Koffie Cocktail Zonder Alcohol (Mocktail)

Koffie Cocktail Zonder Alcohol (Mocktail)

Deze koffie cocktail zonder alcohol (koffie mocktail) is verfrissend en verkwikkend. Met slechts 5 ingrediënten maak je deze zoete, gedurfde en heerlijke mocktail in slechts enkele minuten.

Type: drink

Keuken: Amerikaans

Keywords: koffie mocktail, mocktail, drink, koffie, cold brew, koffie cocktail zonder alcohol,

Recept opbrengst: 1

Calorieën: 46

Voorbereidingstijd: 5

Totale tijd: 5

Recept video naam: Koffie Cocktail Zonder Alcohol (Mocktail)

Recept video beschrijving: Deze koffie cocktail zonder alcohol (koffie mocktail) is verfrissend en verkwikkend. Met slechts 5 ingrediënten maak je deze zoete, gedurfde en heerlijke mocktail in slechts enkele minuten.

Ingrediënten recept:

 • 40 ml sinaasappelsap
 • 1 druppel muntextract
 • 1 theelepel ahornsiroop of agavesiroop
 • 100 ml koffie of espresso
 • 80 ml bruisend water
 • 5-6 ijsblokjes
 • voor het serveren: sinaasappelschijfje/muntblaadjes

Recept Instructies: Bereid de dag tevoren de koffie of espresso en zet deze in de koelkast om af te koelen. Pers het sinaasappelsap uit. Voeg ahornsiroop en muntextract toe aan de koudgezette koffie of espresso. Roer om te combineren en zet apart. Giet het sinaasappelsap in een glas. En bedek het sinaasappelsap met ijsblokjes. Gevolgd door bruiswater. Giet de koffie over het bruiswater. Als je gescheiden lagen wilt creëren, plaats dan een lepel in het glas zodat deze tegen de zijkant kan balanceren. Giet vervolgens de koffie voorzichtig over de lepel in het glas. Serveer met muntblaadjes en een sinaasappelpartje. Roer om te combineren en geniet.

Waardering redacteur:
5

Deze koffie cocktail zonder alcohol (koffie mocktail) is verfrissend en verkwikkend. Met slechts 5 ingrediënten maak je deze zoete, gedurfde en heerlijke mocktail in slechts enkele minuten.

Vermelding van gelieerde links:
Dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.

Koffiecocktails zijn heerlijke drankjes met wodka of een koffielikeur, maar zonder de alcohol is het gewoon een espresso. Vandaar de koffie mocktail- een heerlijk, feestelijk uitziend drankje zonder alcohol. Deze alcoholvrije cocktail is een leuk en opwekkend drankje om te maken. Deze mocktail kan zowel op een kerst- of nieuwjaarsfeestje als op een zomerfeest worden geserveerd. 

Waarom ik denk dat je dit drankje ook heerlijk zult vinden:

 • Het is verkwikkend zonder alcohol.
 • Je maakt het zonder een cocktailshaker en in 5 minuten.
 • Dit drankje ziet er indrukwekkend uit met gescheiden lagen voor het roeren. 
 • Het kan het hele jaar door geserveerd worden (zomer of winter).
 • Alle ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden.
 • Het is een leuk en heerlijk alcoholvrij drankje.

Two tall glasses with a two colored yellow and brown layered drink with a mint leave and orange wedge garnish on a white marble backdrop with coffee beans next to it.

KOFFIE MOCKTAIL INGREDIËNTEN

Dit drankje is gemaakt met slechts 5 ingrediënten en in 5 minuten. Het enige wat je moet doen is wat ijsblokjes klaarleggen om het drankje te koelen. 

Espresso – een koffie of espresso die je lekker vindt is de basis voor deze koffie mocktail. Vers gezet en gekoeld in de koelkast is het beste. De kwaliteit van je koffie/espresso is essentieel, dus als het even kan kies je een espresso van hoge kwaliteit. 
Sinaasappelsap -vers sinaasappelsap is het beste voor dit drankje.
Ahornsiroop – aangezien sinaasappelsap zoet, gebruiken we maar een klein beetje om dit drankje te zoeten.
Bruisend water en ijsblokjes – om dit drankje koud en bruisend te maken, voeg je naast de ijsblokjes gekoeld bruisend water toe. 
Munt extract – is een optioneel ingrediënt, maar koffie en munt zijn een fantastische combinatie. Slechts 1 druppel per glas geeft deze mocktail een beetje meer frisheid. 

A white backdrop with a round white marble cutting board with several small bowls and plates and a transparent jug with a wooden handle with the ingredients for coffee mocktail with the names of the ingredients next to it in bold.

HOE MAAK JE DEZE KOFFIE COCKTAIL ZONDER ALCOHOL (stap voor stap met foto’s)

Het recept voor dit drankje is eenvoudig en levert de beste koffie mocktail op. En het beste is dat je geen speciale vaardigheden of zelfs een cocktailshaker nodig hebt om dit drankje te maken. Scroll zeker ook even naar beneden naar de receptkaart om het exacte recept te zien. 

Stap 1.
Voeg ahornsiroop toe aan de cold brew koffie of espresso.
Stap 2.
Voeg vervolgens het muntextract toe aan de koffie. 

Stap 3.
Roer om te combineren en zet opzij. 
Stap 4.
Doe het sinaasappelsap in een glas. 

Stap 5.
En bedek het sinaasappelsap met ijsblokjes.
Stap 6.
Gevolgd door bruisend water.

Stap 7.
Giet de koffie over het bruisend water. Als je gescheiden lagen wilt creëren, plaats je een lepel in het glas zodat deze tegen de zijkant kan balanceren. Giet vervolgens de koffie voorzichtig over de lepel in het glas. Serveer met muntblaadjes en een sinaasappelpartje.

VERVANGINGEN EN VARIATIES

Er zijn een paar vervangingen en variaties mogelijk op deze koffie cocktail zonder alcohol.

Maak hem cafeïnevrij
Hoewel dit drankje alcoholvrij is, is het niet cafeïnevrij. Om dit drankje cafeïnevrij te maken, vervang je de koffie of espresso door een cafeïnevrije koffie. 

Extra pit
Als je het drankje alcoholvrij wilt houden, maar toch wat extra pit wilt, voeg dan een schijfje verse gember (in plakjes gesneden) toe aan het koude koffiebrouwsel. Het verschil is subtiel, maar het geeft deze mocktail een klein beetje pit.

Zoetstof
Gebruik gerust een andere zoetstof voor dit drankje. Ik raad aan een zoetstof op basis van siroop te gebruiken, zoals ahornsiroop of agavesiroop. 

Verwarmend en verkoelend
Dit drankje kan het hele jaar door geserveerd worden, maar je kunt het recept iets aanpassen om het meer verkoelend of verwarmend te maken. Laat het muntextract weg en vervang het door amandelextract of een klein snufje kaneel om deze drank verwarmend te maken. Voor een letterlijk meer verwarmende drankje kun je de ijsblokjes weglaten en de drank in een kleiner glas serveren.

LAATSTE TIPS

Voordat we ontspannen en aan ons drankje gaan nippen, volgen hier een paar tips.

De smaak blijft meestal hetzelfde als je cafeïnevrije koffie gebruikt. Alleen koffiepoeder vervangers, zoals Dandy Blend, zullen de smaak veranderen. Het is een persoonlijke voorkeur of je die combinatie lekker vindt, maar het is het proberen waard!

Serveer dit drankje in een groot glas om de ijsblokjes de ruimte te geven. Hoe meer ijsblokjes je gebruikt, hoe meer de lagen gescheiden blijven. Uiteindelijk, na een paar keer goed roeren, zal het drankje helemaal bruin worden. 

Maak de koude koffie de avond tevoren en bewaar het in de koelkast, zodat je dit drankje in minder dan 5 minuten in elkaar kunt flansen.

A tall glass with a brown colored drink in it with a mint leave and orange wedge garnish on a white marble backdrop with coffee beans next to it.

VAAK GESTELDE VRAGEN

Kan ik dit vooruit maken?
De cold brew koffie en het sinaasappelsap kunnen vooruit gemaakt worden. Het beste is om dit drankje direct na het combineren in een glas te serveren. Vers geperst sinaasappelsap kan ongeveer 4 dagen in de koelkast worden bewaard voordat het minder zoet en een beetje zurig kan worden.

Kun je sinaasappelsap en koffie mengen?
Ja! Koffie en sinaasappelsap zijn een niet zo gebruikelijke, maar absoluut geweldige combinatie. Sommige koffiezaken bieden de combinatie koffie met sinaasappelsap aan.

Kan ik alcohol aan dit drankje toevoegen?
Je kunt van deze mocktail een cocktail maken door 15 ml wodka en 15 ml koffielikeur aan het recept toe te voegen. Als de koffielikeur zoet is, moet je misschien de ahornsiroop verminderen of weglaten. 

Kan ik voor dit recept ijskoffie gebruiken?
Je kunt voor dit recept een cold brew koffie of een ijskoffie gebruiken. Het verschil is dat ijskoffie met heet water wordt gezet, en cold brew met koud water.  

Ben je op zoek naar meer drankrecepten?

Ga jij deze koffie mocktail maken? Laat het me weten in de comment sectie, en laat een beoordeling achter. En als je dit recept op Instagram dan zie je creaties graag terug.

A tall glass filled halfway with two layers of yellow orange juice and brown coffee with a spoon hanging in the glass and coffee being poured over the spoon from a small transparant jug on a white marble backdrop and the text coffee mocktail written in bold on top of the photo.
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A tall glass with a two colored yellow and brown layered drink with a mint leave and orange wedge garnish on a white marble backdrop with coffee beans next to it.

Koffie Cocktail Zonder Alcohol (Mocktail)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Bianca
 • Prep Time: 5
 • Total Time: 5
 • Yield: 1 glas (320 ml) 1x
 • Category: drankje
 • Cuisine: Amerikaans
 • Diet: Vegan

Description

Deze koffie cocktail zonder alcohol (koffie mocktail) is verfrissend en verkwikkend. Met slechts 5 ingrediënten maak je deze zoete, gedurfde en heerlijke mocktail in slechts enkele minuten.


Ingredients

Scale
 • 40 ml sinaasappelsap
 • 1 druppel muntextract
 • 1 theelepel ahornsiroop of agavesiroop
 • 100 ml koffie of espresso
 • 80 ml bruisend water
 • 56 ijsblokjes
 • voor het serveren: sinaasappelschijfje/muntblaadjes

Instructions

 1. Bereid de dag tevoren de koffie of espresso en zet deze in de koelkast om af te koelen.
 2. Pers het sinaasappelsap uit.
 3. Voeg ahornsiroop en muntextract toe aan de koudgezette koffie of espresso.
 4. Roer om te combineren en zet apart.
 5. Giet het sinaasappelsap in een glas. En bedek het sinaasappelsap met ijsblokjes. Gevolgd door bruiswater.
 6. Giet de koffie over het bruiswater. Als je gescheiden lagen wilt creëren, plaats dan een lepel in het glas zodat deze tegen de zijkant kan balanceren. Giet vervolgens de koffie voorzichtig over de lepel in het glas.
 7. Serveer met muntblaadjes en een sinaasappelpartje. Roer om te combineren en geniet.

Notes

Koffie
Cold brew, ijskoffie of gekoelde koffie zijn allemaal uitstekende opties voor dit recept. Het belangrijkste is de kwaliteit van de koffie.

Zoetstof
Gebruik gerust een andere zoetstof voor dit drankje. Ik raad aan een zoetstof op basis van siroop te gebruiken, zoals ahornsiroop of agavesiroop. 

Lepel
Je hoeft geen lepel te gebruiken om de koffie in te schenken. Deze methode helpt alleen om de lagen te scheiden, en is optioneel. Uiteindelijk zal het drankje na goed roeren helemaal bruin worden. 

Cafeïnevrij
De smaak zal niet veel veranderen als je cafeïnevrije koffie gebruikt. Alleen koffiepoeder vervangers, zoals Dandy Blend, zullen de smaak veranderen. Het is een persoonlijke voorkeur of je die combinatie lekker vindt, maar het is het proberen waard!

Serveer
Serveer dit drankje in een groot glas (320 ml), zodat de ijsblokjes de ruimte hebben. Hoe meer ijsblokjes je gebruikt, hoe meer de lagen gescheiden blijven. 

Vooruit maken
Maak de koude koffie de avond tevoren en bewaar het in de koelkast, zodat je dit drankje in minder dan 5 minuten in elkaar kunt flansen.

Extra pit
Als je het drankje alcoholvrij wilt houden maar toch wat extra pit mist, voeg dan een schijfje verse gember (in plakjes gesneden) toe aan de koude koffie. Het verschil is subtiel, maar het geeft deze mocktail wat meer pit.


Nutrition

 • Serving Size: 1
 • Calories: 46

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.