Het voelt nu toch echt officieel september en we weten allemaal wat dat voor ons foodies betekent: herfst producten! Kom maar door met de verwarmende soepjes, hete chocolade drankjes, alles met pompoen en gezellige ontbijtjes. Maar de herfst betekent ook vroege donkere ochtenden en eindeloos je wekker op snooze functie. Vandaag deel ik twee makkelijke ontbijt recepten voor de herfst met je. Beide recepten zijn makkelijk te maken, vullend en zorgen ervoor dat je wat tijd kunt besparen op de vroege ochtend. Ik heb samengewerkt met iHerb om deze recepten te creëren en aangezien ik al lange tijd een trouwe iHerb klant ben kan ik niet wachten om de recepten en producten met je te delen.
Met deze twee recepten ga ik stiekem twee cacao blends toevoegen die je immuunsysteem ondersteunen met ingrediënten zoals gedroogde paddenstoelen, cacaopoeder en hibiscus. Geen zorgen, de smaak is geweldig.
Waarom iHerb?
Voordat ik in de recepten ga duiken, zal ik eerst even uitleggen waarom ik al zo lang een klant ben van iHerb. In een notendop: de prijzen zijn goed, iHerb heeft een enorme assortiment aan producten (meer dan 35.000 producten!), de verzendkosten zijn laag (ze verzenden naar meer dan 160 landen) en iHerb heeft een geweldige service.
Ik vind dat ze snel en goedkoop je bestelling afleveren. iHerb is overigens ook een Google Trusted Store. Dit betekent dat je aankoop beschermd is. Dus als er ooit een probleem met je bestelling is en je kunt dit niet oplossen met iHerb (wat ik zeer betwijfel), kun je Google’s hulp inroepen en Google zal het probleem dan voor je oplossen. De klantenservice is geweldig, dus als je nog vragen hebt kun je iHerb Customer Service een berichtje sturen. Als je geen Engels spreekt, is dat geen enkel probleem aangezien de klantenservice ondersteuning kan aanbieden in meer dan 10 verschillende talen.
En tenslotte, met elke aankoop bouw je loyaliteitspunten op (geld dat je in de iHerb shop kunt besteden), en als nieuwe klant krijg je $5 korting op je eerste bestelling als een welkoms geschenkje.
De Madre Labs Blends
Als je me op Instagram volgt, heb je waarschijnlijk opgemerkt dat ik aardig gek ben op mijn warme melk blends (zelfs in de zomer). Ik vind dat het mijn immuunsysteem ondersteunt, goed is voor mijn stemming en ook de smaak is heerlijk. Ik voeg normaal gesproken een aantal ”super foods” toe in een pannetje warme amandelmelk zoals gember, reishi, rauwe cacaopoeder, ashwaganda, kurkuma en vanille. Toen iHerb aangaf dat Madre Labs hun cacao blends introduceerde kun je je voorstellen dat ik nogal geïnteresseerd was. Ik heb deze blends uitgeprobeerd in mijn ”power melk” en ik ben er gek op! Maar er zijn zo veel andere recepten waar deze cacao blends een goede ingrediënt zouden kunnen zijn.
Ik heb geëxperimenteerd met twee versies van de Madre Labs blends. De eerste is de natuurlijke CocoCeps. Je kunt dit gebruiken in smoothies, melk of in je ontbijt. Het bevat gezonde anti-oxidanten zoals biologische cacao en stimulerende biologische cordyceps en reishi paddenstoelen poeders. Dit product is geheel ongezoet, dus misschien is het nodig dat je een zoetstof gebruikt. Ik hou echter van de pure ongezoete smaak.
Ik ben niet zo heel erg gek op paddenstoelen (vooral als ze bijna rauw zijn), dus dit is de perfecte manier voor mij om toch nog wat van de gezondheidsvoordelen van paddenstoelen binnen te krijgen. En natuurlijk kun je de paddenstoelen niet proeven, anders zou ik dit product niet gebruiken.
Dan is er de CocoCardio versie. Dit is een blend van cacao, gedroogde bietensap poeder en een geconcentreerde hibiscus extract (= meer antioxidanten). Als hibiscus fan kun je je voorstellen dat ik ook gek ben op deze blend.
Wat ik zo fijn vind aan de CocoCeps en CocoCardio blends is dat de ingrediënten helder, eenvoudig, biologisch en ongezoet zijn. Dit maakt het een geweldige basis blend om in je keukenkastje te hebben. Je kunt de blends zo zoet (of juist niet) maken als je wilt. Deze blends zijn perfect om mee te bakken en lekker in je drankjes. Je kunt de blends eigenlijk als vervanging voor cacao poeder gebruiken.
✓ 100% natuurlijke ingrediënten
✓ van nature opliftend
✓ bevat gecertificeerde biologische ingrediënten
✓ geen toegevoegde kleurstoffen, zoetstoffen of suikers
✓ geschikt voor veganisten
✓ gluten vrij
✓ geen soya
Beide cacao blends zijn een perfect opliftende drankje. Vandaag ga ik je echter twee heerlijke ontbijt recepten laten zien die je heel makkelijk vooruit kunt maken.
Heb jij ooit een cacao blend geprobeerd? Ik hoop dat je deze recepten gaat proberen en vergeet dan niet je korting 🙂
PrintCocoCeps Banana Chia Seed Pudding
- Prep Time: 4 hours
- Cook Time: 5 mins
- Total Time: 4 hours 5 mins
- Yield: 1 tot 2 1x
- Category: breakfast, dessert, snack, dairyfree,
- Cuisine: geschikt voor veganisten, zuivel vrij, vegetarisch, plantaardig
Description
Deze makkelijke chia pudding met banaan en vanille is heerlijk vullend!
Ingredients
- 2 rijpe bananan (the riper the better)
- ½ cup (80 gr) chai zaden
- 1½ cup (300 ml) amandel melk
- ½ tsp vanilla extract
- 1–2 eetlepel(s) zoetstof naar keuze, optioneel (ik gebruik dadel siroop)
- 1 eetlepel Madre Labs CocoCeps
- 2 eetlepels cacao nibs
Instructions
- Schil een banaan en plaats in een kom met de chia zaden. Met een vork stamp je de banaan plat samen met de chia zaden zodat ze goed gecombineerd zijn en je een puree van banaan met chia zaden creëert.
- Voeg dan de vanille en amandelmelk toe. Meng goed door. Alle klontjes moeten verdwenen zijn.
- Verdeel het chia puree mengsel nu in twee aparte kommen.
- Aan de ene helft, voeg je de zoetstof toe (indien je dit wenst) en Madre Labs CocoCeps. Meng goed door. Bedek de beide kommen om een nachtje (of een paar uur) te laten weken.
- Als je klaar bent om de chia pudding te serveren, vul dan de onderste helft met de CocoCeps chia pudding, de tweede laag met de vanille chia pudding (plaats bananen hartjes tegen de glazen pot) en vervolgens weer een laagje CocoCeps chia Pudding. Voeg meer bananen plakjes en cacao nibs toe als garnering.
CocoCardio Muesli
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
- Total Time: 30 mins
- Yield: 1 pot 1x
- Category: ontbijt, snack, chocolade
- Cuisine: geschikt voor veganisten, vegetarisch, zuivel vrij, gluten vrij, plantaardig
Description
Deze muesli cacao mengsel met haver, zaden en gepofte quinoa is lekker als een snack of als muesli in een kommetje met warme (amandel) melk. Perfect om vooraf te maken en direct van te genieten.
Ingredients
- 4 Medjool dadels, zonder pit
- 2 eetlepels Madre Labs CocoCardio
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel. kardemom
- 1 eetlepel amandel boter (of pindakaas)
- 1 cup (200 ml) amandel melk
- 1 cup (100 gr) havermout
- 3 eetlepels zonnebloempitten
- 1 cup (35 gr) gepofte quinoa (optioneel, andere noten/ zaden of gedroogd fruit is ook heerlijk)
- kokos vlokken (optioneel)
Instructions
- Blend de dadels met de Madre Labs CocoCardio, kaneel, kardemom, amandelboter en amandelmelk zodat je een dikke mix hebt.
- Voeg de mix in een kom en voeg daaraan toe de havermout, zonnebloempitten en gepofte quinoa. Kneed met je handen of een lepel alles goed door elkaar.
- Zodra alle havermout, zaden en quinoa goed bedekt zijn, bereid je een bakplaat met bakpapier voor. Verdeel het mengsel op bakpapier en plaats in een voorverwarmde oven op 220 °C.
- Na ongeveer 20 minuten zal de havermout in de muesli knapperig zijn. Afhankelijk van je oven kan dit iets langer of korter duren. Serveer zoals een muesli met (warme) melk.
te lekker!! al meerdere malen gemaakt .. ik kan er niet afblijven 🙂
bedankt voor de lekkere recepten ❤️
Wat leuk om te lezen!! 🙂 Graag gedaan! ❤️❤️
Liefs,
Bianca