Framboos Havermout Koekjes

Je kunt inmiddels wel stellen dat ik nogal een koekjes monster…uuh lover ben. Of het nu Kerst koekjes zijn, hazelnoot koekjes, boter koekjes of krokante chocolade koekjes.…ik vind het allemaal heerlijk! Ook ben ik gek op havermout. Hoewel havermout koekjes inmiddels een klassiek voorbeeld zijn van gezonde plantaardige koekjes (dit was nog maar 5 jaar geleden toch wel even anders …), vond ik dat een beetje te saai. Ik voegde dus wat van mijn favoriete besjes en wat ”superfoods” aan mijn mengsel toe en slechts 20 minuten later toverde ik deze heerlijke eenvoudige framboos havermout koekjes uit de oven.

Raspberry Oats Cookies

 

Deze framboos havermout koekjes smaken een beetje als een muffin, maar dan met een knapperig randje en een havermout textuur dat net even wat steviger is en erg lekker. Je kunt ook gaan voor bosbessen in dit recept, maar ik koos voor mijn favoriete bessen: frambozen.

De koekjes zijn niet te zoet (je kunt altijd de zoetheid naar je eigen smaak aanpassen) en ze hebben een verrassende knapperigheid door de gepofte amarant, amandelen en chia zaden.

Ik koos bijna als titel voor deze koekjes ”de meest luie havermout koekjes ooit ”, omdat je in principe alleen maar een kom en een vork nodig hebt. Je hebt dus geen keukenmachine nodig en ook zijn plakkerige vingers tijdens het maken van deze koekjes geen must. Ik denk niet dat het nog eenvoudiger kan dan dit.

Goed om te weten…
  1. Het beslag kleur helder rood, maar eenmaal in de oven worden de koekjes bruin.
  2. Het beslag is nogal kleverig. Maar dat kun je net zoals ik op de luie manier aanpakken. Gebruik gewoon een (natte) eetlepel en schep het beslag met de eetlepel op een bakplaat. Ze zullen niet een perfect mooie ronde vorm hebben, maar de smaak zal absoluut hetzelfde zijn: heerlijk!!

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raspberry Oats Cookies

Framboos Havermout Koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 12 grote koekjes 1x
  • Category: koekjes, zoet, snack, vegan, glutenvrij, plantaardig
  • Cuisine: gezond, vegan, glutenvrij, zuivelvrij, vegan,

Description

Deze krokante framboos havermout koekjes zitten vol met superfoods zoals chia zaden en frambozen. Je maakt deze koekjes met haver en gepofte amarant voor een unieke koekjes smaak.


Ingredients

Scale
  • 200 gram havermoutmeel (mix gewone havermout in een blender of keukenmachine om havermoutmeel te maken)
  • 30 gram gepofte amarant (gepofte quinoa is ook prima)
  • één Medjool dadel, in kleine stukjes gesneden
  • 90 gram frambozen
  • 3 erg rijpe bananen
  • 10 gram chia zaden
  • 15 gram amandelvlokken
  • kokos vlokken (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  2. Combineer de bananen en de havermoutmeel in een mengkom. Zorg ervoor dat de bananen super rijp zijn anders zullen de koekjes minder zoet zijn en het zal moeilijker worden om de bananen handmatig te prakken. Met een vork prak je vervolgens de bananen en de havermoutmeel samen. Voeg de gepofte amarant (ik kocht de mijne in een winkel, maar je kunt ze ook zelf maken) toe. Voeg nu ook de stukjes dadel toe, de chia zaden, frambozen en amandel vlokken en meng alles goed door. Als om wat voor reden dan ook het beslag erg droog is voeg dan een heel klein beetje water of notenmelk toe. Meng alles weer heel goed door en laat rusten voor ongeveer 2 minuten.
  3. Met een eetlepel (of je handen) creëer je nu koekjes op een bakplaat. Ik schepte gewoon een eetlepel van het beslag uit en liet dit op mijn bakplaat vallen. Met de achterkant van de lepel maakte ik de koekjes wat platter. Bak voor ongeveer 15-20 minuten op 170 ° C . Als je ze te lang bakt zullen ze te hard worden en je wilt juist een wat ”kleverige” textuur.
  4. Eenmaal klaar, laat ze afkoelen en bestrooi met kokos vlokken (optioneel)

 

2 gedachten over “Framboos Havermout Koekjes”

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.