Description
Dit recept voor groene smoothie ijsjes is de perfecte (zomer) snack of een lekker snel ontbijtje voor onderweg. Vries dit groene smoothie recept in een lekker koude ijs traktatie.
Ingredients
Scale
- 1/2 kop / 115 ml (ongezoete) amandel- of sojamelk
- 1/2 kop / 125 ml (ongezoete) sojayoghurt
- 1 rijpe banaan
- 1 kopje / 170 gr mango stukjes
- een goede handvol spinazie
- een handvol peterselie
- 1 el (ongezoete en ongezouten) cashewnoten
- 1 el hennepzaad
- chia zaden voor topping
- optioneel voor extra zoetheid: enkele ontpitte Medjool dadels
Instructions
Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine.
Blend tot je een gladde massa hebt. Proef en pas de zoetheid naar smaak aan. Voeg indien nodig een paar Medjool dadels toe. Ik vind de smaak minder intens en minder zoet als de smoothie eenmaal bevroren is, dus houd daar rekening mee.
Giet het mengsel in je ijsvormpjes. Besprenkel de onderkant van de ijsjes met chia zaden.
Plaats de stokjes in de vormpjes. En plaats vervolgens in de vriezer voor minstens 6 uur, of een nachtje.