Matcha Overnight Oats Recept

Matcha Overnight Oats Recept

Het perfecte ontbijt voor drukke ochtenden: Matcha Overnight Oats. Gemaakt met een heerlijke mix van havermout, plantaardige melk, yoghurt en matcha poeder. Dit glutenvrije ontbijtrecept is eenvoudig te bereiden en zit vol energiegevende ingrediënten.

Type: ontbijt

Keuken: amerikaans

Keywords: ontbijt, matcha, overnight oats,

Recept opbrengst: 1

Calorieën: 431

Voorbereidingstijd: 5

Totale tijd: 5

Recept video naam: Matcha Overnight Oats Recept

Recept video beschrijving: Het perfecte ontbijt voor drukke ochtenden: Matcha Overnight Oats. Gemaakt met een heerlijke mix van havermout, plantaardige melk, yoghurt en matcha poeder. Dit glutenvrije ontbijtrecept is eenvoudig te bereiden en zit vol energiegevende ingrediënten.

Ingrediënten recept:

  • 50 gr (~ ½ kopje) havermout
  • 1 tl (3 gr) tot 1,5 tl (4,5 gr) matcha poeder
  • 3 el (45 ml) warm water (ongeveer 70°C)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 120 ml (~ ½ kop) amandelmelk
  • 80 gr (1/3 kopje) soja yoghurt
  • 60 gr (1/2 kopje) frambozen (vers of bevroren)
  • 1-2 el gehakte pistachenoten

Recept Instructies: Meng de matchapoeder en warm water in een kommetje of potje tot de matcha is opgelost. Zet opzij. Meng in een kleine kom of potje de havermout, amandelmelk en sojayoghurt. Giet het matcha-mengsel in de kom met het havermengsel. Voeg tot slot de ahornsiroop toe aan de kom. Meng tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen en de matcha gelijkmatig is verdeeld. Dek de kom (of potje) af en zet hem een nachtje of minstens 6 uur in de koelkast, zodat de havermout de vloeistoffen kan absorberen en zachter wordt. Giet de matcha overnight oats in een glas om te serveren. Laat wat ruimte over voor de frambozen en andere toppings. Plaats de verse of bevroren frambozen bovenop de matcha overnight oats en voeg desgewenst wat crunch toe met bijvoorbeeld pistachenoten. Als je klaar bent om van je havermout te genieten, roer je de havermout even door en serveer koud of warm hem op in de magnetron.

Waardering redacteur:
5

Het perfecte ontbijt voor drukke ochtenden: Matcha Overnight Oats. Gemaakt met een heerlijke mix van havermout, plantaardige melk, yoghurt en matcha poeder. Dit glutenvrije ontbijtrecept is eenvoudig te bereiden en zit vol energiegevende ingrediënten.

Ben je op zoek naar een heerlijk, gemakkelijk en energiegevend ontbijt dat je de hele dag op de been houdt? Dan is dit Matcha Overnight Oats recept perfect voor jou! Dit recept combineert de aardse smaak van matcha met de romige textuur van havermout en yoghurt en de subtiele zoetheid van ahornsiroop.

Bovendien is het ongelooflijk gemakkelijk te bereiden – meng de ingrediënten de avond ervoor en word wakker met een voedzaam ontbijt dat je de energie geeft die je nodig hebt om je dag aan te pakken. Of je nu een fan bent van matcha of gewoon op zoek bent naar een snel en heerlijk ontbijt, dit Matcha Overnight Oats recept is er eentje om te proberen.

WAT IS MATCHA GROENE POEDER?

Matcha groene thee is een Japanse groene thee in poedervorm. In tegenstelling tot gewone groene thee, is matcha poeder het resultaat van het vermalen van de hele theebladeren tot een fijn poeder, wat resulteert in een meer geconcentreerde smaak en een hogere potentie.

Het is belangrijk een matchapoeder van hoge kwaliteit te kiezen, idealiter een poeder met een levendige groene kleur en het label “ceremoniële kwaliteit”. Matcha van ceremoniële kwaliteit wordt gemaakt van jonge theebladeren en wordt beschouwd als de beste optie.

Om meer te lezen over matcha (en welke je het beste kunt kopen), kun je ook de tekst bij dit recept lezen.

WAAROM WE ZO GEK ZIJN OP MATCHA OVERNIGHT OATS

Niet alleen worden deze ouderwetse havervlokken omgetoverd tot een heerijk ontbijtje, maar dit recept is ook nog eens gezondheidsbevorderend. Matcha poeder, bijvoorbeeld, zit boordevol antioxidanten.

Hier zijn een paar redenen waarom dit recept het proberen waard is:

  • Door de havermout de avond tevoren te bereiden, hoef je je in de ochtend over één ding minder zorgen te maken.
  • Dit ontbijtrecept bevat vezels (haver) en geeft je een boost (matchapoeder).
  • Als je dit recept nog leuker wilt maken, kun je experimenteren met wat variaties. Je kunt de amandelmelk bijvoorbeeld vervangen door elke andere soort melk.
  • Dit recept is veelzijdig, dus probeer gerust andere toppings en smaakcombinaties, zoals plakjes banaan en amandelboter of geraspte kokos. Voor een extra gezondheidsboost kun je chiazaadjes toevoegen.
  • Matcha overnight oats houdt je de hele ochtend verzadigd en energiek.
  • Door de havermout de avond tevoren klaar te maken, kun je ’s ochtends tijd besparen en toch genieten van een heerlijk ontbijt.
A glass with green matcha overnight oats and topped with raspberries and chopped pistachios with a golden spoon in the glass on a white plate on a white backdrop.

INGREDIËNTEN

Dit recept combineert havermout, matchapoeder, warm water, ahornsiroop, amandelmelk, sojayoghurt en frambozen tot een heerlijk voedzaam ontbijtje dat perfect is voor drukke ochtenden.

Havermout
Als basis voor dit recept wordt havermout gebruikt, omdat deze ’s nachts zacht wordt en vocht absorbeert, ontstaat een romige en heerlijke textuur.

Matcha groene thee poeder
Matcha-poeder, een soort groene thee die tot een fijn poeder is vermalen, geeft een subtiele aardse smaak aan de havermout en is een bron van antioxidanten.

Warm water
Warm water wordt gebruikt om de matchapoeder op te lossen tot een gladde textuur.

Ahornsiroop
Deze natuurlijke zoetstof voegt een subtiel vleugje zoetheid toe aan de havermout om de licht bittere smaak van de matchapoeder in balans te brengen.

Amandelmelk
Dit voegt een romige textuur toe aan de havermout en een beetje vocht zodat de pap niet te droog wordt.

Sojayoghurt
Sojayoghurt wordt in dit recept gebruikt om romigheid en een licht zure smaak aan de havermout toe te voegen. Het voegt ook een bevredigende textuur toe aan het recept.

Frambozen
Frambozen zijn een smaakvolle toevoeging aan matcha overnight oats, en voegen een vleugje zoetheid en heldere kleur toe aan het gerecht. Ze voegen ook een mooie textuur en frisheid toe aan de havermout, waardoor ze een heerlijke topping zijn voor dit haverrecept.

The ingredients for matcha overnight oats on a white backdrop in several bowls and the name of the ingredients in black bold written next to it.

HOE MAAK JE MATCHA OVERNIGHT OATS (stap-voor-stap met foto’s)

Matcha overnight oats maken is snel en gemakkelijk en vereist slechts een paar eenvoudige stappen en 5 minuten. Hier lees je hoe je dit heerlijke en voedzame recept maakt.

Stap 1
Meng de matchapoeder en warm water in een klein kommetje tot de matcha is opgelost. Zet opzij.

Stap 2
Combineer de havermout en sojayoghurt in een kleine kom of potje.

Stap 3
Giet het matchamengsel in de kom met het havermengsel.

Stap 4
Voeg tot slot de ahornsiroop toe aan de kom.

Stap 5
Meng goed tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen en de matcha gelijkmatig is verdeeld. Dek de kom (of het potje) af en zet hem een nacht of minstens 6 uur in de koelkast, zodat de havermout de vloeistoffen kan opnemen en zachter kan worden.

Stap 6
Giet de matcha overnight oats in een glas om te serveren.

Stap 7
Laat wat ruimte over voor de frambozen en andere toppings.

Stap 8
Plaats de verse of bevroren frambozen bovenop de matcha overnight oats en voeg eventueel wat crunch toe met bijvoorbeeld pistachenoten.

Als je klaar bent om van je havermout te genieten, roer je de havermout even en serveer het koud of warm hem op in de magnetron.

Zie de receptkaart voor het volledige recept met de exacte hoeveelheden van alle ingrediënten.

VARIATIES EN VERVANGINGEN

Nu je het basisrecept onder de knie hebt, zijn hier enkele variaties en vervangingen die je kunt proberen.

Amandelmelk
Vervang de amandelmelk door je favoriete melkalternatief, zoals sojamelk, havermelk of kokosmelk. Je kunt ook gewone melk gebruiken als je dat liever hebt.

Bessen
Probeer eens ander fruit in plaats van frambozen. Bosbessen, aardbeien, mangoblokjes, gehakte appels of bananen in plakjes gesneden zijn allemaal heerlijke toevoegingen.

Noten toevoegen
Voeg een knapperige textuur voeg wat gehakte noten of zaden door de havermout, zoals amandelen, walnoten, chiazaad of lijnzaad.

Yoghurt
Als je geen fan bent van sojayoghurt, kun je elk type yoghurt gebruiken dat je lekker vindt, zoals kokosyoghurt.

Extra smaak
Voeg nog meer smaak toe door er extra ingrediënten zoals chiazaad, hennepzaad of gehakte noten doorheen te mengen. Door een halve theelepel vanille-extract toe te voegen krijgt dit recept een zoetere, meer dessertachtige smaak.

Als je in dit recept chiazaad gebruikt, gebruik dan niet meer dan ongeveer 2 eetlepels chiazaad en gebruik meer amandelmelk (¾ kopje in plaats van een half kopje).

Zoetheid
Pas de zoetheid aan door meer of minder ahornsiroop te gebruiken of door deze te vervangen door kokossuiker, dadelsiroop of agave nectar.

EXPERT TIPS

Om van dit recept de beste matcha overnight oats te maken die je keer op keer wilt maken, volgen hier enkele tips.

Gebruik matchapoeder van hoge kwaliteit. De kwaliteit van je matchapoeder heeft een grote invloed op de smaak van je havermout, dus het is de moeite waard om te investeren in een goede. Zoek matchapoeder dat heldergroen van kleur is en een gladde, niet-korrelige textuur heeft.

Gebruik ouderwetse havermout in plaats van havergrutten (”steel cut oats”).

Pas de zoetheid aan naar eigen smaak. Als je de havermout liever zoeter hebt, kun je meer ahornsiroop of een ander zoetmiddel naar keuze toevoegen. Als je liever een minder zoet ontbijtje hebt, kun je de hoeveelheid ahornsiroop verminderen of helemaal weglaten.

Experimenteer met verschillende melk- en yoghurtopties. Hoewel in dit recept amandelmelk en sojayoghurt worden gebruikt, kun je ook andere soorten melk en yoghurt proberen, zoals kokosmelk (is ook een heerlijke optie!).

Probeer verschillende toppings. De frambozen in dit recept zijn slechts één mogelijkheid om dit recept mee te serveren. Je kunt ook stukjes banaan, gehakte noten, pindakaas of geraspte kokos toevoegen voor extra smaak en textuur.

Maak het vooruit voor drukke ochtenden. Je havermout de avond ervoor klaarmaken is een geweldige manier om ’s ochtends tijd te besparen. Je kunt zelfs op zondagavond een grotere portie maken voor de hele week. Bewaar de havermout in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Als je een enkele portie maakt, gebruik dan een pot met een goede deksel om de havermout een nacht in de koelkast in te bewaren. Dit voorkomt ook morsen of lekken en maakt het gemakkelijk om de havermout te vervoeren als je onderweg bent.

Experimenteer met verschillende smaakcombinaties om het recept fris en interessant te houden. Probeer bijvoorbeeld wat cacaopoeder, vanille of kaneel aan de havermout toe te voegen voor een lekkere twist.

HOE BEWAAR JE MATCHA OVERNIGHT OATS

Om deze matcha overnight oats te bewaren, plaats je de havermout in een luchtdicht bakje of potje met deksel voor maximaal 3-4 dagen in de koelkast. Als je een grote portie wilt bereiden, kun je de havermout in individuele portieverpakkingen verdelen voor gemakkelijke ontbijtjes gedurende de week.

Invriezen is niet aan te raden, omdat het de textuur kan veranderen en het papperig kan maken wanneer je dit recept gaat ontdooien.

VAAK GESTELDE VRAGEN

Kun je matcha een nacht beweren?

Ja, matcha is een geweldig ingrediënt om te gebruiken in overnight oats, omdat het een boost van antioxidanten en cafeïne geeft, wat je focus en energieniveau in de ochtend kan helpen verbeteren.

Is elke dag overnight oats eten gezond?

Elke dag overnight oats eten kan een voedzaam ontbijt zijn, zolang je kiest voor gezonde ingrediënten en toppings. Het is echter belangrijk om je dieet te variëren en niet elke dag alleen overnight oats als ontbijt te eten. Variatie is de sleutel tot een gezond en evenwichtig dieet.

Wat zijn de bijwerkingen van overnight oats?

Er zijn meestal geen bijwerkingen van overnight oats, zolang ze goed worden bereid en bewaard. Sommige mensen kunnen echter een opgeblazen gevoel of spijsverteringsproblemen krijgen als ze ineens te veel vezels binnenkrijgen of als hun lichaam niet gewend is aan het eten van havermout. Als je voor het eerst overnight oats eet, kun je het beste beginnen met een kleine portie en je inname geleidelijk opvoeren.

Kan ik het recept verdubbelen of halveren?

Ja, je kunt het recept gemakkelijk verdubbelen of halveren, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt.

Kan ik overnight oats ’s ochtends opwarmen?

Ja, je kunt de overnight oats opwarmen in de magnetron of op het fornuis als je ze liever warm hebt. Zorg er wel voor dat je de toppings of fruit verwijdert voordat je ze opwarmt.

Op zoek naar meer snelle ontbijtrecepten? Probeer deze eens!

A glass filled with green matcha overnight oats and with raspberries and chopped pistachios on top on a white plate next to a golden spoon with the text matcha overnight oats in bold on top.

MATCHA OVERNIGHT OATS RECEPT

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A glass filled with green matcha overnight oats and with raspberries and chopped pistachios on top on a white plate next to a golden spoon.

Matcha Overnight Oats Recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Total Time: 5
  • Yield: 1 1x
  • Category: ontbijt
  • Diet: Vegan

Description

Het perfecte ontbijt voor drukke ochtenden: Matcha Overnight Oats. Gemaakt met een heerlijke mix van havervlokken, plantaardige melk, yoghurt en matcha poeder. Dit glutenvrije ontbijtrecept vol voedingsstoffen is eenvoudig te bereiden en zit boordevol energiegevende ingrediënten.


Ingredients

Scale
  • 50 gr (~ ½ kopje) havermout
  • 1 tl (3 gr) tot 1,5 tl (4,5 gr) matcha poeder
  • 3 el (45 ml) warm water (ongeveer 70°C)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 120 ml (~ ½ kop) amandelmelk
  • 80 gr (1/3 kopje) soja yoghurt

toppings:

  • 60 gr (1/2 kopje) frambozen (vers of bevroren)
  • 12 el gehakte pistachenoten

Instructions

  1. Meng de matchapoeder en warm water in een kommetje of potje tot de matcha is opgelost. Zet opzij.
  2. Meng in een kleine kom of potje de havermout, amandelmelk en sojayoghurt.
  3. Giet het matcha-mengsel in de kom met het havermengsel.
  4. Voeg tot slot de ahornsiroop toe aan de kom.
  5. Meng tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen en de matcha gelijkmatig is verdeeld.
  6. Dek de kom (of potje) af en zet hem een nachtje of minstens 6 uur in de koelkast, zodat de havermout de vloeistoffen kan absorberen en zachter wordt.
  7. Giet de matcha overnight oats in een glas om te serveren. Laat wat ruimte over voor de frambozen en andere toppings.
  8. Plaats de verse of bevroren frambozen bovenop de matcha overnight oats en voeg desgewenst wat crunch toe met bijvoorbeeld pistachenoten.
  9. Als je klaar bent om van je havermout te genieten, roer je de havermout even door en serveer koud of warm hem op in de magnetron.

Notes

  • Vooruit maken voor drukke ochtenden.
    Maak een grotere portie om de hele week te kunnen vante geniten genieten. Bewaar de havermout in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
    Als je een enkele portie maakt, gebruik dan een pot met deksel om de havermout ’s nachts in de koelkast in te bewaren.
  • Havermout
    Gebruik gewone havermout in plaats van havergrutten voor dit recept.
  • Amandelmelk
    Vervang de amandelmelk door je favoriete melkalternatief, zoals sojamelk, havermelk of kokosmelk. Je kunt ook gewone melk gebruiken als je dat liever hebt.
  • Extra’s
    Voeg wat extra smaak toe door er andere ingrediënten zoals chiazaad, hennepzaad of gehakte noten doorheen te mengen.
    Als je chiazaad in dit recept gebruikt, gebruik dan niet meer dan ongeveer 2 eetlepels chiazaad en verhoog de amandelmelk tot ¾ kopje in plaats van een half kopje.
  • Zoetheid
    Pas de zoetheid aan door meer of minder ahornsiroop te gebruiken of door deze te vervangen door kokossuiker, dadelsiroop of agave nectar.
    Het toevoegen van een halve theelepel vanille-extract geeft dit recept ook een zoetere, meer dessertachtige smaak.
  • Probeer verschillende toppings
    De frambozen in dit recept zijn slechts één mogelijkheid om je oats mee te serveren. Je kunt ook plakjes banaan, bosbessen, aardbeien, in blokjes gesneden mango, gehakte appels, gehakte noten, pindakaas of geraspte kokos toevoegen voor extra smaak en textuur.

Nutrition

  • Serving Size: 1
  • Calories: 431
  • Sugar: 31.5g
  • Sodium: 110.1mg
  • Fat: 6.7g
  • Carbohydrates: 76g
  • Protein: 10.8g
  • Cholesterol: 0

Vond je dit recept lekker? Laat een reactie achter en beoordeel het!

⭐⭐⭐⭐
Je feedback wordt super gewaardeerd en helpt anderen.
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe tongstrelende recepten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg The Green Creator op Instagram en Facebook.

Vermelding van gelieerde links: dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.