Groene Grapefruit Smoothie

Deze groene grapefruit smoothie is een simpele, scherp-zoete smoothie met grapefruit, bleekselderij en een vleugje gember. Natuurlijk gezoet met appels en bananen.

Rond deze tijd van het jaar kan het soms een uitdaging zijn om donkere bladgroenten te vinden. Vaak geniet ik dan van een lekker verwarmend papje. Selderij is één van mijn favoriete groenten en sommige mensen stellen dat dit ook een bladgroente is. Dit kan een puntje van discussie zijn, maar wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat de bladeren gezond en eetbaar zijn. Ik experimenteerde laatst een beetje en eindigde met dit groene grapefruit smoothie. En het was lekker, erg lekker!

Het mooiste van deze smoothie is dat het een heel eenvoudig recept is. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en zonder het gebruik van bladgroenten blend je binnen no time een heerlijke groene smoothie met dezelfde gezondheidsvoordelen.

Grapefruit

Aangezien ik een enorme fan van grapefruit ben, geniet ik gewoon van de grapefruit zoals het is. Of laat ik even wat preciezer zijn: het liefst verslind ik mijn grapefuit al staande in de keuken boven de gootsteen. Maar met de lente in mijn hoofd wilde ik (net als vorig jaar) een beetje experimenteren met grapefruit. Ik gebruik bijvoorbeeld wat vaker pure grapefruitsap in mijn smoothies. Het maakt iedere smoothie direct fris en niet te zoet of te bitter.

Selderij

Selderij is waarschijnlijk één van mijn favoriete groenten. Ik hou van de ”zoute” smaak.

Wellicht vraag je je af hoe deze combinatie smaakt?

 • Het is licht en verfrissend
 • Romig vanwege de bananen en appels
 • Licht zoet
 • Licht hartig
 • Eenvoudig en snel te maken

Als je deze smoothie gaat maken, laat het me weten! Tag #thegreencreator op Instagram. Ik zou je creatie graag terug!

 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Green Grapefruit Smoothie

Groene Grapefruit Smoothie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 10 mins
 • Cook Time: 1 min
 • Total Time: 11 mins
 • Yield: 1200 ml 1x
 • Category: Smoothie, drankje, ontbijt
 • Cuisine: Vegan, Gluten Free

Description

Deze groene grapefruit smoothie is een simpele, scherp-zoete smoothie met grapefruit, bleekselderij en een vleugje gember. Natuurlijk gezoet met appels en bananen.


Ingredients

Scale
 • 400 ml grapefruitsap
 • 1/4 komkommer
 • 2 kleine bananen
 • 4 grote stengels bleekselderij
 • een stukje gember
 • een appel
 • een theelepel tarwegras poeder (optioneel)
 • kruiden zoals peterselie of koriander

Instructions

 1. Doe alle ingrediënten in een blender (inclusief grapefruitsap) en mix tot het romig en glad is. Voeg meer vloeistof toe als de smoothie te dik is.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.