Deze cranberry saus (veenbessen saus) is vol van smaak en gezoet met behulp van Medjool dadels. Als je op zoek bent naar de perfecte cranberry saus voor Kerst zoek dan niet verder. Jij en je gasten zullen gek zijn op deze cranberry saus met appel, dadels en sinaasappel.
De textuur is kleverig zoet, bijna zoals een taart vulling. Je kunt deze saus heerlijk warm of koud serveren.
Ik gebruikte bevroren biologische wilde veenbessen en voegde een appel, een sinaasappel, een kaneelstokje en een paar dadels toe.
Deze cranberry saus smaakt ongelooflijk lekker als een spread, met kool of groenten zoals geroosterde spruiten, met wat gekookte volkoren granen, aardappelpuree, bij je havermout in de ochtend, maar het is ook super lekker door een chocolade bananen ijsje of in kokosyoghurt.
PrintCranberry saus met appel, data en sinaasappel
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 20 mins
- Total Time: 30 mins
- Yield: 2 1x
- Category: saus, cranberry saus, veenbessen saus
- Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch
Description
Een heerlijke versie van een favoriete feestdagen recept. Cranberry saus met appel, dadels en sinaasappel.
Ingredients
- 8 Medjool dadels, ontpit
- sap van 1 sinaasappel
- ¼ kopje water
- een kaneelstokje
- ongeveer 2½ kopjes veenbessen
- 1 eetlepel sinaasappelschil
- 1 middelgrote appel, in blokjes gesneden
Instructions
- Week de dadels ’s nachts in sinaasappelsap (een paar uur is ook al genoeg bij haast).
- In een blender of keukenmachine, blend je de dadels met het sap en het water.
- Zet de dadel mengsel in een grote pan met de veenbessen. Kook op hoog vuur gedurende 5 minuten met het kaneelstokje en de appel erbij. Roer voortdurend en stamp het fruit een beetje fijn. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg meer water toe als nodig is, het mengsel moet dik blijven, zoals dikke appelmoes. Haal van het vuur.
- Verwijder het kaneelstokje en plaats het mengsel in een blender en mix tot een gladde massa. Als je wilt, kun je alles (of een gedeelte) niet blenden, zoals ik deed. Ik heb alleen de helft gepureerd.
- Zet opzij om af te laten koelen en bewaar in de koelkast. Deze saus is echter ook heerlijk warm geserveerd!
photos by the green creator (c) (copyright)