasta.

Voor later bewaren
Overgebleven pasta kan in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard voor ongeveer 2-3 dagen. Om de restjes op te warmen, voeg je een beetje vloeistof (zoals sojamelk) toe aan de restjes. Verwarm het op het fornuis of in de magnetron tot het goed warm is. Roer voor het serveren.

Bewaar de saus en pasta indien mogelijk apart. Als je de saus apart bewaart, kun je dit ongeveer 5 dagen bewaren.

Orange colored shell pasta in a bowl with a golden utensil topped with chopped basil and small basil leaves on a white backdrop next to a beige colored napkin and a part of another bowl with pasta visible in the up left corner.

VAAK GESTELDE VRAGEN

Kun je dit recept zonder wodka maken?
Ja, en het zal nog steeds heerlijk smaken.

Is het mogelijk om de boter en room weg te laten in dit recept?
Je kunt de boter weglaten, maar de room is lastig omdat die voor een rijke en romige saus zorgt. Het recept wordt te waterig als je de room weglaat en vervangt door water en melk. Zie de bovenstaande ”Vervangingen en aanpassingen om de room iets lichter te maken.

Met wat serveer je deze pittige wodka pasta?
Dit recept is heerlijk maar rijk. Een salade zou een goed bijgerecht zijn met de pittigheid en romigheid. Je kunt het ook serveren met gebakken tempeh of serveren met een flinke hoeveelheid vers gehakte kruiden (mijn favoriet).

Als je ook dit virale recept gaat maken, laat het me dan weten door het een sterrenbeoordeling te geven. Of tag je creatie op Instagram @thegreencreator.

Orange colored shell pasta in a bowl sprinkled with chopped basil and a few small basil leaves with the text GIGI HADID PASTA on top and VEGAN VERSION on the bottom of the bowl.
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Orange colored shell pasta in a bowl with a gold fork in it and sprinkled with chopped basil and a few small basil leaves.

Gigi Hadid Pasta (vegan versie)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Gigi Hadid
 • Total Time: 20
 • Yield: 4 1x
 • Method: fornuis
 • Cuisine: Italiaans
 • Diet: Vegan

Description

Begin 2020 ging het Gigi Hadid pasta recept viral. Dit recept met aanpassingen om het veganistisch te maken is pittig, romig, verzadigend, en klaar in 20 minuten. 


Ingredients

Scale
 • 4 kopjes (450 gram) pastaschelpen/conchiglie + ½ tot 1 kopje zetmeelhoudend vocht (pastawater)
 • ½ kopje (90 ml) olijfolie
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 kleine rode ui, in blokjes gesneden
 • 1/2 kop (140 gram) tomatenpuree
 • 2 eetlepels wodka (optioneel of vervang, zie notes)
 • 1 kop (235 ml) veganistische room (op sojabasis)
 • 2 eetlepels veganistische boter
 • 2 theelepels rode pepervlokken (gebruik meer of minder naar smaak)
 • 1/2 kop (60 gram) veganistische Parmezaanse kaas
 • zeezout en peper, naar smaak
 • gehakte basilicum naar smaak

Instructions

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is bewaar, voordat je de pasta afgiet, ½ tot 1 kopje van het pastawater voor later.

Als je deze stap vergeet, meng dan maizena en water (verhouding 1:1) en zet dat apart voor later.

Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Doe de olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg de gehakte ui toe wanneer de olie warm is. Laat een paar minuten sudderen, voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuten sudderen. Roer, zodat de knoflook niet verbrandt en bitter wordt.

Voeg tomatenpuree toe en laat nog een paar minuten al roerend sudderen.

Voeg wodka toe (indien je dit gebruikt) en laat de wodka een minuutje opwarmen zodat de alcohol kan verdampen. In de recept notes kun je vervangingen voor wodka vinden of de wodka weglaten.

Voeg vervolgens de veganistische room en de rode pepervlokken toe. Roer en laat een paar minuten sudderen. Het is belangrijk om te blijven roeren, zodat de saus niet aanbrandt en kan indikken.

Als de pasta klaar is (vergeet niet het pastawater te bewaren), voeg je de pasta toe aan de saus met de boter en een half kopje pastawater. Nogmaals, roer om te combineren. De boter moet gesmolten zijn, en de pasta moet bedekt zijn met een laagje saus.

Als de saus te dik is, voeg dan wat water (pastawater) toe. Als de saus te waterig is, voeg dan meer room toe. De consistentie van de saus is merkbaar zodra je deze mengt met de gekookte pasta.

Voeg veganistische Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak toe. Roer de basilicum erdoor en serveer direct.

Serveer met verse basilicum (of veganistische kaas als je dat wilt).


Notes

Wodka
De wodka kan worden weggelaten of worden vervangen door gelijke delen citroensap, appelsap, appelciderazijn, of druivensap. Wodka voegt een beetje een zure hint toe.

Minder olie
Dit recept is ook lekker met minder olijfolie. Gebruik 2-3 eetlepels olijfolie voor een kleinere hoeveelheid.

Vegan room
Ter vervanging van de zware room kun je in dit recept een veganistische room op sojabasis gebruiken, zoals deze.

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s of recepten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Bedankt!
Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.