Bananenbrood uit een Kom

Wanneer ik een flinke tros rijpe bananen zie dan denk ik aan smoothies of bananen ijs, maar soms krijg ik spontane trek in bananenbrood.  Eigenlijk is het best vreemd dat ik dit recept nog niet eerder heb gedeeld. Ondanks dat het bananen brood heet, is dit overigens meer een cake. Het is goddelijk en ook nog eens makkelijk om te maken. Je hebt eigenlijk maar 1 (keukenmachine) kom nodig om alles in te mixen.

Ik ben gek op deze cake met een heerlijke warme kop chai latte of als snack na mijn ontbijt. Of je het nu zonder iets eet of met een beetje amandel boter of een zoete spread zoals een dadel pasta: dit is altijd lekker.

De perfecte subtiele zoete smaak door de bananen en dadels maken dit recept heerlijk, maar niet te zoet. Natuurlijk kun je ook in dit recept variëren en andere specerij toevoegen als je wilt, maar ik ben zelf gek op kaneel. De chia zaden geven het een lekkere crunch”, wat me een beetje doet denken aan maanzaad.

Dit recept is zeer makkelijk te maken en ook erg goed om te bewaren zodat je altijd een gezonde keuze hebt bij trek.

1

datespecans

dough banana bread

 3

  4

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
banana bread

Bananenbrood uit een Kom

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Description

Als je van cake / bananenbrood houdt, maar ook van een makkelijk een-koms-recept, dan zul je van deze vullende en fluffy bananenbrood recept genieten.


Ingredients

Scale
 • 4 grote rijpe bananen
 • 1 kop (125 g) amandelen / walnoten
 • 2 kopjes (250 g) pecannoten
 • 1 kop (120 g) boekweitmeel
 • 1 kop (175 g ) Medjool dadels
 • 3 eetlepels chia zaden
 • 2 eetlepels kaneel
 • een halve theelepel baking soda (zuiveringszout)

Instructions

 1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 145 graden. Meng ondertussen alle noten in een keukenmachine totdat het een poeder wordt. Ik heb gemerkt dat als ik dit met een blender probeer te doen het eerder een boter wordt dan een poeder, dus ik raad de keukenmachine aan.
 2. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en blijf pulsen en mixen. Inmiddels moet het mengsel mooi en plakkerig zijn.
 3. Vet een cakevorm in met kokosolie en giet de mix erin. Nu is het een kwestie van bakken voor ongeveer een uur op ongeveer 175 graden. Soms zal 45 minuten al genoeg zijn. Blijf controleren na ongeveer 40 minuten.
 4. Laat het afkoelen voor ongeveer een uur (als je zolang kunt wachten) en genieten maar!

photos by the green creator (c) (copyright)