Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Carrot Cashew Paté

Wortel Cashew Paté

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 4 mins
  • Total Time: 6 mins
  • Category: spread, paté, snack, lunch, diner, avondeten, makkelijk, snel
  • Cuisine: vegan, veganistisch, plantaardig, vegetarisch, gezond, zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij

Description

Elk hapje van deze Carrot Cashew Paté is een klein feestje van smaken. Deze glutenvrije vegan paté is klaar in een paar minuten en heerlijk als spread op brood of crackers.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes (315g) wortelen, in grote stukken gesneden
  • 1 kop (135g) cashewnoten, in water geweekt voor tenminste 30 minuten
  • 1/4 kop (50 g) amandelboter
  • 1/4 kop (59 ml) vers citroensap
  • 1/2 kop (10 g) verse peterselie of koriander
  • keltisch zee zout naar smaak
  • optioneel: 1 eetlepel (15g) verse geraspte gember

Instructions

  1. Snijd de wortelen in partjes en plaats ze in de keukenmachine.
  2. Meng totdat er geen grote stukken meer zijn.
  3. Spoel de cashewnoten af, laat ze uitlekken en voeg ze in de keukenmachine toe bij de wortelen, samen met de amandel boter, citroensap, gember, verse kruiden en zout.
  4. Meng totdat je een paté hebt.
  5. Indien nodig voeg zout naar smaak toe.