Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
oatmeal Appel Crumble

Havermout Appel Crumble

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: crumble, taart, snack, ontbijt, havermout, dessert
  • Cuisine: gezond, vegan, plantaardig, paleo, zuivelvrij

Description

Een heerlijke simpele appel havermout crumble met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Heerlijk als dessert of als ontbijt.


Ingredients

Scale
  • 4 kleine appels, geraspt
  • 56 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels pitten en/of noten (ik gebruikte pompoenpitten en walnoten)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • 2 theelepels ahorn siroop
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel citroensap

Instructions

  1. Verwarm eerst de oven voor op 160 graden. In een oven bestendig schaaltje smeer je het schaaltje per portie in met een halve thee lepel kokosvet. Rasp daarna de appels en meng het in het schaaltje met alle overige ingrediënten totdat het goed plakt. Als het mengsel te nat is voeg je nog een klein beetje havermout toe.
  2. Zet het schaaltje nu voor ongeveer 30 minuten in de oven en serveer.