Groene Smoothie IJsjes

Met slechts een paar eenvoudige smoothie-ingrediënten zoals spinazie, hennepzaad, bananen en ijslollyvormpjes kun je deze heerlijke groene ijsjes maken. Dit recept is perfect om de zomerhitte te verslaan als voedzaam tussendoortje, klaar om van te genieten wanneer je een koude traktatie nodig hebt.

Wat zijn groene smoothie ijsjes?

Deze zomer heb ik meer gewerkt dan vorige zomers. Tijdens deze dagen heb ik geprobeerd om de zomer zo aangenaam mogelijk te maken terwijl de zorgwekkende hittegolf Europa teisterde. Een manier om dit te doen was met mijn ”alles bevroren” filosofie. Het idee om mijn smoothies te bevriezen was iets dat ik wilde proberen met een smoothie restje. Als ik het voor later in de koelkast kan bewaren, waarom zou ik het dan niet kunnen invriezen?

Het was een geweldig idee! Deze ijsjes zijn verfrissend, gezond en smaken ook echt als een traktatie. De kleine pauzes die ik inlas, waar ik geniet van een smoothie ijsje met een goed boek, zijn de reden waarom ik de afgelopen weken best wat werk heb kunnen verzetten.

Wat voor groene smoothies kan ik invriezen?

Ieder groene smoothie recept die jij maar lekker vindt! Dat is zo geweldig aan dit recept. Het enige dat je nodig hebt zijn waterijs ijsvormpjes en natuurlijk je goede oude blender.

green popsicles on white plate with green leaves

Kan ik bevroren producten gebruiken?

Het enige dat ik je niet zo snel zal adviseren is om groenten (of misschien zelfs fruit?) opnieuw in te vriezen. Ik denk niet dat het veilig is om bijvoorbeeld bevroren spinazie opnieuw in te vriezen. De spinazie zul je namelijk in de blender verwarmen en welllicht ontdooien. Ik voel me altijd een beetje ongemakkelijk om iets meer dan eens te in te vriezen. Maar dat is helemaal aan jou. Persoonlijk vermijd ik het gebruik van bevroren groenten in dit recept.

Ben je op zoek naar meer inspirerende smoothie recepten? Hier zijn een paar van mijn favorieten:

Deze smoohtie ijsjes zijn een heerljk ontbijtje voor die super hete dagen. Ik stel dan wel voor om een paar van deze ijsjes te serveren, omdat één ijsje echt te klein is om als ontbijt te dienen. Maar hey, als het voor jou werkt, ga ervoor! Ik geniet persoonlijk van deze ijsjes het liefst als een snack in de ochtend.

green popsicles on white plate with green leaves

Peterselie?

Deze smoothie ijsjes zijn een koude, romige, zoete traktatie met heerlijke plantaardige ingrediënten, zoals mango, cashewnoten en spinazie. En de peterselie? Vertrouw me daar maar op! Je zult het niet eens proeven, maar wel alle voordelen plukken die dit geweldige kruid te bieden heeft.

Een smoothie maar dan oh zo romig …

De yoghurt en cashewnoten zorgen voor een onweerstaanbare romigheid in deze ijsjes. Zonder deze ingrediënten zullen deze groene smoothie ijsjes al snel te saai en te waterig zijn. De banaan zal ook bijdragen aan de romigheid en zorgt ook voor wat zoetigheid. Als je echter een zoetere groene ijsje wilt maken, kan ik je ten zeerste aanraden om een paar ontpitte Medjool dadels toe te voegen.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is zoveel mogelijk ijsjes bevriezen om van te genieten. Het is immers nog steeds zomer.

Als jij deze groene smoothie ijsjes ook zo lekker vindt, laat het me dan weten in de reacties hieronder, of tag me #thegreencreator op Instagram The Green Creator. Ik zie je ijsjes graag in actie!

close up green popsicles
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
green popsicles on white plate with green leaves

Groene Smoothie IJsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 6 hours (vriezen)
  • Total Time: 6 hours 5 minutes
  • Yield: ongeveer 5 ijsjes 1x
  • Method: blenden en vriezen
  • Cuisine: Amerikaans

Description

Dit recept voor groene smoothie ijsjes is de perfecte (zomer) snack of een lekker snel ontbijtje voor onderweg. Vries dit groene smoothie recept in een lekker koude ijs traktatie.


Ingredients

Scale
  • 1/2 kop / 115 ml (ongezoete) amandel- of sojamelk
  • 1/2 kop / 125 ml (ongezoete) sojayoghurt
  • 1 rijpe banaan
  • 1 kopje / 170 gr mango stukjes
  • een goede handvol spinazie
  • een handvol peterselie
  • 1 el (ongezoete en ongezouten) cashewnoten
  • 1 el hennepzaad
  • chia zaden voor topping
  • optioneel voor extra zoetheid: enkele ontpitte Medjool dadels

Instructions

Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine.

Blend tot je een gladde massa hebt. Proef en pas de zoetheid naar smaak aan. Voeg indien nodig een paar Medjool dadels toe. Ik vind de smaak minder intens en minder zoet als de smoothie eenmaal bevroren is, dus houd daar rekening mee.

Giet het mengsel in je ijsvormpjes. Besprenkel de onderkant van de ijsjes met chia zaden.

Plaats de stokjes in de vormpjes. En plaats vervolgens in de vriezer voor minstens 6 uur, of een nachtje.


Dit artikel bevat affiliate links.

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.