Zoete Aardappel Kom met Gierst

Dat is nogal een mond vol voor een eenvoudig recept, vind je niet? Simpele Zoete aardappel Kom. Maar we hebben het nodig. De koude dagen komen er weer langzaam maar zeker aan en we kunnen dus allemaal wel een simpel recept gebruiken dat heerlijk, snel en verwarmend is. Hiermee kun je alle willekeurige koelkast restjes combineren. Dit recept is heerlijk! Maar dit recept is wel eengo-to bowl” dat ruimte laat voor restjes uit je eigen koelkast of met andere producten die je lekker vindt. Zie dit recept dus als een leidraad.

Deze simpele zoete aardappel kom is mijn snelle recept voor de koude dagen. Heerlijke antioxidant rijke zoete aardappelen, spinazie gebakken in knoflook, gierst en pompoenpitten maken dit eenvoudige kom een voedzame maaltijd.

Als ik zeg eenvoudig bedoel ik normaal gesproken ook een snelle maaltijd. Om dit snel te kunnen maken, zal ik je enkele suggesties geven die ervoor zullen zorgen dat je in staat bent om binnen no time een kom zoals dit te bereiden.

Voor een snelle lunch of diner helpt het om een beetje voor te bereiden, ook wel ‘batch cooking” genoemd. Ik eet graag zo vers mogelijk, maar er zijn lekkere voedingsmiddelen die gemakkelijk eerder kunnen worden bereid, zonder dat de voedingswaarden verloren gaat. Iedereen is druk deze dagen. Vooral nu, na de zomer en we weer terug zijn in onze dagelijkse routine. Of je nu naar school gaat, weer naar je werk, of je bent een moeder met de zorg voor een hele familie, dan kan batch cooking” nogal handig zijn voor gezonde eters.

Een aantal goede gezonde producten die je vooraf kunt voorbereiden zijn:

  • boekweit, quinoa, bruine rijst, amaranth of gierst
  • zoete aardappelen
  • muesli of een mix voor tussendoortjes
  • in het geval fruit snel bederft, bevries ze voor heerlijke snelle smoothies
  • bonen
  • op smaak gemaakte broccoli of bloemkool of andere groenten

De basis van dit recept is veelzijdig en ik denk dat het een goede leidraad voor je kan zijn. Je kunt altijd toevoegen wat je lekker vindt en vervangen wat je minder lekker vindt. Probeer het een evenwichtige maaltijd te maken, dus met eiwitten (pompoenpitten en tahin in dit recept), meng het met koolhydraten en vezels (de zoete aardappelen en groenten), en gezonde vetten zoals kokosolie om mee te koken of olijfolie als dressing.

De meest simpele maaltijd in een kom. Verwarmend, heerlijk, snel en eenvoudig!

Simple Sweet Potato Fall BowlIk hoop dat je net zo zult genieten van dit recept als ik! Ik ben benieuwd hoe jouw kom eruit ziet! Deel hieronder of op social media (#thegreencreator) je creaties met mij!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
6

Zoete Aardappel Kom met Gierst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Category: entree, supper, lunch, dinner
  • Cuisine: vegan, vegetarian, gezond, plantaardig, vegetarisch

Description

Een heerlijke vulling kom met zoete aardappelen, spinazie, gierst en knoflook.


Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote zoete aardappel, in plakjes
  • 3 kopjes verse spinazie
  • een half kopje voor gekookte gierst
  • een halve eetlepel pompoenpitten
  • (Keltisch) zeezout
  • zwarte peper, naar smaak
  • 1 theelepel tahin voor over de zoete aardappelen

Instructions

  1. In een grote koekenpan, voeg een eetlepel kokosolie en de zoete aardappelen toe en 1 teentje gehakte knoflook, bak totdat ze gaar zijn. Voeg meer olie toe (om ze krokant te maken) of wat water om de aardappelen sneller te laten garen.
  2. Je kunt alle ingrediënten tegelijk in een pan koken, of je kunt nu de zoete aardappelen opzij zetten en de spinazie in de pan met een teentje knoflook verhitten. Voeg zout en zwarte peper toe. Pas de kruiden (zout, peper en knoflook) naar smaak aan. Doe hetzelfde met de gierst.
  3. Dan is het nu tijd om de zoete aardappelen, spinazie en gierst op te dienen in een kom. Bestrooi de aardappelen met tahin, en de gierst met olijfolie.
  4. Meng met een vork alles samen en alle texturen en smaken zullen heerlijk combineren!
  5. Garneer met pompoenpitten en geniet!


Nutrition

  • Serving Size: 1-2

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.