Vegan Fudge Met Tahini en Chocolade

Deze ongelooflijk rijke vegan fudge met tahini en chocolade is gemaakt met 6 eenvoudige ingrediënten. Deze zachte fudge smaakt naar een perfecte chocolade fudge met een vleugje tahin (ook wel tahini genoemd). Het is veganistisch, glutenvrij, notenvrij, vrij van olie, fudgy, heerlijk en de ideale zoetigheid om in je vriezer te bewaren.

Laten we het over één ding eens zijn: fudge moet in je mond smelten. Maar het moet ook eenvoudig te maken zijn. En dit recept is eenvoudig; je hebt maar 1 kom nodig. De textuur, smaak en eenvoud van dit recept zorgen ervoor dat je dit recept vast vaker zult maken. Je hebt geen blender, keukenmachine, oven of fornuis nodig. Het enige dat je nodig hebt, is een kom, eenvoudige ingrediënten en een vriezer.

Deze fudge is misschien wel je nieuwe rijke, zoute, aardse, zoete lekkernij. Het is gezoet met ahornsiroop, maar je kunt ook dadelsiroop gebruiken als je dat wilt.

Dit rijke, zoutzoete dessert is gemaakt met slechts 6 ingrediënten in 30 minuten en 1 kom.

Hoewel dit recept eenvoudig is, heeft het een heerlijke textuur. Deze traktatie is fudgy plakkerig, maar smelt in je mond.

One square tahini chocolate vegan fudge sprinkled with cacao powder on white marble next to other fudges squares

VRIEZER FUDGE

Eén van de redenen waarom dit recept zo eenvoudig is, is dat er geen keukenmachine bij komt kijken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld kokosboter (vaak gebruikt in vegan fudge recepten), is tahini een zachte zaadboter dat met een spatel kan worden gemengd. En tahini verandert in een ongelooflijke fudge-consistentie in de vriezer.

Dit betekent dat je dit recept helemaal in 1 kom met een spatel kunt maken.

INGREDIËNTEN VOOR VEGAN FUDGE MET TAHINI EN CHOCOLADE

Voor dit heerlijke fudge recept heb je maar 6 simpele ingrediënten nodig.

Ingredients for tahini chocolate vegan fudge on a white backdrop in several smaller and bigger bowls

Romige lichte tahini
Tahini wordt gemaakt van gemalen sesamzaad en kun je meestal vinden in de keukens in het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Het wordt vaak gebruikt in hummus, dressings, dipsauzen, spreads of zoete recepten.

Bij gepelde (hulled) tahini wordt de buitenste schil van de sesamzaad verwijderd, zodat de tahini lichter en romiger is. Technisch gezien zou je ongepelde tahini kunnen gebruiken voor dit recept, maar ik raad het niet aan. Ongepelde tahini is minder romig omdat de buitenste schil niet wordt verwijderd en de hele sesamzaadjes worden gebruikt. Je zult ook merken dat ongepelde tahini iets donkerder is met een robuustere smaak en een vleugje bitterheid.

Tahini heeft een aardse, licht bittere smaak, en het is romig. Gepelde tahini gaat goed samen met zoete smaken zonder een overweldigende bittere smaak.

Volle kokosmelk
Het recept moet op basis van een vetbron zijn om vorm te behouden wanneer het uit de vriezer komt, dus kies voor volle kokosmelk.

Zoetstof
De zoetstof moet een zoetstof op siroopbasis zijn, zoals pure ahornsiroop. Maar je kunt dit recept natuurlijk ook zoeten met dadelsiroop; het kan zijn dat je dan meer dadelsiroop moet gebruiken om de smaken in evenwicht te brengen.

Vanille-extract
Een vanille-extract van goede kwaliteit versterkt alle andere smaken in de fudge. Zonder dat kan de fudge een beetje ”plat” smaken.

Zout
Dit recept is een vegan fudge met gezouten tahini chocolade, dus je hebt zout nodig. Ga voor zeezout van goede kwaliteit als je kunt. Zout zal ook de zoete en aardse smaken van deze fudge versterken.

Ongezoete cacaopoeder of rauwe cacao
Gebruik ongezoete cacaopoeder of rauw cacaopoeder om een diepe chocoladesmaak te creëren. Beiden zijn heerlijk in dit recept.

Ingredients for tahini chocolate vegan fudge in a white bowl on a white backdrop with cacao powder on top of the ingredients
Ingredients for tahini chocolate vegan fudge in a white bowl on a white backdrop all fully combined with a spatula in the mixture

HOE MAAK JE VEGAN FUDGE MET TAHINI EN CHOCOLADE

Wanneer je de ingrediënten klaar hebt voor de fudge, combineer je de ingrediënten in een kom tot een gladde massa.

Begin met de tahini en voeg de overige vloeibare ingrediënten toe, dus de kokosmelk en ahornsiroop. Voeg vervolgens het zout en vanille-extract toe en vervolgens de cacaopoeder voor een rijke chocoladesmaak.

Meng alles met een spatel tot je een pasta-consistentie hebt. Het moet plakkerig en goed gecombineerd zijn.

Als het je gelukt is om de fudge niet op te eten, druk je de fudge in een met bakpapier beklede schaal. Plaats in de vriezer voor ten minste 30 minuten, snijd in vierkantjes en serveer.

Tahini chocolate vegan fudge one brown parchment paper partly cut into squares
Deze heerlijke en makkelijke traktatie wordt je nieuwe favoriet om in de vriezer te bewaren. 

Deze fudge zal bij velen in de smaak vallen en het is een eenvoudig recept om te maken. Bewaar het dus en maak het vaak. Deze vegan fudge is voor jou als je van een fudge houdt met de volgende kenmerken:

  • Romig
  • Rijk
  • Chocoladeachtig
  • Hint van aardse smaken
  • Licht zoet
  • Makkelijk te maken en te bewaren voor later
One square tahini chocolate vegan fudge sprinkled with cacao powder on white marble next to other fudges squares

Als je van chocolade houdt, dan zul je de volgende recepten vast ook fijn vinden:


Als je dit vegan fudge recipe gaat maken, laat dan een reactie achter, beoordeel het recept en tag je foto @thegreencreator #thegreencreator op Instagram.

One square tahini chocolate vegan fudge sprinkled with cacao powder on white marble.
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
One square tahini chocolate vegan fudge sprinkled with cacao powder on white marble.

VEGAN FUDGE MET TAHINI EN CHOCOLADE

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 30
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 1215 vierkantjes 1x
  • Category: Dessert
  • Method: Vriezer
  • Cuisine: Glutenvrij, Vegan
  • Diet: Vegan

Description

Deze ongelooflijk rijke vegan fudge met tahini en chocolade is gemaakt met 6 eenvoudige ingrediënten. Het is veganistisch, glutenvrij, notenvrij, vrij van olie, fudgy, heerlijk en de ideale zoetigheid om in je vriezer te bewaren.


Ingredients

Scale

Optioneel: zeezout en meer cacaopoeder om over de fudge te strooien


Instructions

Voor perfecte kleine dikke fudge vierkantjes, bekleed een 20x10cm bakvorm met bakpapier. Maar je kunt ook een grotere bakvorm gebruiken en dunnere fudge vierkantjes maken.

Meng in een middelgrote kom de tahini, kokosmelk, ahornsiroop, vanille, zout en cacaopoeder tot een gladde massa.

Giet de fudge in de met bakpapier beklede bakvorm en laat minimaal 30 minuten in de vriezer staan.

Snijd de fudge in de gewenste vierkantjes.

Bestrooi met een beetje zeezout en/of cacaopoeder.



Notes

De fudge smelt snel. Bewaar de fudge in de vriezer vlak voordat je klaar bent om het te serveren.

Je kunt de fudge maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren in een afgesloten bakje.

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s of recepten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Bedankt!

Vermelding van gelieerde links:
Onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.