Havermout Appel Crumble

Tijdens de koude maanden zijn appels niet alleen heerlijk, maar ook erg veelzijdig. Warm of koud, hartig of zoet, je kunt alle kanten op met appels. Voor havermout geldt eigenlijk precies hetzelfde, dus een combinatie van deze twee is eigenlijk altijd een succes. Deze Havermout Appel Crumble is een heerlijk recept voor op een relaxte koude winterochtend als ontbijt, maar is ook prima als dessert. Warme appels met heerlijk knapperige stukjes walnoten, zaden en havermout. Heerlijk! En ook nog eens makkelijk te maken.

oatmeal Appel Crumble

oatmeal Appel Crumble

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
oatmeal Appel Crumble

Havermout Appel Crumble

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: crumble, taart, snack, ontbijt, havermout, dessert
  • Cuisine: gezond, vegan, plantaardig, paleo, zuivelvrij

Description

Een heerlijke simpele appel havermout crumble met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Heerlijk als dessert of als ontbijt.


Ingredients

Scale
  • 4 kleine appels, geraspt
  • 56 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels pitten en/of noten (ik gebruikte pompoenpitten en walnoten)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • 2 theelepels ahorn siroop
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel citroensap

Instructions

  1. Verwarm eerst de oven voor op 160 graden. In een oven bestendig schaaltje smeer je het schaaltje per portie in met een halve thee lepel kokosvet. Rasp daarna de appels en meng het in het schaaltje met alle overige ingrediënten totdat het goed plakt. Als het mengsel te nat is voeg je nog een klein beetje havermout toe.
  2. Zet het schaaltje nu voor ongeveer 30 minuten in de oven en serveer.

photos by the green creator (c) (copyright)

4 gedachten over “Havermout Appel Crumble”

  1. Dit was superlekker! Ik had er amandelen bij gedaan en een peer naast twee appels. Dat was genoeg met z’n tweeën. We hadden er sojavla bij, net als vroeger toen mijn moeder apple crumble maakte.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.