Het najaar zorgt er altijd voor dat ik begin te fantaseren over recepten met heerlijke typische najaars producten, zoals:
✔️ Appels
✔️ Zoete aardappelen
✔️ Pompoen
✔️ Granaatappel
✔️ Peren
Laten we dit najaar beginnen met een heerlijke en verwarmende Wortel Gember Soep met zoete aardappelen. Ik gebruik de zoete aardappel om deze soep dikker te maken. Een lekkere dikke soep is heerlijk op koudere dagen en vult beter. Precies wat we nodig hebben in de herfst. Deze soep is een ‘verwarmende’ soep door de gember. Vooral als een ginger shot net iets teveel van het goede is voor je, dan is deze soep zeker de moeite waard om eens te proberen. Maak je geen zorgen, de gember zal niet overheersen in smaak.
Gember
Gember vermindert de klachten van een verstoorde maag en spijsvertering. Aangezien 80% van ons immuunsysteem in de darmen begint, is het belangrijk de darmen gezond en evenwichtig te houden. Gember zal je opwarmen en het vermindert algehele pijn en pijn die met de verkoudheid en griep gepaard kan gaan. Gember is een perfect slijmoplossend middel aangezien het helpt bij het oplossen van slijm in de longen. Gember werkt tevens kalmerend bij een pijnlijke keel.
Deze soep is overigens low budget proof, omdat je maar heel weinig ingrediënten nodig hebt. Je kunt het nog goedkoper maken door de zoete aardappel weg te laten. Dit kun je ook doen als je de soep liever minder dik hebt of als je een lichtere maaltijd/soep wilt bereiden.
Et voilà! Een gemakkelijke dikke soep die je zeker zal opwarmen op een koude herfstdag en de griep op afstand zal houden.
PrintVerwarmende Wortel Gember Soep
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 20 mins
- Total Time: 25 mins
- Yield: 2 kommen 1x
- Category: soep, lunch, diner, avondmaal, bijgerecht, voorgerecht
- Cuisine: veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij
Description
Deze verwarmende wortel gember soep is een makkelijk soep dat je zeker zal opwarmen op een koude herfst dag en de griep zal je op afstand houden door de gember in dit recept. De zoete aardappelen zorgen er ook voor dat dit een lekker stevig vullende soep is.
Ingredients
- 6 wortels
- 1/2 of een kleine zoete aardappel (of zelfs minder als je wilt dat de soep minder dik is)
- een glas water (ongeveer 300 ml) of meer als je een dunnere soep wilt. Voor een echte (dunne) soep is 600 ml water voldoende.
- vegan/vegetarisch biologische bouillon blokje(zoutarm/laag in zout)
- een stukje gember (ongeveer 1,5 cm) in kleine stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook en een grote theelepel kokosolie of the Royal Green knoflook kokosolie (ook een grote theelepel)
- oregano of basilicum (vers of gedroogd) ongeveer twee theelepeltjes
- Ter garnering een theelepel citroensap en wat kruiden.
Instructions
- Karameliseer in de olie de knoflook met de wortelen. Slechts een paar minuten is voldoende. Het is de bedoeling dat ze wat glazig worden. Voeg dan het bouillon blokje toe met de kopjes water (of meer water als je dat wilt). Voeg de gember en de zoete aardappelen toe en laat de soep zachtjes koken gedurende 10 tot 20 minuten. Meng dit alles in de keukenmachine, blender of met een staafmixer. Je kunt ook gebruik maken van een vork.
Royal Green
De Royal Green olie met knoflook smaak die ik bij dit recept gebruikte is van de Royal Green Cooking Creams lijn. Drie 100% geurloze en biologische smaken kokosolie. Ik vond het heerlijk om ermee te koken. Zodra de olie verhit wordt komt er een heerlijke geur vrij. Alsof je een aantal teentjes knoflook aan het verhitten bent. Heerlijk! Vers is natuurlijk altijd beter. Ik zou dit dan ook eerder gebruiken als een spread of natuurlijk bij haast of gebrek aan verse producten.
Royal Green heeft de volgende smaken:
- Herbes de Provence
- Spices
- Garlic
photos by the green creator (c) (copyright)