Your cart

+Recepten Smoothies, Juices & Drinks

Vegan Perzik ” Milkshake “

Dit makkelijke perzik milkshake recept met maar 5 ingrediënten (als je ijsblokjes niet als ingrediënt meetelt) heeft een dikke, romige textuur en bevat lekker veel verse, sappige perziken! Een perfect verfrissende, zuivelvrije en veganistische traktatie voor het ontbijt, of als snack of dessert.

Tijdens deze hete zomerdagen kan ik de hele dag door perziken eten. Perziken moet je gewoon lekker puur, super rijp, vers gewassen eten terwijl je van het zonnetje geniet, toch? Ik vind perziken eigenlijk te lekker om met andere ingrediënten te blenden. Totdat ik deze koude perzik milkshake maakte. Neem me niet kwalijk, ik bedoel natuurlijk ”milk” shake.

Herinner je je nog de milkshakes toen je een kind was? IJsjes en koude milkshakes waren de beste traktaties in de zomer. Niet bijzonder gezond, en gelukkig zorgde mijn vader tijdens erg warme dagen ervoor dat we allemaal van een enorme koude watermeloen genoten (ook erg lekker!). Maar er is iets met een koude, dikke, romige, fruit milkshake. Of in dit geval een shake, aangezien dit recept veganistisch en zuivelvrij is.

Mijn favoriete milkshakes zijn altijd fruit milkshakes geweest, zoals banaan en aardbei. En dit recept zou absoluut geweldig zijn met bananen en/of aardbeien, maar de frisse en zoete smaak van een rijpe perzik is gewoon onweerstaanbaar. Dit is typisch zo een recept waarbij ik me afvraag waarom ik ooit nog een andere zoete snack zou willen eten, wanneer ik een verse perzik kan eten.

En vergeet vooral niet de vele ijsblokjes in dit recept, aangezien deze voor de typisch koude milkshake textuur zorgen.

Deze zomer moet je dit recept proberen, want

  • je hebt maar 5 ingrediënten en 5 minuten nodig om deze perzik ” milk ” shake te maken
  • deze shake is natuurlijk gezoet met dadel siroop en dus vrij van witte geraffineerde suikers
  • het is veganistisch, zuivelvrij, en glutenvrij
  • de zoetheid bepaal je zelf. Je kunt dus slechts 1 eetlepel dadel stroop toevoegen, het geheel overslaan of zelfs 4 eetlepels toevoegen voor een extra zoete traktatie
  • de shake is rijk, dik, romig
  • het smaakt zoals een echte milkshake…hallo

Hoe maak je een milkshake romig en dik zonder bananen, noten of zaden?

Voor veel romige veganistische recepten heb je noten, zoals cashewnoten, nodig. Maar ik wilde dit recept lekker licht en romig houden. De oplossing? Silken tofu of zijden tofu. Het resultaat? Zonder noten, zaden, notenboter of bevroren banaan is deze perzik shake lekker romig en dik. Een heerlijke zomerse traktatie!

Zijden tofu is een geweldig ingrediënt om te gebruiken in zoete veganistische recepten. Het is gemakkelijk te vinden en zorgt voor een mooie dikke en romige textuur in veel recepten. Hetzelfde geldt voor dit milkshake recept. De soja yoghurt is ook een goede manier om een wat romiger textuur te creëren. Je zou kunnen kiezen voor kokosyoghurt als je wilt. Ik weet zeker dat dat voor een nog romiger textuur zal zorgen. Oh, en laten we de ijsklontjes niet vergeten! Dat is een must in dit recept voor een onweerstaanbare koude ijs textuur.

Als je dit recept gaat maken, laat het me weten! Ga jij deze perzik milkshake als snack, dessert of als ontbijt serveren (het is immers volop zomer)? Ik zou het leuk vinden om dat te lezen in de reacties hieronder. En als je een foto maakt, tag me dan #thegreencreator op Instagram! Ik wens je een heerlijk weekend toe!

Print

Vegan Perzik ” Milkshake ”

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5
  • Total Time: 5
  • Yield: 2
  • Category: ontbijt, dessert, snack
  • Method: met een (hoge snelheids) blender
  • Cuisine: glutenvrij, vegan, zuivelvrij, plantaardig

Description

Dit makkelijke perzik milkshake recept met maar 5 ingrediënten (als je ijsblokjes niet als ingrediënt meetelt) heeft een dikke, romige textuur en bevat lekker veel verse, sappige perziken! Een perfect verfrissende, zuivelvrije en veganistische traktatie voor het ontbijt, of als snack of dessert.


Ingredients

  • 5 verse perziken (ongeveer 280 gr)
  • 200 gr zijden tofu
  • 3 el dadel siroop (voeg minder of meer toe naar smaak)
  • 125 gr soja yoghurt
  • ¼ kopje (50 ml) amandelmelk
  • 10 ijsblokjes
  • optioneel: 1 el lijnzaad of hennepzaad

Instructions

Voeg alle ingrediënten, behalve de amandelmelk, toe aan een hoge snelheid blender. Voeg amandelmelk beetje bij beetje toe. Voeg alleen voldoende toe om je blender een handje te helpen bij het blenden. Voeg meer toe voor een dunnere shake, en minder voor een dikkere shake.

Proef en pas aan naar je smaak. Voeg meer dadel siroop toe voor meer zoetheid en meer ijs voor een extra dikke shake.

Deze milkshake is het beste als het koud en vers wordt geserveerd. Restjes kunnen tot 24 uur in de koelkast worden bewaard. 


Notes

Je kunt afzonderlijke porties (ijs blokjes) 1 maand in de vriezer bewaren. Je zou van deze shake ijslolly’s kunnen maken.

Vers is deze shake het beste binnen 24 uur te consumeren.

Keywords: shake, milkshake, perzik, zuivelvrij, zomer, koud drankje, drankje, ontbijt, dessert, glutenvrij

Wil je dit recept voor later bewaren? Pin het vast op je Pinterest bord

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Lees vorig bericht:
    Nordic Vegan Food Trends in Helsinki

    Klik HIER voor mijn artikel over vegan food trends in Helsinki, Finland.

    Sluiten