Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht Salades

Pittige Bloemkool en Granaatappel Salade

Ga naar recept
Spicy Cauliflower and Pomegranate Salad

De laatste tijd ben ik helemaal van de eenvoudige salades. Ik heb gewoon echt trek in salades zoals deze pittige bloemkool en granaatappel salade. Het is eenvoudig, snel te maken en zeer voedzaam. Ik kijk gewoon wat ik in de koelkast heb liggen, voeg kruiden, noten of zaden toe die ik op dat moment lekker vind… en voilà een nieuwe salade is geboren. Deze bleek uiteindelijk een beetje pittig uitgekomen. Kun je je nog herinneren dat ik mezelf beloofde om meer pittig te eten? Dat lukt met deze pittige salade best goed. Natuurlijk kun je het meer (of minder) pittig maken als je wilt.

Deze pittige bloemkool salade barst van de heerlijke smaken door de komijn, koriander, pistachenoten en granaatappel. Ik ben altijd in voor verrassende combi’s in de keuken, want het maakt gezond plantaardig eten spannend en lekker. Als je een bloemkool fan bent, zul je overigens ook genieten van deze romige bloemkool puree

Laten we de oven voorverwarmen en aan de slag gaan!

Spicy Cauliflower and Pomegranate Salad

sPittige Bloemkool en granaatappel Salade
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een heerlijke pittige bloemkool salade met granaatappel en de heerlijke smaken van de komijn, koriander en pistachenoten.
Author:
Recipe type: salade, lunch, snel, avondeten, dinner
Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, snel, gezond, suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij
Serves: 2 grote kommen
Ingredients
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 eetlepel van: komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad, gebroken of geplet met behulp van een vijzel
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels (koudgeperste) extra virgin olijfolie
  • cayennepeper, naar smaak
  • Keltisch zeezout en gemalen peper naar smaak
  • ½ kopje gemengde koriander en peterselie blaadjes, grof gehakt
  • ½ kop granaatappel pitten
  • ½ kopje (geroosterde) pistachenoten (grof gehakt als je dat lekkerder vindt)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C.
  2. Leg de bloemkool in een ovenschaal en bestrooi met de kruiden, knoflook, olijfolie en cayennepeper. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed en plaats in de oven gedurende 25 minuten of totdat ze zacht en licht bruin zijn.
  3. Plaats daarna de bloemkool in een grote kom en voeg de kruiden, granaatappel pitten en pistachenoten toe.
  4. Meng goed door en serveer warm of koud.

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    Hemp Matcha Latte
    Romige Hennep Matcha Latte

    Hennep en matcha, dat klinkt niet alleen goed het smaakt ook geweldig. Romig en een heerlijk opkikkertje voor bij het...

    Sluiten