Biscoff Overnight Oats Recept

Biscoff Overnight Oats Recept

Dit recept voor vegan Lotus Biscoff Overnight Oats is heerlijk romig en een perfect ontbijtje om vooraf te maken. Dit ontbijtrecept is makkelijk te maken met havermout, chiazaden en eiwitpoeder.

Type: ontbijt

Keuken: Amerikaans

Keywords: ontbijt, havermout, overnight oats, Biscoff overnight oats

Recept opbrengst: 1

Calorieën: 485

Voorbereidingstijd: 5

Totale tijd: 5

Recept video naam: Biscoff Overnight Oats Recept

Recept video beschrijving: Dit recept voor vegan Lotus Biscoff Overnight Oats is heerlijk romig en een perfect ontbijtje om vooraf te maken. Dit ontbijtrecept is makkelijk te maken met havermout, chiazaden en eiwitpoeder.

Ingrediënten recept:

  • 2 el amandelmelk
  • 2 el Lotus Biscoff speculoos pasta
  • 50 gr havermout
  • 1 theelepel chiazaadjes
  • 1 el vanille-eiwitpoeder
  • 3 el soja yoghurt
  • 55 ml amandelmelk
  • 1/8 theelepel zout
  • ½ Lotus Biscoff speculoos koekje
  • 1 el ahornsiroop (optioneel)
  • 1/2 Lotus Biscoff speculoos koekje
  • optioneel: 1 Lotus Biscoff speculoos koekje

Recept Instructies: Meng in een pot/kommetje de havermout, chiazaadjes, ½ verkruimeld Lotus Biscoff speculoos koekje en eiwitpoeder. Voeg vervolgens sojayoghurt, amandelmelk en zout toe. Roer tot alles goed gecombineerd is. Voeg desgewenst een eetlepel ahornsiroop toe voor extra zoetheid en meng opnieuw. Dek de pot/kom af en zet hem een nachtje of minstens 4 uur in de koelkast. Roer ’s ochtends het mengsel door en voeg amandelmelk toe als het te dik is. Meng 2 eetlepels amandelmelk met de Lotus Biscoff speculoos pasta zodat de pasta wat vloeibaarder is. Gebruik gerust meer amandelmelk als je een vloeibaardere consistentie fijner vindt als topping. Serveer de pasta met de resterende helft van een verkruimeld Lotus Biscoff speculoos koekje over de havermout. Optioneel: serveer met een extra Lotus Biscoff speculoos koekje.

Waardering redacteur:
5

Dit recept voor vegan Lotus Biscoff Overnight Oats is heerlijk romig en een perfect ontbijtje om vooraf te maken. Dit ontbijtrecept is makkelijk te maken met havermout, chiazaden en eiwitpoeder.

🌟 Waarom je dit recept moet proberen

  • De combinatie van amandelmelk, soja yoghurt en Lotus Biscoff speculoos pasta zorgt voor een romige havermoutpap.
  • Deze havermout is een heerlijk, makkelijk te maken ontbijt zonder koken, perfect voor drukke ochtenden.
  • Dit recept bevat ongeveer 14 gram eiwit per portie (afhankelijk van het merk eiwitpoeder en sojayoghurt).
  • Dit recept kan ook een dessert zijn (laat het eiwitpoeder weg en gebruik ahornsiroop als smaakmaker).

📖 Wat Is Overnight Oats?

Overnight oats verwijst naar gekoelde havermout die wordt bereid door havermout in melk te laten weken gedurende de nacht. Dit recept is veelzijdig en biedt ruimte voor verschillende toevoegingen en toppings naar eigen smaak.

Ingredients like almond milk, lotus biscoff cookies, lotus biscoff spread, oats, chia seeds, salt, protein powder and soy yogurt with descriptive labels.

🥄 Ingrediënten

Voor dit Biscoff overnight oats recept heb je eenvoudige ingrediënten nodig, Lotus Biscoff speculoos pasta en Lotus Biscoff speculoos koek.

  • Lotus Biscoff speculoos pasta – Dit is gemaakt van Biscoff koekjes en een heerlijke (en toevallig veganistische) pasta die een zoete en smaakvolle smaak toevoegt aan havermout. Het heeft een romige textuur die lijkt op knapperige pindakaas.
  • Havermout – Havermout geeft het recept een aangename textuur wanneer het wordt gecombineerd met vloeistof en je het een nachtje laat weken. De havermout wordt dan zacht en absorbeert de smaken van de andere ingrediënten.
  • Chia zaden – Deze absorberen vloeistof en creëren een gel-achtige textuur. Deze gelachtige textuur helpt de havermout in te dikken en zorgt voor een puddingachtige consistentie.
  • Vanille eiwitpoeder – Door eiwitpoeder aan de havermout toe te voegen wordt het eiwitgehalte van het recept nog verder verhoogd. Zorg ervoor dat je een eiwitpoeder gebruikt dat geen toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten bevat.
  • Sojayoghurt – Dit voegt een romige en frisse textuur toe aan de havermout. Als je geen sojayoghurt hebt, kun je het vervangen door yoghurt naar keuze.
  • Amandelmelk – Dit wordt gebruikt als vloeibaar ingrediënt dat zorgt voor vocht en een romige consistentie. Het voegt ook een licht nootachtige smaak toe aan de havermout.
  • Lotus Biscoff speculoos koekje – Het toevoegen van een verkruimeld Lotus koekje aan de havermout helpt om een knapperige textuur en een extra laagje zoetheid toe te voegen.
  • Ahornsiroop (optioneel): Als je je havermout liever zoeter hebt, voeg dan een beetje ahornsiroop toe.

🥣 Hoe Maak Je Biscoff Overnight Oats (stap-voor-stap met foto’s)

Biscoff overnight oats maken is eenvoudig. Combineer de ingrediënten en plaats een nachtje in de koelkast.

Stap 1.
Meng in een potje of kom de havermout, chiazaadjes, verkruimelde Lotus Biscoff speculoos koekje en proteïnepoeder.

Stap 2.
Voeg de sojayoghurt, amandelmelk en zout toe en roer tot alles goed gecombineerd is. Voeg desgewenst een eetlepel ahornsiroop toe voor extra zoetheid en meng opnieuw.

Stap 3.
Dek het potje/de kom af en zet het een nachtje of minstens 4 uur in de koelkast. Roer ’s ochtends het mengsel door en voeg een scheutje amandelmelk toe als het te dik is.

Stap 4.
Combineer een paar eetlepels amandelmelk met de Lotus Biscoff speculoos pasta en gebruik dat als topping met de resterende helft van het verkruimelde Lotus Biscoff speculoos koekje.

Scroll omlaag voor het volledige recept met de exacte hoeveelheden en informatie over alle ingrediënten.

🌾 Vervangingen en toevoegingen

Dit Biscoff Lotus overnight oats recept kan gemakkelijk worden aangepast aan je voorkeuren. Als je sommige ingrediënten niet bij de hand hebt, kun je ze vervangen door soortgelijke ingrediënten.

  • In plaats van amandelmelk kun je elke andere soort melk gebruiken, zoals kokosmelk, sojamelk, havermelk of rijstmelk. En in plaats van sojayoghurt kun je elke andere soort yoghurt gebruiken (zoals kokos- of amandelyoghurt).
  • Andere zaden, zoals lijnzaad of hennep, kunnen worden gebruikt in plaats van chiazaad.
  • Je hoeft geen eiwitpoeder te gebruiken. Als je dat wel doet, kun je elke smaak gebruiken die je bij de hand hebt, maar vanille eiwitpoeder combineert goed met dit recept.
  • Voeg een klein snufje kaneel of nootmuskaat toe aan de havermout voor een verwarmende smaak.

Lotus Biscoff Overnight Oats in a small glass jar with Lotus Biscoff spread, cookie crumbs and a Lotus Biscoff cookie as a topping.

📗 Expert Tips

  • Voor de beste textuur gebruik je ouderwetse havermout in plaats van havergrutten (”steel cut oats”).
  • Als je liever een zoeter ontbijt hebt, kun je ahornsiroop (of een andere vloeibare zoetstof) of gehakte dadels aan de havermout toevoegen.
  • Als je geen tijd hebt om dit recept ’s nachts te maken, kun je het minstens 4 uur in de koelkast laten staan voordat je het serveert.
  • Wees creatief met toppings. Dit recept is met een eenvoudige topping van een half lotuskoekje, maar voel je vrij om creatief te zijn met je toppings. Probeer vers fruit, noten of gebruik meer Lotus Biscoff speculoos pasta.

🥡 Hoe Kun Je Biscoff Overnight Oats Bewaren

Overnight oats kun je tot 5 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte verpakking. Dit voorkomt dat de havermout uitdroogt of ongewenste smaken uit de koelkast opneemt. Roer de havermout voor het opdienen even door.

Voeg voor het opdienen eventueel een scheutje amandelmelk toe als de havermout te droog is geworden.

A wooden spoon in biscoff overnights oats topped with lotus spread and a lotus cookie.

💭 Veelgestelde Vragen

  • Hoe lang moet je overnight oats in de koelkast laten weken? Het is het beste om de havermout een nachtje te laten weken zodat de melk volledig kan worden opgenomen en zacht de havermout zacht kan worden. De textuur is echter meestal ook wel goed na 4 uur weken.
  • Kan ik overnight oats opwarmen? Als je liever warme havermout eet, kun je de havermout in de magnetron of op het fornuis opwarmen. Als de havermout droog is geworden, kan het helpen om een klein beetje melk toe te voegen.
  • Kan ik overnight oats invriezen? Havermoutpap kan worden ingevroren. Plaats hem in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes en bewaar hem in de vriezer. Ontdooi hem in de koelkast of in de magnetron (de textuur kan iets veranderen).
  • Kan ik dit recept glutenvrij maken? Lotus Biscoff koekjes en Lotus Biscoff speculoos pasta is niet glutenvrij.

🥞 Meer Ontbijt Recepten

Spoonful of biscoff overnights oats.

Vond je dit recept lekker? Laat een reactie achter en beoordeel het!
⭐⭐⭐⭐⭐
Je feedback wordt super gewaardeerd en helpt anderen.
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe tongstrelende recepten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg The Green Creator op Instagram en Facebook.

📖 Recept

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Dipping a wooden spoon in a small glass jar with overnights oats and creamy Lotus Biscoff spread and cookie as a topping.

Biscoff Overnight Oats Recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Total Time: 5
  • Category: ontbijt
  • Method: koelkast
  • Cuisine: Amerikaans
  • Diet: Vegan

Description

Dit recept voor vegan Lotus Biscoff Overnight Oats is heerlijk romig en een perfect ontbijtje om vooraf te maken. Dit ontbijtrecept is makkelijk te maken met havermout, chiazaden en eiwitpoeder.


Ingredients

Scale

Lotus Biscoff Topping

Overnight Oats

Topping


Instructions

  1. Meng in een pot/kommetje de havermout, chiazaadjes, ½ verkruimeld Lotus Biscoff speculoos koekje en eiwitpoeder.
  2. Voeg vervolgens sojayoghurt, amandelmelk en zout toe. Roer tot alles goed gecombineerd is. Voeg desgewenst een eetlepel ahornsiroop toe voor extra zoetheid en meng opnieuw.
  3. Dek de pot/kom af en zet hem een nachtje of minstens 4 uur in de koelkast.
  4. Roer ’s ochtends het mengsel door en voeg amandelmelk toe als het te dik is.
  5. Meng 2 eetlepels amandelmelk met de Lotus Biscoff speculoos pasta zodat de pasta wat vloeibaarder is. Gebruik gerust meer amandelmelk als je een vloeibaardere consistentie fijner vindt als topping.
  6. Serveer de pasta met de resterende helft van een verkruimeld Lotus Biscoff speculoos koekje over de havermout.
  7. Optioneel: serveer met een extra Lotus Biscoff speculoos koekje.

Notes

  • Voor de beste textuur gebruik je ouderwetse havermout in plaats van havergrutten (”steel cut oats”). Dungerolde of snelkokende haver is ook geschikt, maar kan zachter en smeuïger zijn.
  • Je kunt voor dit recept elke andere soort melk of yoghurt gebruiken, maar dat zal de smaken beïnvloeden.
  • Overnight oats kan tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte verpakking.

Nutrition

  • Serving Size: 1
  • Calories: 485
  • Sugar: 14.2g
  • Fat: 13.6g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 6.9g
  • Protein: 14g

De product linkjes (dik en onderstreept) zijn affiliatie links.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.