Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrot Fries

Wortel Frietjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: lunch, snack, avondmaal, diner, bijgerecht
  • Cuisine: veganistisch, vegan, gezond, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij, vegetarisch

Description

Wortel frietjes zijn de beste groenten frietjes ooit! Met de juiste hoeveelheid tijd en de juiste kruiden maak je de meest heerlijke snack of bijgerecht.


Ingredients

Scale
  • ongeveer 600 gram verse wortelen voor twee personen (voel je vrij om meer of minder wortelen voor te bereiden)
  • een theelepel extra vergine olijfolie
  • een snuf Keltisch zeezout
  • zwarte peper naar smaak
  • een eetlepel gedroogde kurkuma
  • een flinke scheut gedroogde gember
  • een theelepel gedroogde knoflookpoeder
  • een theelepel gedroogde marjolein
  • een theelepel gedroogde oregano
  • een vleugje rozemarijn
  • een verse sinaasappel, in plakjes gesneden
  • optioneel: wat verse kruiden (peterselie) om te garneren

Instructions

  1. Was de wortelen en snijd ze eerst door de helft, horizontaal. De twee wortelen snijd je vervolgens elk doormidden en vervolgens weer door de helft (verticaal). Met andere woorden, snijd de wortels in friet vormpjes. Doe ze in een kom en voeg de olie en de gedroogde kruiden en specerijen toe. Meng goed en leg ze op een bakplaat. Laat de wortelen in de oven baken op 180 graden voor ongeveer 30 minuten, maar dit kan ook langer duren (afhankelijk van je oven). In de laatste 10 minuten voeg je de verse stukjes sinaasappel toe bovenop de wortelen. De wortel frietjes zijn klaar als ze zacht van binnen zijn en enigszins knapperig aan de buitenkant. Persoonlijk houd ik niet van de smaak van deze frietjes toen ik ze te kort liet bakken. Serveer en geniet of bewaar in de koelkast voor later!