Overnight Oats met Mango (zonder chia zaden)

Overnight Oats met Mango (zonder chia zaden)

Deze tropische makkelijke 10-minuten overnight oats met mango (zonder chiazaden) recept met mango, limoen, kardemom en kokosmelk is super romig. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en perfect voor meal prep!

Type: ontbijt

Keuken: Amerikaans

Keywords: limoen overnight oats, mango havermout, mango overnight oats, vegan overnight oats, havermout,

Recept opbrengst: 2

Calorieën: 624 gr

Voorbereidingstijd: 15

Totale tijd: 15

Recept video naam: Overnight Oats met Mango (zonder chia zaden)

Recept video beschrijving: Deze tropische makkelijke 10-minuten overnight oats met mango (zonder chiazaden) recept met mango, limoen, kardemom en kokosmelk is super romig. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en perfect voor meal prep!

Ingrediënten recept:

  • 1 kopje mango (ongeveer 170 gram), bevroren of vers, geschild en in blokjes gesneden
  • 230 ml ongezoete kokosmelk
  • 60 ml water
  • 1-2 eetlepels ahornsiroop (optioneel voor extra zoetheid)
  • 1 limoen (sap)
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • 1/8 theelepel zout
  • 4 druppels vanille-extract
  • 90 gr havermout
  • ¼ kopje mango (ontdooid van bevroren of vers), geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad

Recept Instructies: BLEND Voeg de (bevroren) mango, kokosmelk, water, limoensap, ahornsiroop, gemalen kardemom, vanille en zout toe aan een blender. Mix op hoge snelheid gedurende ongeveer 30 seconden tot een minuut tot je een gladde en dikke mangopuree hebt. COMBINEER Giet de mangopuree in een kom en roer de havermout en gemalen lijnzaad erdoorheen. BEWAREN & SERVEREN Laat het minstens 1-2 uur of 's nachts afgedekt in de koelkast staan zodat de havermout zacht kan worden en de smaken kan opnemen. Voor het serveren wil je de havermout misschien even goed doorroeren. Verdeel de havermout over kleine kommen of potjes. Als het mengsel te dik is, voeg dan een scheutje kokosmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Serveer met stukjes mango, voeg toppings toe naar wens, en geniet ervan koud, op kamertemperatuur of verwarmd op het fornuis. Eventuele restjes kunnen tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard (afhankelijk van de versheid van de mango).

Waardering redacteur:
5
Overnight Oats met Mango (zonder chia zaden)
Mango Overnight Oats Without Chiaseeds TheGreenCreator 1

Deze tropische makkelijke 10-minuten overnight oats met mango (zonder chiazaden) recept met mango, limoen, kardemom en kokosmelk is super romig. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en perfect voor meal prep!

Type: ontbijt

Keuken: Amerikaans

Keywords: limoen overnight oats, mango havermout, mango overnight oats, vegan overnight oats, havermout,

Recept opbrengst: 2

Calorieën: 624 gr

Voorbereidingstijd: 15

Totale tijd: 15

Recept video naam: Overnight Oats met Mango (zonder chia zaden)

Recept video beschrijving: Deze tropische makkelijke 10-minuten overnight oats met mango (zonder chiazaden) recept met mango, limoen, kardemom en kokosmelk is super romig. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en perfect voor meal prep!

Ingrediënten recept:

  • 1 kopje mango (ongeveer 170 gram), bevroren of vers, geschild en in blokjes gesneden
  • 230 ml ongezoete kokosmelk
  • 60 ml water
  • 1-2 eetlepels ahornsiroop (optioneel voor extra zoetheid)
  • 1 limoen (sap)
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • 1/8 theelepel zout
  • 4 druppels vanille-extract
  • 90 gr havermout
  • ¼ kopje mango (ontdooid van bevroren of vers), geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad

Recept Instructies: BLEND Voeg de (bevroren) mango, kokosmelk, water, limoensap, ahornsiroop, gemalen kardemom, vanille en zout toe aan een blender. Mix op hoge snelheid gedurende ongeveer 30 seconden tot een minuut tot je een gladde en dikke mangopuree hebt. COMBINEER Giet de mangopuree in een kom en roer de havermout en gemalen lijnzaad erdoorheen. BEWAREN & SERVEREN Laat het minstens 1-2 uur of 's nachts afgedekt in de koelkast staan zodat de havermout zacht kan worden en de smaken kan opnemen. Voor het serveren wil je de havermout misschien even goed doorroeren. Verdeel de havermout over kleine kommen of potjes. Als het mengsel te dik is, voeg dan een scheutje kokosmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Serveer met stukjes mango, voeg toppings toe naar wens, en geniet ervan koud, op kamertemperatuur of verwarmd op het fornuis. Eventuele restjes kunnen tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard (afhankelijk van de versheid van de mango).

Waardering redacteur:
5

Deze tropische makkelijke 15-minuten overnight oats met mango (zonder chiazaden) recept met mango, limoen, kardemom en kokosmelk is super romig. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en perfect voor meal prep!

Deze mango overnight oats zonder chiazaden is een romige pap met tropisch fruit, romige kokosmelk, pittige limoen, omega-rijke lijnzaad, volle granen en een vleugje kardemom. Het is romig en het perfecte plantaardige ontbijtje om je verzadigd te houden.

Dit ontbijtrecept vergt minimale voorbereiding de avond ervoor en is perfect voor drukke ochtenden. Garneer met extra verse mango en kokosyoghurt, en je bent klaar om van je ontbijt te genieten.

⭐️ Waarom je dit recept moet proberen

Als je een fan bent van een snel, voedzaam en veganistisch ontbijt, dan zouden mango overnight oats bovenaan je lijstje moeten staan.

  • Het is tropisch: de combinatie van mango met romige havermout en kokosmelk creëert een heerlijke romige tropische smaak in balans gebracht met limoensap.
  • Deze havermout pap is snel en super eenvoudig: je hebt slechts 9 ingrediënten en ongeveer 15 minuten nodig + tijd om te koelen.
  • Het is perfect voor meal prep: verdubbel het recept om 4 porties te maken die je de hele week kunt bewaren!
  • Het verzadigt: de romige en heerlijke textuur houdt je verzadigd tot de lunch.
Mango Overnight Oats in a glass pot with a golden spoon in it and topped with coconut yogurt, mango chunks and coconut flakes.

🥣 Wat zijn Overnight Oats?

Overnight oats zijn in feite havervlokken die ’s nachts in melk worden geweekt. In plaats van ze op het fornuis te koken zoals gewone havermout, eet je ze gewoon rauw na het weken. Het weken maakt de havermout zacht en plakkerig, zoals pap. Het is een no-cook havermout hack dat super handig is voor meal prep.

Ingredients for mango overnight oats on a white backdrop with descriptive labels.

🥄 Ingrediënten

Dit mango-havermout recept maak je met slechts 9 ingrediënten plus eventuele toppings die je lekker vindt. Dit recept is ideaal voor meal prep, budgetvriendelijk en klaar in 15 minuten. Hier is een snelle samenvatting – vind het recept met de exacte hoeveelheden in het receptkaart hieronder.

Havermout – Gebruik voor overnight oats havervlokken of snelkokende havervlokken. Grove haverkorrels zijn geen goede optie voor dit recept.
Mango – Verse of bevroren mango werkt goed in dit recept. De honing- of champagnemango is mijn favoriet (minder dradig), maar je kunt elke mango gebruiken voor dit recept.
Kokosmelk – Ongezoete volle kokosmelk is de sleutel tot een tropische en romige textuur.
Water – Een beetje water helpt de volle kokosmelk wat te verdunnen.
Limoensap – Vers limoensap frist de kokossmaken wat op en geeft dit recept een frisse twist.
Ahornsiroop – Voegt een beetje natuurlijke zoetheid toe aan de havermout en houdt het vrij van geraffineerde suikers.
Vanille-extract – Om de zoetheid van de mango aan te vullen.
Gemalen lijnzaad – Gemalen lijnzaad kan (net als chiazaden) de havermout opnemen en dikker maken. Lijnzaad voegt ook een dosis gezonde omega’s toe.
Zout – Om de natuurlijke zoetheid van de ingrediënten naar voren te brengen en de smaken te versterken.
Gemalen kardemom – Om een onderscheidende en aromatische smaak toe te voegen. Kardemom voegt citrusachtige, kruidige en lichtzoete tonen toe en ook een subtiele warmte die goed past bij de fruitige en romige smaken van dit recept.

🌾 Hoe maak je Mango Overnight Oats

Stap 1.
Blend de ingrediënten voor de mangopuree in een blender op hoge snelheid tot een gladde en iets dikke textuur.

Stap 2.
Voeg de mangopuree, havermout en gemalen lijnzaad toe aan een grote kom. Roer goed door elkaar en zet minstens 1 uur of een nachtje in de koelkast.

Stap 3.
Roer voor het serveren goed door en giet het in een kom of pot om te serveren.

Stap 4.
Garneer met extra verse mango en kokosyoghurt, en je bent klaar om van je ontbijt te genieten.

Zie de receptkaart voor het volledige recept met de exacte hoeveelheden van alle ingrediënten.

📔 Tips

  • Om tijd te besparen in de ochtend kun je meerdere porties mango overnight oats bereiden.
  • Maak je eigen versgemalen lijnzaad. Dit is een goedkopere optie en zorgt ervoor dat je altijd verse gemalen lijnzaad bij de hand hebt. Voeg lijnzaad toe aan een droge blender en pulseer tot je gemalen lijnzaad hebt. Maak kleinere porties en bewaar ze in de koelkast, omdat lijnzaad iets sneller kan bederven dan bijvoorbeeld chiazaden.
  • Bevroren mango is een geweldige en budgetvriendelijke manier om te genieten van mango overnight oats wanneer je maar wilt.
  • Meer proteïne in je overnight oats? Voeg een schepje van je favoriete eiwitpoeder toe aan de blender met een paar eetlepels plantaardige melk of water. Als je eiwitpoeder gezoet is, kun je de ahornsiroop in dit recept misschien overslaan.
Mango Overnight Oats in a glass pot with a spoon taking out a scoop.

🥣 Vervangingen en Variaties

De veelzijdigheid van overnight oats zorgt ervoor dat je dit recept op verschillende manieren kunt aanpassen. Hier zijn enkele veganistische variaties en toevoegingen:

  • Glutenvrij: gebruik gecertificeerde glutenvrije havervlokken. Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar kunnen in contact komen met gluten.
  • Zonder kokos: als je geen kokosmelk kunt gebruiken, gebruik dan een andere plantaardige melk. Romige soorten zoals soja-, hennep- of havermelk zijn goede opties.
  • Vervanging voor lijnzaad: dit recept is zonder chiazaden, maar als je chiazaden wilt gebruiken, kun je de gemalen lijnzaad vervangen door een gelijke hoeveelheid chiazaden.

🥣 Serveersuggesties

Overnight oats zijn een geweldige, eenvoudige en voedzame ontbijtoptie die perfect is voor meal prep, op reis of als snelle snack.

Een heerlijke kom koele en romige havermout kan worden geserveerd met eindeloze toppings. Enkele opties zijn cacaostukjes, hennepzaadjes, kokosvlokken, dadel- of ahornsiroop, pindakaas, gehakte pistachenoten of amandelen, en natuurlijk (kokos)yoghurt.

❔ Hoe bewaar je Mango Overnight Oats

Overnight oats blijven tot 4 dagen goed in de koelkast, afhankelijk van de versheid van de mango.
Het is het beste om overnight oats in een glazen container of pot met deksel te bewaren, zoals een Weck-pot.
Dit recept wordt koud geserveerd, maar als je de voorkeur geeft aan warme havermout, kun je deze op het fornuis verwarmen met wat extra plantaardige melk of water, of in de magnetron opwarmen tot het warm is.
Ik raad niet aan om overnight oats in te vriezen, vooral niet als je bevroren mango hebt gebruikt.

Mango Overnight Oats in a glass pot topped with coconut yogurt and mango chunks on a white marble backdrop.

💬 Veelgestelde Vragen

Wat is het beste fruit om in overnight oats te doen?

Dit hangt volledig van jou af! Als je het mij vraagt, kun je ieder soort fruit gebruiken.

Zijn overnight oats nog wel gezond?

Overnight oats zijn een voedzaam ontbijtoptie. Ze bevatten een goede bron van vezels, vitamines en mineralen. Als je gezonde ingrediënten zoals fruit, noten en zaden toevoegt, kun je de voedingswaarde nog verder verhogen.

Kun je fruit ’s nachts aan overnight oats toevoegen?

Absoluut! Net als elk ander fruit zijn mango’s een heerlijke toevoeging aan overnight oats. Ze voegen natuurlijke zoetheid en een tropische smaak toe die perfect samengaat met romige havermout.

Sommige vruchten, zoals bananen, kunnen ’s nachts zachter worden, dus overweeg om ze vlak voor het serveren toe te voegen voor een stevigere textuur.

Wat kun je beter niet aan overnight oats toevoegen?

Toppings en fruit die snel bruin worden, kun je beter net voor het serveren toevoegen. Bovendien zijn grove havergrutten geen goede optie om aan overnight oats toe te voegen, omdat ze niet zacht zullen worden door het weken.

Meer Overnight Oats Recepten

Vond je dit recept lekker? Laat een reactie achter en beoordeel het!
⭐⭐⭐⭐⭐
Je feedback wordt super gewaardeerd en helpt anderen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg The Green Creator op Instagram en Facebook.

📖 Recept

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mango Overnight Oats in a glass pot topped with coconut yogurt and fresh mango with coconut flakes.

Overnight Oats met Mango (zonder chia zaden)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 15
  • Total Time: 15
  • Yield: 2 1x
  • Category: ontbijt
  • Method: no-bake
  • Cuisine: Amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Deze tropische makkelijke 15-minuten overnight oats met mango (zonder chiazaden) recept met mango, limoen, kardemom en kokosmelk is super romig. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en perfect voor meal prep!


Ingredients

Scale

Voor de mangopuree:

  • 1 kopje mango (ongeveer 170 gram), bevroren of vers, geschild en in blokjes gesneden
  • 230 ml ongezoete kokosmelk
  • 60 ml water
  • 12 eetlepels ahornsiroop (optioneel voor extra zoetheid)
  • 1 limoen (sap)
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • 1/8 theelepel zout
  • 4 druppels vanille-extract

Voor de havermout:

  • 90 gr havermout
  • ¼ kopje mango (ontdooid van bevroren of vers), geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad

Suggesties voor toppings: kokosyoghurt, gehakte pistachenoten, geraspte kokos, hennepzaadjes, cacaonibs.


Instructions

  1. BLEND
    Voeg de (bevroren) mango, kokosmelk, water, limoensap, ahornsiroop, gemalen kardemom, vanille en zout toe aan een blender. Mix op hoge snelheid gedurende ongeveer 30 seconden tot een minuut tot je een gladde en dikke mangopuree hebt.
  2. COMBINEER
    Giet de mangopuree in een kom en roer de havermout en gemalen lijnzaad erdoorheen.
  3. BEWAREN & SERVEREN
    Laat het minstens 1-2 uur of ’s nachts afgedekt in de koelkast staan zodat de havermout zacht kan worden en de smaken kan opnemen.
  4. Voor het serveren wil je de havermout misschien even goed doorroeren. Verdeel de havermout over kleine kommen of potjes. Als het mengsel te dik is, voeg dan een scheutje kokosmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  5. Serveer met stukjes mango, voeg toppings toe naar wens, en geniet ervan koud, op kamertemperatuur of verwarmd op het fornuis. Eventuele restjes kunnen tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard (afhankelijk van de versheid van de mango).

Notes

  • Gebruik versgemalen lijnzaad voor de beste smaak en textuur.
  • Plantaardige melk: Om kokosmelk te vervangen, gebruik romige melk zoals soja-, hennep- of havermelk.
  • Eiwit: Om het eiwitgehalte in dit recept te verhogen, voeg een schep proteïnepoeder toe en een paar extra eetlepels melk. Sla de ahornsiroop over als je proteïnepoeder gezoet is.
  • Zoetheid: Voel je vrij om de zoetheid van dit recept aan te passen door meer ahornsiroop te gebruiken.

Nutrition

  • Serving Size: 2
  • Calories: 624 gr
  • Sugar: 45 gr
  • Sodium: 0.6 gr
  • Fat: 15 gr
  • Carbohydrates: 105 gr
  • Fiber: 18 gr
  • Protein: 19 gr


De product linkjes (dik en onderstreept) zijn affiliatie links.

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.