Chocolade chip Kikkererwten Blondies

Soms is een recept zo populair dat het zich met de snelheid van licht onder (Amerikaanse) food bloggers lijkt te verspreiden. Ik daarentegen ben best wel een laatbloeier of gewoon simpelweg niet zo snel onder de indruk. Ook voor de super populaire blondies haalde ik mijn neus op. Te veel suiker, te veel bewerkte producten, bloem, olie… Ik wist altijd wel iets te vinden. Totdat ik besloot mijn eigen versie te maken. Dus zoals gewoonlijk geheel plantaardig, maar ook zo gezond mogelijk. Dus geen gluten, geen geraffineerde suikers, het minimale aan natuurlijke suikers en in dit geval zelfs geen bloem. Het resultaat? Heerlijke glutenvrije chocolade chip kikkererwten blondies op de ”The Green Creator manier”.

Flourless Chocolate chip Chickpea Blondies

  • geen meel
  • geen olie
  • geen geraffineerde suikers
  • tarwe vrij
  • gluten vrij
  • vegan…natuurlijk
  • de belofte dat je geen enkele kikkererwt zult proeven 

De BESTE kikkererwt blondies! Ze smaken als een heerlijk zachte brownie, maar dan zonder de zware chocolade smaak. Je zult helemaal niet doorhebben dat ze gezond, vegan en glutenvrij zijn.

Ik merkte pas na het schieten van de foto’s dat blondies vierkant behoren te zijn. Hhmm ja…ik zei toch dat ik ze op ”The Green Creator manier” zou maken.

Ik vond het erg leuk om eens te experimenten met een populair recept. Met wat creatieve aanpassingen maakte ik de meest heerlijke blondies met de bekende zachte binnenkant of zoals de Amerikanen dat zeggen lekker ‘’goeye, moist and fudgy’’.

De blondies zijn super makkelijk te maken en je hoeft helemaal niets voor te bereiden. Als je eenmaal de basis ingrediënten hebt gemixt zul je een ontzettend kleverige massa hebben. Maak je vingers steeds een beetje nat om er vormpjes van te maken (rond of vierkant of giet alles in een ovenschaal en snijd ze als ze klaar zijn in vierkantjes). In het beslag kun je eigenlijk met van alles variëren. De chocolade chips/nibs zijn dus optioneel. Deze blondies zijn ook lekker met kaneel, rozijnen of kruiden. Het is maar net wat je lekker vindt. Met alle variaties zijn ze heerlijk zacht, heel licht zoetig en smeuïg van binnen.

Flourless Chocolate chip Chickpea Blondies

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flourless Chocolate chip Chickpea Blondies

Chocolade chip Kikkererwten Blondies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 8 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 23 mins
  • Yield: 12 1x
  • Category: snack, zoet, brownie, blondie,
  • Cuisine: veganist, gezond, glutenvrij, zuivel vrij, tarwe vrij, olievrij, plantaardig

Description

Heerlijke chocolade chip kikkererwten blondies zonder meel, geraffineerde suikers en zonder gluten, maar bovenal super zacht en smeuïg van binnen.


Ingredients

Scale
  • 1 1/4 (240 gram) kopjes kikkererwten, goed afgespoeld en droog gedept met keukenpapier
  • 2 theelepels vanilla extract
  • 1/2 kopje + 2 eetlepels (165 gram) natuurlijke amandel boter (of pindakaas, maar dan zonder toevoegingen). Ik maakte mijn eigen amandelboter door 165 gram amandelen een behoorlijke tijd in de keuken machine te laten draaien tot je een boter hebt
  • 1/4 kopje (80 gram) natuurlijk zoetstof zoals kokos suiker, ahorn siroop of black strap molasse. Minder mag ook!
  • 1 theelepel backing poeder
  • een snufje zout
  • 1/2 kopje (90 gram) vegan chocolate nibs

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats alle ingrediënten, behalve de chocolade chips in de keukenmachine en mix tot je een gladde, homogene massa hebt. Roer vervolgens voorzichtig de chocolade chips in het beslag.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een lepel of met je (natte) vingers de blondie vorm die je wilt (rond of vierkant). Bak 10-15 minuten tot de blondies goudbruin zijn en geniet. Snel, toch?
  3. Ik vind ze warm het lekkerst. Dus bewaar ze in de koeling en doe ze even enkele minuutjes in de oven voordat je ze serveert. Maar koude blondies kun je ook prima eten! Je kunt ze ongeveer een weekje in de koeling bewaren.

Notes

Een blender zal niet werken in dit recept, je zult dus echt een keukenmachine moeten gebruiken. Het beslag is te zwaar voor een blender. Oh en kikkererwten meel werkt niet in dit recept.

photos by the green creator (c) (copyright)