Bladerdeeg Kerstboom

Deze bladerdeeg kerstboom is een mooi en gemakkelijk ontbijt, snack of dessert met 5 ingrediënten. Het is veganistisch en de chocoladepasta is vrij van geraffineerde suikers en noten. Een absoluut 100% stressvrij kerstrecept.

this recipe is also available in English:

English

Dit recept bevat affiliatie links.

 

Met slechts één rol veganistische bladerdeeg en een paar ingrediënten uit je keukenkastje kun je deze feestelijke bladerdeeg kerstboom maken. Een dikke en gezondere versie van de bekende chocopasta gebakken op een vel bladerdeeg, geborsteld met sojamelk voor die mooie bruine kleur. Er is in principe geen talent voor nodig, maar het is wel een blikvanger op tafel. Want tja, gesmolten chocolade en bladerdeeg wie kan dat weerstaan?

Bladerdeeg Kerstboom

De bladerdeeg kerstboom lijkt tegenwoordig behoorlijk populair te zijn online. Aangezien het 2020 is en we de dingen niet ingewikkelder willen maken dan strikt noodzakelijk, kan ik de hype volledig begrijpen.

Dit is zonder twijfel het makkelijkste en meest ongecompliceerde kerstrecept dat ik ooit heb gemaakt. En ook het gemakkelijkste bakrecept ooit. Toch is het zo lekker!

Een paar redenen waarom jij ook op gek zult zijn op deze bladerdeeg kerstboom trend:

Ik durf te garanderen dat iedereen boven de 10 jaar dit kan maken.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: een product uit de winkel en de overige ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je voorraadkastje liggen.

Je hoeft geen deeg te rollen. Het enige dat je hoeft te doen is het bladerdeeg op kamertemperatuur laten komen.

Het is leuk, stressvrij en ziet er geweldig uit op elke kersttafel.

blue bowl with chocolate paste next to puff pastry with a drafted christmas tree

Hoe Maak Je Een Veganistische Bladerdeeg Kerstboom

Het proces is vrij eenvoudig en als je mijn video hierover bekijkt, zou je dit recept gelijk kunnen maken.

Haal het bladerdeeg ongeveer 10-15 minuten voordat je je kerstboom gaat maken uit de koelkast. Dat is een geweldig moment om de chocoladepasta te maken waar je een paar ingrediënten voor nodig hebt en een minuutje om alles in een kom te combineren.

Teken een boomvorm in het deeg en vervolgens met een mes, maar pas op dat je niet door het bakpapier heen snijdt.

Breng een royale laag chocoladepasta aan op de boom en begin met het draaien en decoreren van (het overgebleven) deeg.

Het ziet er absoluut heerlijk uit, maar in feite is het niet zo een over the top recept aangezien we maar één laagje bladerdeeg en een eigen vrij van geraffineerde suikers chocoladepasta gebruiken.

puff pastry christmas tree with chocolate paste on it puff pastry christmas tree with chocolate paste on it and decorated with puff pastry stars and branches

Versier Je Bladerdeeg Kerstboom

Dit is het leuke gedeelte. Niets smelt, niets brandt aan (tijdens het versieren), niets heeft precisie nodig, neem gewoon de tijd en begin met het versieren van de boom. Je kunt extra takken en twijgen maken of stervormige uitsteekvormpjes gebruiken om eventueel overgebleven deeg te gebruiken.

Als je zeker wilt zijn dat je wat overgebleven deeg hebt, koop dan het grootste formaat bladerdeeg dat je in de winkel kunt vinden.

Het enige dat je in gedachten moet houden is dat waar je de boom ook mee versiert, gebruik niet iets dat te dun is. Rol het deeg dus niet in dunne takjes. Ze zullen behoorlijk snel verbranden. Dus hoe groter de takken, hoe beter.

Draai de takken ongeveer twee keer en niet te strak. Zoals ik al zei, niet stressen.

Voordat je kerstboom kunt zeggen, heb je eigenlijk al een bladerdeeg kerstboom met chocolade gemaakt. Als de decoratie eenmaal op de boom zit, ziet het er eigenlijk al zo mooi uit!

Nadat het gebakken en helemaal goudbruin en glanzend is, kun je de boom (weer) versieren en serveren zoals je wilt. Serveer het zoals het is bij het ontbijt (het smaakt een beetje naar croissants!). Of voeg een snufje suiker toe (xylitol, kokossuiker of stevia). Je kunt ook wat amandelen of bessen toevoegen. Het is maar net wat je lekker vindt.

Nu kan iedereen de takken eraf trekken en genieten!

side show golden brown baked puff pastry christmas tree with stars and sugar on white plate

Op zoek naar meer kerstrecepten? Ik heb een paar leuke ideeën.

golden brown baked puff pastry christmas tree with stars on white oval plate on light grey backdrop

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
golden brown baked puff pastry christmas tree with stars on white oval plate on light grey backdrop

Bladerdeeg Kerstboom

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 12 kleine porties 1x
  • Category: dessert, ontbijt, brunch
  • Method: oven
  • Diet: Vegan

Description

Deze bladerdeeg kerstboom is een mooi en gemakkelijk ontbijt, snack of dessert met 5 ingrediënten. Het is veganistisch en de chocoladepasta is vrij van geraffineerde suikers en noten. Een absoluut 100% stressvrij kerstrecept.


Ingredients

Scale
  • in de winkel gekochte veganistische bladerdeeg of maak het zelf
  • 35 gram cacaopoeder
  • 3 el water
  • 113 gram ahornsiroop of dadelsiroop
  • 1 theelepel vanille
  • 34 druppels bitter amandelextract (optioneel)
  • ongeveer 4 eetlepels sojamelk

Instructions

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Chocoladepasta

Voeg in een middelgrote mengkom de cacaopoeder toe, met de zoetstof (het moet een siroop zijn zoals ahornsiroop of dadelsiroop) en roer om te combineren. Voeg langzaam de andere ingrediënten toe en wees voorzichtig met het water. Neem de tijd en roer ongeveer 1 minuut. Als het nog steeds geen pasta is, voeg dan een scheutje water toe als het te dik is of voeg meer cacaopoeder toe als het te waterig is. Zet apart voor later.

Bladerdeeg Kerstboom

Rol het bladerdeeg uit (koop de grootste maat). Het bevat meestal hittebestendig papier, zoals bakpapier. Als dit niet zo is of je weet het niet zeker, rol het bladerdeeg dan uit op bakpapier,

Teken een boom in het deeg. Snijd daarna met een scherp mes de boom uit, maar wees voorzichtig zodat je het bakpapier niet doorsnijdt. Snijd ook de takken uit.

Verdeel gelijkmatig een dikke laag van de chocopasta over het deeg.

Draai elke strook deeg voorzichtig twee keer om takken te vormen.

Snijd met het overgebleven deeg een paar sterren uit (afhankelijk van hoeveel deeg er nog over is) met een koekjesvorm. Plaats een ster bovenop de boom voor een extra kerstachtige look.

Bestrijk het deeg met sojamelk.

Bak 10-15 minuten op 400 ° F (200 ° C) tot ze goudbruin en glanzend zijn. Houd de versiering in de gaten. Omdat ze kleiner zijn, kunnen ze verbranden.

Voor het serveren 5 minuten laten afkoelen.

Serveer of bestrooi met een suiker naar keuze (zoals kokossuiker, xylitol of stevia) en / of versier met gesneden amandelen, kaneel of bessen.


Keywords: zoet, nagerecht, ontbijt, chocola, boom, feestdagen, kerstmis, boom, gebakje, bladerdeeg

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s en recepten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Dank je wel!

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
pie crust in a pie plate with a blue border on a grey backdrop with small bowls in the corner
Taartbodem (veganistisch / glutenvrij / olievrij)

  Of je nu een glutenvrij dieet volgt of het gewoon fijn vindt om een supergemakkelijk recept voor een taartbodem

Close