Virgin Piña Colada

Deze Virgin Piña Colada Mocktail is een makkelijk alcoholvrij cocktail recept. Het is romig, zoet, en tropisch met een kokosnoot en ananas smaakje. In minder dan 5 minuten is dit tropisch drankje klaar om van te genieten.

Vermelding van gelieerde links:
Dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.

Maak kennis met je nieuwe beste vriend voor de zomer: virgin pina colada, ook wel bekend als een pina colada mocktail. Een heerlijke traktatie die je met iedereen kunt delen, ook met kinderen. Dit recept is alcoholvrij maar toch nog lekker, tropisch, verfrissend en uitnodigend.

WAT IS EEN VIRGIN PINA COLADA?

Een virgin pina colada is hetzelfde als een pina colada mocktail – de alcoholvrije versie van pina colada. Dit recept is net zo lekker als de klassieke pina colada maar dan zonder alcohol. Yup, zelfs kinderen kunnen genieten van dit drankje. Dit cocktail recept is een makkelijk cocktail recept om alcoholvrij te maken omdat je alleen de rum hoeft over te slaan. Je hoeft de rum dus niet te vervangen door een andere vloeistof.

Maar het omgekeerde is ook van toepassing. Als je de klassieke pina colada versie met alcohol wilt maken, kun je gewoon alcohol aan dit recept toevoegen zonder het recept verder aan te hoeven passen. Daarover lees je meer in de recipe card.

Een heerlijk fris en zoet drankje met kokosnoot en ananas maakt dit een perfect recept voor feestjes of speciale gelegenheden.

Piña Colada Mocktail in a tall hurricane glass decorated with a green paper umbrella, a pineapple chunk, lime, a cherry and a green paper straw on a marble cutting board on a white backdrop with slices of lime, and cherries next to the glass

INGREDIËNTEN VOOR VIRGIN PINA COLADA

Om een virgin pina colada te maken, heb je maar 5 ingrediënten en ijsblokjes nodig.

IJsblokjes
Dit drankje wordt romig dik en onweerstaanbaar lekker door het aantal ijsblokjes. Voor middelgrote ijsblokjes gebruik je 32 ijsblokjes. Deze hoeveelheid is perfect voor dit recept.

Ananas stukjes
Voor dit recept raad ik verse en goed rijpe ananas aan. Ananas geeft deze mocktail een tropische smaak en zoetheid.

Zoete kokosroom
Zoete kokosroom is over het algemeen niet hetzelfde als de kokosroom die je in een curry gebruikt. Deze kokosroom voegt smaak toe (weer die tropische smaak) en zoetheid, en het geeft dit drankje een dikke consistentie.

Kokosmelk en ananassap
Een heerlijke toevoeging aan dit drankje is kokosmelk en ananassap. Dit zijn de vloeibare versies van de eerder toegevoegde ingrediënten. Het zal de mocktail op smaak brengen en de blender helpen bij het blenden van de ijsblokjes.
Als je geen ananassap in een kartonnen pak kunt vinden, probeer dan de ananasstukjes uit blik. De vloeistof uit deze blikjes is ook een goede ananassap om te gebruiken.

Limoensap
Een beetje limoensap verheldert alle smaken en geeft een onweerstaanbare nuance aan alle zoete smaken.

Ingredients for Piña Colada Mocktail on a white backdrop in several small bowls with text of the ingredients next to it

HOE MAAK JE VIRGIN PINA COLADA (stap-voor-stap met foto’s)

Stap 1.
Zet alle ingrediënten die je gaat gebruiken klaar, zodat je ze gemakkelijk één voor één in een krachtige blender kunt doen. Bewaar de ijsblokjes tot het laatste moment in de vriezer.
Ik raad een krachtige blender aan voor dit recept, omdat het ijs lastig te blenden kan zijn. Zie het gedeelte over vervangingen als je geen krachtige blender hebt.

Stap 2.
Voeg de vloeistoffen en vervolgens de ananasstukjes toe aan de blender. Voeg als laatste de ijsblokjes toe.

Stap 3.
Blend (op medium) voor ongeveer 20 seconden tot het meeste ijs gemengd is. Pulseer vervolgens een paar keer of gebruik een tamper. Als je geen tamper hebt voor je blender, gebruik dan een lepel om de mocktail te roeren (doe dit veilig!). Blend nogmaals.

Het is belangrijk dat je dit niet te veel blend. Als je dit te veel mixt, krijg je een substantie zoals een smoothie, terwijl het de bedoeling is om een ijskoud en romig drankje te maken. Als je te lang of te krachtig mixt, zal het drankje ook langzaam maar zeker warm worden. De textuur moet ergens tussen een dikke smoothie en een slushy zijn.

Blender view from the top with blended Piña Colada Mocktail
Blender view from the top with a black scoop showing the blended Piña Colada Mocktail

Stap 4.
Traditioneel wordt een pina cola geserveerd in een hurricane (orkaan) glas, maar dit hoeft natuurlijk niet. Garneer je drankje met ananas, partjes limoen, een maraschino kers, en een papieren parapluutje om je drankje in de schaduw te houden.

A tall hurricane glass with Piña Colada Mocktail with a container from a blender pouring in more Piña Colada on a marble cutting board on a white backdrop
Piña Colada Mocktail in a tall hurricane glass on a marble cutting board on a white backdrop with cherries, slices of lime and pineapple next to it
Piña Colada Mocktail in a tall hurricane glass on a marble cutting board on a white backdrop with a green paper umbrella and a cherry in the mocktail
Voor alle hoeveelheden, zie de recipe card hieronder.

VERVANGINGEN

Ananas
Voor dit recept kun je verse of bevroren ananasstukjes gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar verse ananasstukjes omdat ze wat langer kunnen rijpen. Ik raad voor dit recept dan ook rijpe ananasstukjes aan. Als je bevroren ananasstukjes gebruikt, gebruik dan een paar ijsblokjes minder.

Kokosmelk
Als je geen kokosmelk kunt vinden, kun je ook kokoswater gebruiken, maar dan wordt de mocktail misschien wat minder romig.

Krachtige blender
Als je geen krachtige blender hebt, kun je de mocktail ook in een gewone blender of keukenmachine maken. Mix het geheel tot een gladde massa en laat het ongeveer een uur in de vriezer staan. Serveer het vervolgens met twee eetlepels fijngemalen ijs.

Ananassap
In dit recept kun je het beste ananassap gebruiken om de ananassmaak goed uit te laten komen, maar als je geen ananassap kunt vinden, kun je ook sinaasappelsap, passievruchtensap, of grapefruitsap proberen.

En tenslotte, als je van deze alcoholvrije pina colada een klassieke pina colada wilt maken met alcohol, voeg dan ¼ kopje (60 ml) witte rum toe.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN KOKOSROOM EN ZOETE KOKOSROOM?

Zoete kokosroom is niet hetzelfde als de kokosroom die je voor een curry gebruikt. Deze kokosroom is zoals de naam het al zegt gezoete kokosroom met de consistentie van een zeer dikke siroop. Het lijkt op gezoete gecondenseerde melk, en het wordt vaak gebruikt in cocktails.

Gezoete kokosroom kan lastig in de winkel te vinden zijn, maar je kunt gelukkig ook kokosroom zelf gezoet met ahornsiroop gebruiken. De mocktail smaakt net zo lekker.

En als je niet veganistisch bent, kun je proberen dit te vervangen door gecondenseerde melk als je geen zoete kokosroom kunt vinden. Maar als veganist, heb ik hier geen ervaring mee.

Tip: gezoete kokosroom wordt vaak in cocktail recepten gebruikt, dus neem ook even een kijkje in het gangpad met wijn/cocktail/dranken.

TIPS VOOR HET MAKEN VAN EEN VIRGIN PINA COLADA

Bij dit recept gaat het allemaal om de textuur. Het moet koud en dik zijn en bijna smeltend.

Tip 1.
Om een dikke textuur te creëren, is het essentieel om de juiste hoeveelheid ijs te gebruiken. Hoe meer ijs, hoe dikker de pina colada zal zijn.

Je kunt ook een dikkere consistentie creëren door de mocktail te blenden en vervolgens ongeveer 20 minuten in de vriezer te laten rusten. Daarna haal je het uit de vriezer en blend je het opnieuw voor ongeveer 3 seconden in een krachtige blender.

Een andere tip is om een halve bevroren banaan toe te voegen om een gladde, dikke en romige textuur te creëren.

En tenslotte, als dit recept niet romig genoeg voor je is of je wilt een nog sterkere kokos smaak, verwissel dan de verhouding van kokosmelk en zoete kokosroom.

Tip 2.
Bewaar alle ingrediënten in de koelkast. Als de ingrediënten warm zijn, heb je namelijk misschien meer ijsblokjes nodig.

Tip 3.
Dit drankje moet onmiddellijk geserveerd worden.

Maar bij de voorbereiding (of het geven) van een feestje, kan het best lastig zijn om ook nog eens dit recept ter plekke te maken zodat het koud geserveerd kan worden. Je kunt dit oplossen door dit mocktail recept van tevoren te maken. Giet de mocktail in een diepvrieszakje en vries in tot je klaar bent om de mocktail te maken.

Om het te serveren, laat je het ongeveer 5 minuten ontdooien en mix het even kort in de blender.

Als je superverse ananas op je aanrecht hebt staan, maar nog niet klaar bent om dit recept te maken, snijd het dan in stukjes en doe de stukjes in een dieprvieszakje om in te vriezen. Dit zal het rijpen stoppen, en je hebt dan de perfecte ananasstukjes voor je mocktail recept later. Vers ingevroren ananas kan in de vriezer ongeveer 3 maanden worden bewaard.

Piña Colada Mocktail in a tall hurricane glass decorated with a green paper umbrella, a pineapple chunk, a cherry and a green paper straw on a marble cutting board on a white backdrop with slices of lime, pineapple and cherries next to the glass

OPTIONELE PINA COLADA SMAKEN

Als je onderstaande recept hebt geprobeerd en een beetje wilt experimenteren met de smaak, probeer dan de volgende smaken:

Een paar muntblaadjes geeft deze pina colada een verfrissende draai aan de tropische smaken.

Kruiden worden vaak gebruikt in cocktail recepten. Terwijl nootmuskaat vaak wordt gebruikt in eggnog of als garnering voor cocktails, voegt het een heerlijke variatie toe aan de nootachtige smaak van kokosnoot.

Meer zomer recepten:

Als jij dit recept voor virgin pina colada net zo lekker vindt als ik, laat het me weten! Laat een reactie achter, een sterrenbeoordeling hieronder en tag me op Instagram @thegreencreator met je creaties.

Piña Colada Mocktail in a tall hurricane glass decorated with a green paper umbrella, a pineapple chunk, a cherry and a green paper straw on a marble cutting board on a white backdrop with text over it for Pinterest
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Piña Colada Mocktail in a tall hurricane glass decorated with a green paper umbrella, a pineapple chunk, a cherry and a green paper straw on a marble cutting board on a white backdrop

Virgin Piña Colada

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
 • Author: Bianca
 • Prep Time: 5
 • Cook Time: 5
 • Total Time: 10 minutes
 • Yield: 1 groot glas of 3-4 kleinere porties 1x
 • Category: drankjes
 • Method: blender
 • Cuisine: Puerto Rico
 • Diet: Vegan

Description

Deze Virgin Piña Colada Mocktail is een makkelijk alcoholvrij cocktail recept. Het is romig, zoet, en tropisch met een kokosnoot en ananas smaakje. In minder dan 5 minuten is dit tropisch drankje klaar om van te genieten.


Ingredients

Scale
 • 4 kopjes ijs (gelijk aan 32 ijsblokjes)
 • 90 gram of ~ ½ kopje superrijpe ananasstukjes
 • 80 gram (1/3 kopje) kokosroom, gekoeld*
 • 100 ml (1/3 kop en 2 eetlepels) kokosmelk, gekoeld
 • 30 ml (2 eetlepels) ananassap, gekoeld
 • 1 eetlepel of 14 ml limoensap, gekoeld

Om te serveren:
Marasquin kersen
Limoen partjes
Plakjes ananas


Instructions

Zet alle ingrediënten klaar zodat je ze gemakkelijk één voor één in de blender kunt doen. Bewaar de ijsblokjes tot het laatste moment in de vriezer.

Voeg de vloeistoffen en vervolgens de ananasstukjes toe aan de blender. Eindig met de ijsblokjes.

Blend (op medium) voor ongeveer 20 seconden tot het meeste ijs is gemengd. Pulseer dan een paar keer of gebruik een tamper. Als je geen tamper hebt voor je blender, stop dan de blender en gebruik een lepel (veilig!) om de mocktail te roeren. Blend vervolgens opnieuw.

Pas wel op dat je de mocktail niet te lang laat blenden. Te lang of te krachtig blenden zorgt voor een mocktail met een minder romige koude textuur, en het zal ook langzaam maar zeker warm worden in de blender. De textuur moet ergens tussen een dikke smoothie en een slushy zijn.

Een pina cola moet je eigenlijk in een hurricane glas serveren, maar voel je vrij om een andere glas te gebruiken.

Garneer je drankje met ananas, partjes limoen, een maraschino kers, en een papieren parapluutje.Notes

Kokosroom wordt vaak gebruikt in cocktailrecepten, dus probeer dit te zoeken in het wijn/cocktail/dranken gangpad.

Als je geen gezoete kokosroom kunt vinden, gebruik dan kokosroom met 1 1/3 eetlepels of 20 ml ahornsiroop.

Om deze mocktail van tevoren te maken, vries je het in een diepvrieszakje in voor later. Om het te serveren, laat je het ongeveer 5 minuten ontdooien en blend het vervolgens even kort in de blender.

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s of recepten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Bedankt!

2 gedachten over “Virgin Piña Colada”

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.