Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
golden brown baked puff pastry christmas tree with stars on white oval plate on light grey backdrop

Bladerdeeg Kerstboom

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 12 kleine porties 1x
  • Category: dessert, ontbijt, brunch
  • Method: oven
  • Diet: Vegan

Description

Deze bladerdeeg kerstboom is een mooi en gemakkelijk ontbijt, snack of dessert met 5 ingrediënten. Het is veganistisch en de chocoladepasta is vrij van geraffineerde suikers en noten. Een absoluut 100% stressvrij kerstrecept.


Scale

Ingredients

  • in de winkel gekochte veganistische bladerdeeg of maak het zelf
  • 35 gram cacaopoeder
  • 3 el water
  • 113 gram ahornsiroop of dadelsiroop
  • 1 theelepel vanille
  • 34 druppels bitter amandelextract (optioneel)
  • ongeveer 4 eetlepels sojamelk

Instructions

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Chocoladepasta

Voeg in een middelgrote mengkom de cacaopoeder toe, met de zoetstof (het moet een siroop zijn zoals ahornsiroop of dadelsiroop) en roer om te combineren. Voeg langzaam de andere ingrediënten toe en wees voorzichtig met het water. Neem de tijd en roer ongeveer 1 minuut. Als het nog steeds geen pasta is, voeg dan een scheutje water toe als het te dik is of voeg meer cacaopoeder toe als het te waterig is. Zet apart voor later.

Bladerdeeg Kerstboom

Rol het bladerdeeg uit (koop de grootste maat). Het bevat meestal hittebestendig papier, zoals bakpapier. Als dit niet zo is of je weet het niet zeker, rol het bladerdeeg dan uit op bakpapier,

Teken een boom in het deeg. Snijd daarna met een scherp mes de boom uit, maar wees voorzichtig zodat je het bakpapier niet doorsnijdt. Snijd ook de takken uit.

Verdeel gelijkmatig een dikke laag van de chocopasta over het deeg.

Draai elke strook deeg voorzichtig twee keer om takken te vormen.

Snijd met het overgebleven deeg een paar sterren uit (afhankelijk van hoeveel deeg er nog over is) met een koekjesvorm. Plaats een ster bovenop de boom voor een extra kerstachtige look.

Bestrijk het deeg met sojamelk.

Bak 10-15 minuten op 400 ° F (200 ° C) tot ze goudbruin en glanzend zijn. Houd de versiering in de gaten. Omdat ze kleiner zijn, kunnen ze verbranden.

Voor het serveren 5 minuten laten afkoelen.

Serveer of bestrooi met een suiker naar keuze (zoals kokossuiker, xylitol of stevia) en / of versier met gesneden amandelen, kaneel of bessen.


Keywords: zoet, nagerecht, ontbijt, chocola, boom, feestdagen, kerstmis, boom, gebakje, bladerdeeg

Read previous post:
pie crust in a pie plate with a blue border on a grey backdrop with small bowls in the corner
Taartbodem (veganistisch / glutenvrij / olievrij)

Deze glutenvrije vegan taartbodem is makkelijk om te maken en ook nog eens vrij van olie. Deze taartbodem kan worden...

Close