Vegan Feta Kaas

Dit super makkelijke en heerlijke vegan feta kaas recept vereist geen ingewikkelde ingrediënten en het kost minder dan 5 minuten om te maken. Deze feta kaas is gemaakt van tofu en is een heerlijke aanvulling op veel recepten.

linkjes in dit artikel/recept zijn affiliatie linkjes

This article is also available in English:

English

 

Als je eenmaal weet hoe makkelijk het is om je eigen veganistische feta kaas te maken, zul je waarschijnlijk nooit meer naar vegan feta in de winkel zoeken. Ik vind het namelijk best lastig om een goede veganistische feta kaas in de winkel te vinden. Terwijl het zo makkelijk is om het zelf te maken! Het kost minder dan 5 minuten om voor te bereiden en na een paar uur is deze vegan feta kaas klaar voor gebruik voor in bijvoorbeeld salades of in een sandwich. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar is vegan feta kaas van gemaakt?

De basis voor dit recept is tofu. Ik gebruik extra stevige tofu, aangezien dit droger is en niet veel vloeistof bevat. Als je een goede tofu pers hebt, kun je ook gewone stevige tofu gebruiken. Zodra de tofu relatief droog is, snijd je het in kleine blokjes.

vegan feta cheese ingredients with herbs

Hoe maak je vegan feta kaas?

Zodra de tofu in blokjes is gesneden, hoef je het alleen maar te mengen in een kom met de marinade. Dat is het. Nou ja, je hebt ook een beetje geduld nodig. Het beste is namelijk om de tofu minimaal 4 uur in de koeling te bewaren zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Ik laat de smaken het liefst een nachtje ontwikkelen in de koelkast, zodat ik weet zeker dat de volgende dag de feta kaas absoluut geweldig zal smaken. Hoe langer je de tofu marineert, hoe beter de feta kaas zal zijn.

feta cheese in tomato salad

Wat is lekker bij vegan feta kaas?

Feta komt traditioneel uit Griekenland en wordt vaak geserveerd in combinatie met spinazie, olijven, komkommers en tomaten. Mijn favoriete manier om feta te serveren is in een eenvoudige salade. Ik voeg dus bijvoorbeeld graag feta toe aan een eenvoudige tomatensalade met cherrytomaten, rode ui, hennepzaden, sojasaus, peterselie en gemalen zwarte peper.

Maar het combineert ook lekker met zwarte bonen en kruiden zoals peterselie en koriander. Enkele andere recepten die alleen maar beter worden met feta kaas zijn sandwiches, pizza’s, wraps en toast. Oh, en deze zoete aardappel en kikkererwten tomaten salade met mosterd dressing is ook heerlijk in combinatie met deze veganistische feta kaas.

Deze feta kaas geeft iedere salade een heerlijke boost in textuur en smaak!

Als jij een goede vegan olie-vrije feta kaas wel kunt waarderen en dit recept gaat maken, laat het me dan weten in de reacties hieronder! En als je een foto plaatst op Instagram, zorg er dan voor dat je me tagt #thegreencreator @thegreencreator, zodat ik het niet mis. Ik zie je feta kaas graag terug!

feta cheese in tomato salad close up

Subscribe newsletter

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
vegan feta cheese in glass jar with herbs with a white backdrop

Vegan Feta Kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 4 hours
  • Total Time: 4 hours 5 minutes
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Method: koelkast
  • Cuisine: Grieks

Description

Dit super makkelijke en heerlijke veganistische feta kaas recept vereist geen ingewikkelde ingrediënten en het kost minder dan 5 minuten om te maken. Deze feta kaas is gemaakt van tofu en is een heerlijke aanvulling op veel recepten.


Ingredients

Scale
  • 200 gr (extra) stevige tofu
  • 1/2 kop / 125 ml water
  • 1/4 kop / 60 ml citroen- of limoensap
  • 1/4 kop / 60 ml appelazijn
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 el gedroogde basilicum *
  • 1 el gedroogde oregano of peterselie *
  • 1 el gedroogde tijm *
  • 2 teentjes verse knoflook, in grote stukken gesneden of 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zout **
  • 1/8 tl zwarte peper

Instructions

Druk of pers de tofu om van het overtollige water af te komen en snijd in kleine blokjes.

Plaats alle ingrediënten in een mengkom of een glazen schaal. Combineer tot de tofu goed gecoat is. Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast, bij voorkeur een nachtje. De feta smaakt beter naarmate het langer kan marineren.


Notes

* Je kunt verse kruiden gebruiken in plaats van gedroogde kruiden. Ik gebruik normaal gesproken dan een klein handje. Voel je vrij om dit aan te passen naar je smaak. Je kunt er ook voor kiezen om alleen oregano, basilicum of tijm te gebruiken. Ik gebruik soms gedroogde peterselie in plaats van oregano. Dit hangt af van je voorkeur.

** Als de kaas niet zout genoeg voor je is, voeg dan meer zout toe naar smaak.

Je kunt de veganistische feta ongeveer een week in de koelkast bewaren in een glazen pot met een deksel.

Wil je dit recept voor later bewaren? Pin het op je Pinterest bord

vegan feta cheese in glass jar with herbs on top

1 gedachte over “Vegan Feta Kaas”

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.