Twee geheimen voor de perfecte hummus (video)

Het kostte me heel wat tijd om het juiste recept voor de perfecte en smeuïgste hummus te vinden. Dat is de enige reden waarom er tot op vandaag geen enkel hummus receptje te vinden was op The Green Creator. Er is niets erger dan een hummus dat niets anders is dan gepureerde kikkererwten. Bah! Ik wist niet dat er geheimen bestonden voor zoiets als de perfecte hummus. Ik kwam hier pas achter toen een restaurant eigenaar ze met me deelde. Hij wist waar hij het over had want hij serveerde de meest perfecte hummus. Ik at kommetjes vol van zijn uitstekende hummus, zo smeuïg en licht dat het bijna voor slagroom door zou kunnen gaan. Ik heb zijn geheimen getest en het werkt. Het werkt echt. Gewone hummus is vaak droog en het ‘geheim’ zou dan zijn om meer olie toe te voegen, maar dat is het niet!

Het geheim is iets totaal anders, heel eenvoudig en zoveel gezonder dan alleen het toevoegen van meer olijfolie.

perfect hummusDus vertel ik je vandaag alles over de perfecte hummus, want hummus is belangrijk voor veganisten en vegetariërs, maar eigenlijk voor iedereen. Het is heerlijk! Hummus wordt niet langer gezien als een gerecht uit het Midden-Oosten, maar een eenvoudig recept om je gezonde eiwitinname op peil te houden, een heerlijke dip te creëren en om elk gerecht gewoon goddelijk te maken. Er zijn een heleboel hummus recepten die beweren dat ze perfect en romig zijn, maar dat zijn allemaal ”wanna-be-hummus” recepten in vergelijking met dit recept.

perfect hummusGeheim 1 Pellen

Niet iedereen heeft de tijd hiervoor, maar als je de tijd hebt kook dan je eigen kikkererwten. Als je geen tijd hiervoor hebt, kiest dan de biologische kikkererwten in een glazen pot met zo min mogelijk toevoegingen.

Dan nu het eerste geheim, pel je kikkererwten. Het is zo simpel als dat en het maakt een wereld van verschil. Ja, mijn eerste reactie was ook dat het te gek voor woorden is en dat niemand hier de tijd of het geduld voor heeft! Maar toen ik 10 minuten vrijmaakte om de kikkererwten te pellen en het enorme verschil proefde, was ik om. Ik zal vanaf nu altijd mijn kikkererwten pellen! Geloof me. Niet nadenken, gewoon pellen.

Het is eigenlijk heel logisch, het schilletje van een kikkererwt is lastiger om te mixen en het zal uiteindelijk je perfect smeuïge hummus verpesten door hier en daar  achter te blijven in je hummus.

Na het koken of afspoelen van de kikkererwten uit een glazen pot, neem een ​​kikkererwt tussen je wijsvinger en duim en druk lichtjes de erwt op de punt (op het rand van de kikkererwt). Je krijgt de tempo te pakken na enkele kikkererwten.

Wanneer je de kikkererwten kookt, kook ze goed. Ze moeten heel zacht zijn en nog steeds hun vorm behouden, maar je moet in staat zijn om de schil heel makkelijk te verwijderen. De beste manier om erachter te komen of ze perfect gekookt zijn, is door er zachtjes in te drukken. Ze moeten makkelijk een puree kunnen vormen. De kikkererwten moeten hun knapperigheid verliezen. Voeg ook geen zout aan het water toe. Zout zorgt ervoor dat de kikkererwten niet goed zacht kunnen worden. Voeg later gerust zout toe maar niet tijdens het koken. 

perfect hummusGeheim nummer 2 Voeg vloeistof toe

Dit is het geheim dat ik ”the hard way” heb geleerd. Je leert namelijk het beste als je de regels vaak breekt, toch? Water is het geheim. Dit kan gefilterd water zijn of het water dat je overhoudt na het koken van de kikkererwten. Dit is essentieel voor de perfecte hummus.
Je voegt water toe
als je de hummus pureert, want hummus heeft de neiging om te verdikken na enige tijd dus voeg water toe zodat je hummus bijna aan de dunne kant is, het wordt vanzelf smeuïg.

perfect hummus

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
perfect hummus

Twee geheimen voor de perfecte hummus

 • Author: The Green Creator
 • Cook Time: 10 mins
 • Total Time: 10 mins
 • Category: hummus dip
 • Cuisine: plantaardig, veganistisch, vegetarisch, vegan, middle east, dip

Description

Een recept voor de absoluut meest smeuïgste hummus ooit, met twee speciale geheimen die elk klassiek hummus recept perfect zullen maken.


Ingredients

Scale
 • 225 gram kikkererwten
 • 2 eetlepels tahin
 • sap van een halve grote citroen
 • 1 a 2 teentjes knoflook
 • 5 a 6 eetlepels olijfolie
 • 10 eetlepels water
 • snufje Keltisch zeezout

Instructions

 1. Na een nacht weken kook je de kikkererwten goed door of indien je ze uit een glazen pot haalt spoel ze goed af.
 2. Pel de kikkererwten. Knijp voorzichtig de kikkererwt uit de schil.
 3. Plaats alle ingrediënten in een keuken machine, behalve het water. Voeg het water toe als je al een puree hebt. Voeg genoeg water toe zodat de hummus iets aan de dunne kant is.
 4. Besprenkel met nog wat meer olijfolie en serveer.


Nutrition

 • Serving Size: een kommetje