Deze snelle en goedkope veganistische maaltijd is een oud recept van mij en ik weet niet waarom ik het nooit eerder met je heb gedeeld. Het is gewoon bijna te simpel om te maken! En goedkoop! Dus ideaal tegen het einde van de maand of als je gewoon geen tijd in de keuken door wilt brengen.
De voorbereidingen voor dit recept kosten je slechts vijf minuten, vervolgens moet het even tien minuten sudderen en kun jij mooi even je mail checken of relaxen. Met andere woorden, je staat nauwelijks in de keuken, maar je hebt wel binnen no time een heerlijk warm, gezond en goedkoop gerecht op tafel.
Ook is dit recept perfect als je eigenlijk geen keukenprins of – prinses bent. Iedereen kan dit maken en de kans op mislukking is nihil.
Tomaten
Tomaten zijn één van mijn favoriete ”beauty” voedingsmiddelen, vooral biologische tomatenpuree. Yum! Tomaten gaan namelijk veroudering tegen. Ze werken als een interne zonnebrandcrème en zullen je huid dus minder snel laten verouderen door blootstelling aan zonlicht. Tomatenpuree is heerlijk in bijna elk gerecht. Het is ook een heerlijke spread met een snufje Keltische zeezout.
Wat heb je nodig voor deze snelle en goedkope veganistische maaltijd?
Voor dit recept heb je alleen maar een paar ingrediënten nodig. Het is eenvoudig snel, goedkoop en perfect voor een éénpersoons etentje.
Laatste tip
Besprenkel dit gerecht eventueel met wat edelgistvlokken en ook met een klein kommetje boekweit of quinoa is dit heerlijk!
Ik hoop dat je net zoveel van dit recept zult genieten als ik. Laat het me weten als je dit recept probeert! Laat een reactie achter, beoordeel het, en vergeet niet een foto te taggen op Instagram #thegreencreator + @thegreencreator of Facebook zodat ik je creatie in actie kan zien.
PrintSnelle en goedkope veganistische maaltijd
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 10 mins
- Total Time: 15 mins
- Yield: 1 1x
- Category: dinner, avondeten, maaltijd, lunch
- Cuisine: veganist, vegan, plantaardig, vegetarisch
Description
Een super snelle en goedkope veganistische maaltijd met kikkererwten, courgette, tomaten puree en specerijen zoals kurkuma.
Ingredients
- één ui, in stukjes gesneden
- één lepel kokosolie
- één potje tomatenpuree (min of meer 75 gram)
- en de dubbele hoeveelheid water (ik vul dezelfde glazen potjes tomatenpuree tweemaal met water)
- één courgette in kleine stukjes gesneden
- 200 gram kikkererwten (ongeveer 2 kopjes)
- specerijen (droog of vers); 1 theelepel droge basilicum, 1/2 theelepel droge kurkuma, 1/4 theelepel droge gember, 1 theelepel droge oregano, 1/8 theelepel cayennepeper
- snufje Keltisch zeezout en zwarte gemalen peper naar smaak
Instructions
- Verhit de kokosolie in een pan en voeg de stukjes ui toe. Wanneer de ui een beetje zacht wordt, voeg de stukjes courgette toe. Op het moment dat de courgette zacht genoeg voor je is voeg je de tomatenpuree, kikkererwten, water en kruiden toe. Laat alles ongeveer tien minuten sudderen of totdat de tomatensaus niet meer zo dun is, je wilt namelijk een wat dikkere saus.
photos and text by the green creator (c) (copyright)