Description
Een super snelle en goedkope veganistische maaltijd met kikkererwten, courgette, tomaten puree en specerijen zoals kurkuma.
Ingredients
Scale
- één ui, in stukjes gesneden
- één lepel kokosolie
- één potje tomatenpuree (min of meer 75 gram)
- en de dubbele hoeveelheid water (ik vul dezelfde glazen potjes tomatenpuree tweemaal met water)
- één courgette in kleine stukjes gesneden
- 200 gram kikkererwten (ongeveer 2 kopjes)
- specerijen (droog of vers); 1 theelepel droge basilicum, 1/2 theelepel droge kurkuma, 1/4 theelepel droge gember, 1 theelepel droge oregano, 1/8 theelepel cayennepeper
- snufje Keltisch zeezout en zwarte gemalen peper naar smaak
Instructions
- Verhit de kokosolie in een pan en voeg de stukjes ui toe. Wanneer de ui een beetje zacht wordt, voeg de stukjes courgette toe. Op het moment dat de courgette zacht genoeg voor je is voeg je de tomatenpuree, kikkererwten, water en kruiden toe. Laat alles ongeveer tien minuten sudderen of totdat de tomatensaus niet meer zo dun is, je wilt namelijk een wat dikkere saus.