Dit recept is een heerlijk recept voor al mijn aardappel liefhebbers hier. Dit recept voor dubbel gebakken aardappelen is veelzijdig, gemakkelijk, ziet er geweldig uit en is bovenal heerlijk! Er zijn zoveel manieren waarop je deze gebakken aardappelen kunt serveren. Ik vind het heerlijk om deze dubbel gebakken aardappelen met een eenvoudige pico de gallo te serveren. Ik ben gek op de frisse knapperige textuur van deze topping in combinatie met de gebakken zoete aardappelen!
Wat zijn dubbel gebakken aardappelen?
De titel is inderdaad een beetje verwarrend, want ja waarom zou je een aardappel dubbel willen bakken? Toch is het allemaal de moeite waard en echt super heerlijk. Voor dit recept bak je de zoete aardappelen in de oven zoals je normaal zou doen. Daarna schep je de binnenkant van de aardappel voorzichtig uit de aardappel terwijl je zorgt dat je de aardappelvorm (boot-vorm) behoudt. De puree meng je vervolgens samen met een makkelijke zelfgemaakte zure room.
De aardappel gaat dan weer terug in de oven om nog een keertje te bakken. Het eindresultaat is een knapperige aardappelschil met de meest heerlijke en smaakvolle vulling ooit.
Is dit recept veelzijdig?
Je kunt dit recept volledig aanpassen naar wat jij lekker vindt en toch nog steeds dubbel gebakken aardappelen maken. Dit recept is meer een richtlijn. Je kunt normale aardappelen gebruiken in plaats van zoete aardappelen. Zolang de aardappelen niet te klein zijn en een goede schil hebben om de vulling in te doen, kun je dit recept maken.
De vulling is ook vrij eenvoudig aan te passen naar wat jij lekker vindt. Je zou de aardappelen kunnen vullen met een zure room zoals in dit recept, maar je kunt ook een veganistische kaas gebruiken of veganistische boter, lente uitjes, broodkruimels, gerookte paprika, kikkererwten, spinazie …. Alles wat je zou willen combineren met je aardappel. Je kunt de vulling dus zo rijk of eenvoudig maken als je wilt.
De topping is ook geweldig om mee te experimenteren. Ik hou van contrasterende smaken en texturen. Ik combineer dus graag de warme zoete aardappelen met een frisse knapperige pico de gallo.
Een goed gebakken aardappel, waarvan de puree is gecombineerd met zure room en geserveerd met een frisse pico de gallo. Dat is toch wel echt een klein aardappel feestje.
Dubbel gebakken aardappelen tips
- Experimenteer met de vulling. Misschien ben je niet zo gek op een vegan zure room. Ik maak soms een luie versie met alleen mosterd en uien poeder.
- Je kunt de (zoete) aardappelen de dag ervoor bakken. Bedek de aardappelen, laat ze afkoelen en verwarm opnieuw vlak voor het serveren.
Als je een aardappel liefhebber bent (hallo vriend), dan zul je dit recept of elke variatie hierop echt eens moeten proberen. Ik zie graag je creaties van deze dubbel gebakken aardappelen terug. Tag me op Instagram met #thegreencreator, zodat ik gemakkelijk terug kan vinden.
PrintDubbel Gebakken Aardappelen
- Cook Time: 40 mins
- Total Time: 40 mins
- Yield: 2 1x
- Category: bijgerecht, lunch, dinner
- Cuisine: amerikaans, gebakken, vegan, plantaardig
Description
Deze dubbel gebakken aardappelen doen het goed bij iedereen. Serveer ze als een bijgerecht met een salade of als hoofdgerecht. Maar deze aardappelen zijn ook lekker en vullend genoeg als lunch of avondeten.
Ingredients
- 2 grote (zoete) aardappelen
- 5 el uienpoeder
- zout en peper naar smaak
- 1/2 tl gerookte paprika poeder
- ongeveer 60 ml zure room (zie recept hieronder)
- ~ voor de zure room ~
- 340 gr silken tofu
- sap van 1 citroen
- 40 gr cashewnoten
- 1 el miso
- 1 el milde mosterd
- ~ voor de pico de gallo topping ~
- 5 kleine cherry tomaten
- 1 kleine rode ui
- verse koriander naar smaak
- sap van 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1 el hennepzaad
Instructions
- Was de aardappelen. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.
- Plaats de aardappelen direct in een voorverwarmde oven en bak op 180 °C. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer 20-30 minuten.
- Bereid ondertussen de zure room voor door alle ingrediënten in een blender te plaatsen en tot een gladde mengsel te blenden. Zet opzij.
- Bereid de pico de gallo voor. Snijd de tomaten, ui, koriander en knoflook in kleine stukjes. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan kleiner gesneden stukjes, maar dat is helemaal aan jou. Plaats alles in een grote kom en roer door met de sap van een limoen en hennepzaden. Zet opzij.
- Haal de aardappelen uit de oven.
- Houd de aardappel met een ovendoek of theedoek vast en schep de binnenkant van de aardappel voorzichtig in een middelgrote kom. Zorg ervoor dat je nog steeds de vorm van de aardappel behoudt.
- Roer met een vork de aardappel in een kom samen met de uien poeder en de zure room. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de ”aardappelbootjes” met het aardappelmengsel. Besprenkel gerookte paprika over de gevulde aardappel.
- Plaats de gevulde aardappelen terug in de oven op 180 ° C gedurende 20 minuten of totdat je een mooi bruin krokant korstje ziet. Eenmaal klaar plaats op een bord, voeg de pico de gallo topping toe en serveer.
Wil je dit recept voor dubbel gebakken aardappelen voor later bewaren? Pin dit recept dan op je Pinterest board: