Virgin Pornstar Martini

Deze passievrucht virgin pornstar martini mocktail is een zoet en modern alcoholvrij drankje. Deze martini mocktail barst van de smaken van passievrucht en de sterkere smaken van ananassap, limoensap en appelciderazijn.

Vermelding van gelieerde links:
Dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.

Terwijl een Virgin Piña Colada de ultieme tropische manier is om een goede mocktail te serveren, is deze Virgin Pornstar Martini een elegante passievruchtencocktail. Een eenvoudige maar verleidelijke publiekstrekker. Deze mocktail is geweldig voor ieder feestje, of het nu een bruisend zomerfeest is, een verjaardagsfeestje, dry January, of Nieuwjaarsavond.

Deze passievrucht mocktail ziet er niet alleen uitnodigend uit, het is ook heerlijk. Het is een zoete passievruchtendrankje met passievruchtensap, passievruchtpuree, vanille, en ananassap. Het limoensap balanceert de zoete smaken, en de toevoeging van appelciderazijn geeft het een alcohol-achtige pittige smaak. 

WAT VOOR DRANKJE IS EEN VIRGIN PORNSTAR MARTINI?

Volgens deze bron is een Pornstar Martini een cocktail gemaakt met passievruchtenpuree, passievruchtsap, limoensap, en wodka met vanillesmaak. Het drankje werd gecreëerd in 2002 en werd geserveerd met een bruisende Prosecco of Champagne.

Dit drankje werd uitgevonden door de Londense barman Douglas Ankrah van het befaamde LAB (London Academy of Bartending) als een nieuwe, elegante en verleidelijke Martini met passievruchtensmaak.

Interessant is dat een Pornstar Martini Cocktail niet wordt gemaakt met Martini maar met wodka en wordt geserveerd in een Martini coupe glas. 

top view of passion fruits sliced open in half to show the yellow inside with seeds and pulp

WAAROM HEET HET VIRGIN PORNSTAR MARTINI?

Ben je nieuwsgierig waarom deze cocktail Pornstar Martini Cocktail heet? Nou, ik moet je teleurstellen want er zit niet zo’n wild verhaal achter de naam.

De passievrucht Martini, geserveerd met Champagne, werd niet genoemd naar een specifieke acteur in de porno-industrie of om het verleidelijker te doen lijken, maar om de gedurfde en speelse allure van de filmindustrie te benadrukken. 

Als je verlegen bent om dit drankje te bestellen, kun je het ook een passievrucht martini cocktail noemen. 

WAAROM WORDT HET GESERVEERD MET CHAMPAGNE?

Blijkbaar, als we het niet serveren met Champagne, drinken we een Pornstar Martini helemaal op de verkeerde manier.

Het schijnt dat een Pornstar Martini moet worden genipt tussen een shot Champagne. Aangezien Champagne (prosecco) een ”smaakreiniger” is na het zoete pornstar drankje, en het bereidt je zo voor op de volgende slok.

VIRGIN PORNSTAR MARTINI INGREDIËNTEN

De ingrediënten voor een alcoholische Pornstar Martini cocktail zijn wodka met vanillesmaak, passievruchtenlikeur (zoals Passoã of De Kuyper), passievruchtenpuree, limoensap, en vanillesiroop.

Deze mocktail-versie bevat passievruchtensap, ananassap en (eventueel) een beetje appelciderazijn om het alcoholvrij maar toch interessant te houden.

Passievruchtenpuree kan een beetje intimiderend klinken, maar het is niets meer dan passievrucht zonder de pitjes. Het heeft een dikkere consistentie dan gewoon passievruchtensap, waardoor deze mocktail een rijke smaak en een meer stroperige consistentie heeft. Het is daarom niet mogelijk om het te vervangen door een vruchtensap. 

Passievruchtensap is een vervanger voor passievruchtwodka. Als je een versie zonder toegevoegde suikers kunt vinden, gebruik die dan. Als het sap toegevoegde suikers bevat, moet je de vanillesiroop een beetje afzwakken om het evenwicht te bewaren zodat deze mocktail niet te zoet is. 

Ananassap is niet alleen een toegevoegde vloeistof om volume aan de mocktail te geven en de zoete smaken van de passievrucht een beetje te verdunnen, maar het voegt ook een beetje een scherpere smaak toe. Probeer een versie zonder toegevoegde suikers te gebruiken.

Vanillesiroop dient als vervanger voor wodka met vanillesmaak. Het voegt die typische vanillesmaak toe, maar het geeft de zoetheid in dit drankje ook een diepere en meer verfijnde smaak. 

Vers limoensap voegt een zure smaak toe, en het is het perfecte ingrediënt om de zoetheid van de vruchtensappen in evenwicht te brengen. Deze typische pittige zure smaak kan niet worden gecreëerd met citroenen. 

Appelciderazijn is een optioneel ingrediënt. Het is appelsap waaraan gist is toegevoegd die de suiker in het sap omzet in alcohol. Deze fermentatie is wat appelsap azijn maakt, en het voegt een zure smaak toe.

IJsblokjes worden aan de shaker toegevoegd om het drankje te koelen, maar een Pornstar Martini wordt niet met ijsblokjes geserveerd. 

Al deze ingrediënten samen creëren een smaak die lijkt op alcohol, vaak omschreven als “bitter en zoet”.

In de receptenkaart vind je de exacte hoeveelheden van alle ingrediënten. 

Ingredients for Pornstar Martini Mocktail in small glass bottles with half a lime next to it and a bowl with passion fruits in the back on a light backdrop with the names of the ingredients next to it

HOE MAAK JE EEN VIRGIN PORNSTAR MARTINI (stap-voor-stap met foto’s)

Stap 1.
Maak de passievruchtenpuree. Snijd een passievrucht open en verwijder met een theelepel de binnenkant (zaden en vruchtvlees). Zeef de pitjes en het vruchtvlees door een kleine fijnmazige zeef boven een glas of kleine kom. 

Stap 2.
Doe de passievruchtenpuree in een cocktailshaker. Technisch gezien kun je elke glas gebruiken, zolang je het maar kunt schudden en later kunt zeven. 

a silver colored cocktail shaker with orange passion fruit puree being poured into it

Stap 3.
Voeg vervolgens het passievruchtensap en het ananassap toe aan de shaker met de vanillesiroop, het limoensap en de appelciderazijn (optioneel). 

Stap 4.
Voeg ijsblokjes toe. Vul de shaker voor ongeveer ¾ en schud goed. De cocktailshaker moet koud aanvoelen, dus schud lang genoeg. Schud echter niet langer dan een minuut, anders beginnen de ijsblokjes te smelten. De cocktailshaker zal ook warm worden van je handen.

Stap 5.
Zeef en serveer het drankje. Giet het drankje door een dubbele zeef in een coupe/Martini-glas. Dit kan het ingebouwde zeefje van de cocktailshaker zijn plus een fijnmazig zeefje. 

Stap 6.
Garneer het drankje met een doormidden gesneden passievrucht die in het drankje drijft. Als je wilt, kun je de traditie in ere houden en het drankje serveren met een glas alcoholvrije Champagne, prosecco of mousserende wijn.

VERVANGINGEN

Er zijn een paar vervangingen voor sommige ingrediënten in dit recept. Dit kan handig zijn als je het moeilijk vindt om specifieke ingrediënten te vinden.

In plaats van ananassap kun je ook andere vruchtensappen zonder toegevoegde suikers gebruiken. Ik raad appelsap (bij voorkeur de troebele versie) aan of druivensap. Je zult merken dat de meeste passievruchtensappen gezoet zijn. Zoek dus een merk met de minst toegevoegde suikers en pas de vanillesiroop daarop aan, zodat het drankje niet te zoet wordt. 

Je kunt de vanillesiroop vervangen door 3 druppels vanille-extract. Het gebruik van een gezoet passievruchtensap kan een goede manier zijn om de smaken in evenwicht te brengen. Als je echter een ongezoet passievruchtensap gebruikt, kun je 1 eetlepel ahornsiroop mengen met 3 druppels vanille-extract om dezelfde smaak van vanillesiroop te krijgen.

Wat de Champagne betreft, tegenwoordig zijn er goede alcoholvrije alternatieven voor Champagne. Je kunt het ook serveren met alcoholvrije wodka of alcoholvrije mousserende wijn. Maar je kunt het ook heel simpel houden en het serveren met wit druivensap of neutrale kombucha. 

Orange colored drink Pornstar Martini Mocktail in a Martini glass with half a passion fruit floating on top on a white marble cutting board with white kitchen tiles in the background

LAATSTE TIPS

Het laatste wat je wilt doen als je een feestje geeft is de pitten en pulp van verschillende passievruchten door een zeefje halen. Mijn tip is dan om de passievruchtenpuree van tevoren te maken en deze in de koelkast te bewaren voor later als je klaar bent om de mocktails te maken.

Hoe groter de ijsblokjes, hoe beter, en hoe krachtiger en korter je schudt, hoe beter. Roeren is hier niet voldoende. Het gaat erom dat het drankje voldoende koud wordt zonder het te verdunnen met gesmolten ijsblokjes/water. Kleinere ijsblokjes smelten sneller. En als je de shaker te lang met je warme handen schudt, smelten de ijsblokjes ook sneller.

De appelciderazijn geeft het een pittigere smaak, maar het is optioneel. 

Dit drankje is toegankelijk, want ik kon het ook makkelijk maken zonder een cocktailshakerset. Ieder glazen pot met deksel kan gebruikt worden om het drankje te schudden en te koelen. Een kleine zeef is ideaal om het drankje twee keer te zeven voor het serveren, zodat de textuur perfect is. 

Orange colored drink Pornstar Martini Mocktail in a Martini glass with half a passion fruit floating on top on a light grey backdrop with white kitchen tiles in the background

Als dit je dorstig heeft gemaakt, dan zijn deze recepten wellicht ook iets voor jou:

Laat het me weten als je deze moderne Virgin Pornstar Martini Mocktail maakt! Laat hieronder een reactie achter en een sterrenbeoordeling, en tag me op Instagram @thegreencreator met je drankjes.

Orange colored drink Pornstar Martini Mocktail in a Martini glass with half a passion fruit floating on top on a light grey backdrop with the text Pornstar Martini Mocktail non-alcoholic written on the top
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Orange colored drink Pornstar Martini Mocktail in a Martini glass with half a passion fruit floating on top on a light grey backdrop

Virgin Pornstar Martini

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Bianca
 • Total Time: 5
 • Yield: 1 1x
 • Category: drankje
 • Method: zeef
 • Cuisine: Engels

Description

Deze zoete passievrucht Martini cocktail (ook bekend als Virgin Pornstar Martini Mocktail) is de meest populaire moderne non-alcoholische drankje met passievrucht, limoensap, en vanille. 


Ingredients

Scale
 • 2 eetlepels / 30 ml passievruchtenpuree (2 grote verse passievruchten)
 • 3 eetlepels / 45 ml passievruchtensap
 • 2 eetlepels / 30 ml ananassap
 • 1 eetlepel / 15 ml vanillesiroop
 • 1/2 eetlepel / 7 ml vers limoensap
 • 1 theelepel / 5 ml appel cider azijn (optioneel)
 • IJsblokjes om de cocktail shaker 3/4 te vullen
 • Een halve passievrucht om het drankje te garneren

Instructions

Snijd de passievruchten doormidden.

Plaats een kleine fijnmazige zeef boven een kleine kom of glas. Verwijder met een theelepel de pitjes en het vruchtvlees van de passievruchten in het zeefje. Laat het in de kom of het glas uitlekken. Doe hetzelfde met de andere passievruchten tot je 2 eetlepels / 30 ml passievruchtenpuree hebt. Het kan helpen om te roeren of de zaden en pulp door de zeef te duwen om ervoor te zorgen dat alle passievruchtenpuree wordt gezeefd. Zie de video en de foto’s hierboven voor visuele instructies. 

Doe de passievruchtenpuree in een cocktailshaker. Voeg vervolgens het passievruchtensap en ananassap toe aan de shaker met de vanillesiroop, limoensap en appelciderazijn (optioneel). De appelciderazijn geeft het geheel een pittigere smaak, maar het is optioneel.

Voeg tot slot grote ijsblokjes toe tot de cocktailshaker tot het ongeveer 3/4 gevuld is met ijsblokjes. 

Sluit de cocktailshaker en schud gedurende ongeveer 30-60 seconden om ervoor te zorgen dat het drankje koel wordt.

Zeef het drankje dubbel met de ingebouwde zeef van de cocktailshaker en een kleine fijnmazige zeef. Als je geen cocktailshaker gebruikt, zeef het drankje dan tweemaal door een fijnmazige zeef. 

Dit drankje wordt geserveerd in een Martini coupe glas gegarneerd met een halve passievrucht drijvend in het drankje.


Notes

 • Serveer het drankje met een alcoholvrije Champagne. Tegenwoordig is prosecco een goed alternatief voor alcoholvrije Champagne. Je kunt het ook serveren met alcoholvrije wodka of alcoholvrije mousserende wijn.
 • Je kunt de passievruchtenpuree van tevoren maken en in de koelkast bewaren voor later. 
 • Hoe groter de ijsblokjes, hoe beter, en hoe krachtiger en korter je schudt, hoe beter. Roeren met ijsblokjes is niet genoeg voor dit drankje. De truc om dit drankje te koelen (zonder het te verdunnen met gesmolten ijsblokjes/water) is om grote ijsblokjes te gebruiken en het goed en niet te lang te schudden om te voorkomen dat de ijsblokjes smelten.
 • Dit drankje is toegankelijk, want ik kon het makkelijk maken zonder een cocktailshaker met ingebouwde zeef. Iedere glazen pot met deksel werkt, en een eenvoudige kleine fijne zeef werkt goed als je het drankje twee keer zeeft voordat je het serveert om de perfecte consistentie te garanderen. 

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s of recepten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Bedankt!

2 gedachten over “Virgin Pornstar Martini”

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.