Tijdens de koude maanden zijn appels niet alleen heerlijk, maar ook erg veelzijdig. Warm of koud, hartig of zoet, je kunt alle kanten op met appels. Voor havermout geldt eigenlijk precies hetzelfde, dus een combinatie van deze twee is eigenlijk altijd een succes. Deze Havermout Appel Crumble is een heerlijk recept voor op een relaxte koude winterochtend als ontbijt, maar is ook prima als dessert. Warme appels met heerlijk knapperige stukjes walnoten, zaden en havermout. Heerlijk! En ook nog eens makkelijk te maken.

Havermout Appel Crumble
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 30 mins
- Total Time: 35 mins
- Yield: 2 porties 1x
- Category: crumble, taart, snack, ontbijt, havermout, dessert
- Cuisine: gezond, vegan, plantaardig, paleo, zuivelvrij
Description
Een heerlijke simpele appel havermout crumble met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Heerlijk als dessert of als ontbijt.
Ingredients
Scale
- 4 kleine appels, geraspt
- 5–6 eetlepels havermout
- 2 eetlepels pitten en/of noten (ik gebruikte pompoenpitten en walnoten)
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel vanille poeder
- 2 theelepels ahorn siroop
- 1 theelepel kokosolie
- 1 theelepel citroensap
Instructions
- Verwarm eerst de oven voor op 160 graden. In een oven bestendig schaaltje smeer je het schaaltje per portie in met een halve thee lepel kokosvet. Rasp daarna de appels en meng het in het schaaltje met alle overige ingrediënten totdat het goed plakt. Als het mengsel te nat is voeg je nog een klein beetje havermout toe.
- Zet het schaaltje nu voor ongeveer 30 minuten in de oven en serveer.
photos by the green creator (c) (copyright)