Description
Een heerlijke pittige bloemkool salade met granaatappel en de heerlijke smaken van de komijn, koriander en pistachenoten.
Ingredients
Scale
- 1 bloemkool, in kleine roosjes
- 1 eetlepel van: komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad, gebroken of geplet met behulp van een vijzel
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels (koudgeperste) extra virgin olijfolie
- cayennepeper, naar smaak
- Keltisch zeezout en gemalen peper naar smaak
- ½ kopje gemengde koriander en peterselie blaadjes, grof gehakt
- ½ kop granaatappel pitten
- ½ kopje (geroosterde) pistachenoten (grof gehakt als je dat lekkerder vindt)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 ° C.
- Leg de bloemkool in een ovenschaal en bestrooi met de kruiden, knoflook, olijfolie en cayennepeper. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed en plaats in de oven gedurende 25 minuten of totdat ze zacht en licht bruin zijn.
- Plaats daarna de bloemkool in een grote kom en voeg de kruiden, granaatappel pitten en pistachenoten toe.
- Meng goed door en serveer warm of koud.