Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Snelle en goedkope veganistische maaltijd

Simple One-Pot Chickpeas bowl

Deze snelle en goedkope veganistische maaltijd is een oud recept van mij en ik weet niet waarom ik het nooit eerder met je heb gedeeld. Het is gewoon bijna te simpel om te maken! En goedkoop! Dus ideaal tegen het einde van de maand of als je gewoon geen tijd in de keuken door wilt brengen. De voorbereidingen voor dit recept kosten je slechts vijf minuten, vervolgens moet het even tien minuten sudderen en kun jij mooi even je mail checken of relaxen. Met andere woorden, je staat nauwelijks in de keuken, maar je hebt wel binnen no time een heerlijk warm, gezond en goedkoop gerecht op tafel.

Ook is dit recept perfect als je eigenlijk geen keukenprins of – prinses bent. Iedereen kan dit maken en de kans op mislukking is nihil.

Tomaten zijn één van mijn favoriete beauty” voedingsmiddelen, vooral biologische tomatenpuree. Yum! Tomaten gaan namelijk veroudering tegen. Ze werken als een interne zonnebrandcrème en zullen je huid dus minder snel laten verouderen door blootstelling aan zonlicht. Tomatenpuree is heerlijk in bijna elk gerecht. Het is ook een heerlijke spread met een snufje Keltische zeezout.

De andere ingrediënten zijn mijn persoonlijke favorieten, maar je kunt bijna alle groenten gebruiken die je lekker vindt. Ik gebruik vaak courgette, omdat het gemakkelijk schoon te maken en te snijden is. Ook blijft courgette vrij lang goed in de koelkast. Je kunt natuurlijk een andere groenten gebruiken, zoals bloemkool of aubergine. De kikkererwten kunnen ook gemakkelijk worden vervangen door linzen of witte bonen. Kies je voor bonen uit blik, probeer dan voor de glazen potten te gaan zonder extra toegevoegde ingrediënten en spoel ze goed af voor gebruik.

Voor dit recept heb je alleen maar een paar ingrediënten nodig. Het is eenvoudig snel, goedkoop en perfect voor een éénpersoons etentje.

Tip: besprenkel dit gerecht eventueel met wat edelgistvlokken en ook met een klein kommetje boekweit of quinoa is dit heerlijk!

Ik hoop dat je net zoveel van dit recept zult genieten als ik. Laat het me weten als je dit recept probeert! Laat een reactie achter, beoordeel het, en vergeet niet een foto te taggen op Instagram #thegreencreator + @thegreencreator of Facebook zodat ik je creatie in actie kan zien.

Simple One-Pot Chickpeas bowl

Print
Simple One-Pot Chickpeas bowl

Snelle en goedkope veganistische maaltijd

 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 5 mins
 • Cook Time: 10 mins
 • Total Time: 15 mins
 • Yield: 1 1x
 • Category: dinner, avondeten, maaltijd, lunch
 • Cuisine: veganist, vegan, plantaardig, vegetarisch

Description

Een super snelle en goedkope veganistische maaltijd met kikkererwten, courgette, tomaten puree en specerijen zoals kurkuma.


Scale

Ingredients

 • één ui, in stukjes gesneden
 • één lepel kokosolie
 • één potje tomatenpuree (min of meer 75 gram)
 • en de dubbele hoeveelheid water (ik vul dezelfde glazen potjes tomatenpuree tweemaal met water)
 • één courgette in kleine stukjes gesneden
 • 200 gram kikkererwten (ongeveer 2 kopjes)
 • specerijen (droog of vers); 1 theelepel droge basilicum, 1/2 theelepel droge kurkuma, 1/4 theelepel droge gember, 1 theelepel droge oregano, 1/8 theelepel cayennepeper
 • snufje Keltisch zeezout en zwarte gemalen peper naar smaak

Instructions

 1. Verhit de kokosolie in een pan en voeg de stukjes ui toe. Wanneer de ui een beetje zacht wordt, voeg de stukjes courgette toe. Op het moment dat de courgette zacht genoeg voor je is voeg je de tomatenpuree, kikkererwten, water en kruiden toe. Laat alles ongeveer tien minuten sudderen of totdat de tomatensaus niet meer zo dun is, je wilt namelijk een wat dikkere saus.

photos and text by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Annet
  november 23, 2015 at 10:16 am

  Is het gek als ik zeg dat ik dit volgens mij in m’n uppie zou op eten als diner?? Xx

  • Reply
   Bianca
   november 23, 2015 at 11:36 am

   In plaats van voor twee bedoel je? Nee hoor! Doe ik ook heel vaak 😀

 • Reply
  Christy
  april 12, 2016 at 8:44 pm

  Mmmmm dit was echt lekker! Heerlijk na een avondje sporten.

  • Reply
   Bianca
   april 13, 2016 at 11:33 am

   En zo makkelijk, he! 😀

 • Reply
  Alberto
  november 25, 2016 at 5:17 pm

  Lekker , ik voegde paprika en mais toe, en liet de courgette achterwege aangezien ik daar niet van hou.
  Inderdaad makkelijk en ook nog eens heel lekker!

  • Reply
   Bianca
   november 25, 2016 at 5:27 pm

   Hi Alberto,
   Wat een goed idee, dat ga ik ook eens proberen! 🙂 Dank je wel!
   Groetjes,
   Bianca

 • Reply
  Marijke
  oktober 9, 2019 at 6:09 am

  Hoi,
  Hoe moet ik de kruiden ongeveer doseren in dit gerecht? Ik ben niet iemand die zoiets op gevoel kan, zonder meteen een nucleaire bom te produceren, haha!
  Groetjes,
  Marijke

  • Reply
   Bianca
   oktober 9, 2019 at 9:51 am

   Hi Marijke,

   Dat begrijp ik helemaal! Ik heb het recept zojuist aangepast. Hopelijk helpt dit!

   Liefs,
   Bianca

 • Reply
  Wanda
  januari 2, 2020 at 6:50 pm

  Hahaha ik heb al grinnikend het opgegeten terwijl ik naar mijn stevig kauwende familie keek. Een van mijn puberzonen is vegan, en ik dacht laat ik es leuk doen. Nog nooit kikkererwten gebruikt, wist ik veel! Dus ook niet ingeweekt, wel een half uur gekookt, en dus helaas niet de zachte blik versie op tafel gekregen. Hahaha ik kauw denk nog een paar dagen in mijn eentje hierop, met mijn veganzoon. Hopelijk worden ze nog zachter met de tijd … ps de smaak was heerlijk!

  • Reply
   Bianca
   januari 6, 2020 at 11:58 am

   Wat fijn om te lezen Wanda 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Read previous post:
Healthy Homemade Applesauce
Hoe maak je zelf gezonde appelmoes

Er gaat niets boven een zelfgemaakt recept en zelfgemaakte appelmoes is geen uitzondering. Appelmoes, appelpuree of appelsaus is super makkelijk...

Close