Chocolade Chip Bananen Cake

Deze chocolade chip bananen cake is perfect zoet en niet te droog. En het kost je minder dan 10 minuten om te maken! Meng alle ingrediënten in een kom, bak en serveer als een feestelijke cake of als ontbijt ... Waarom ook niet? Dit recept is absoluut ons nieuwe favoriete ''bananen brood''.

Afgelopen weekend heb ik mijn verjaardag gevierd en na het bakken van zoveel zoete december recepten wilde ik een lekkere maar vooral ook snelle cake maken.

Wanneer ik echt lui ben bak ik alles met overrijpe bananen oftewel bananenbrood. Maar wie zegt dat bananenbrood alleen maar een brood is? En wie zegt dat chocolade chips alleen maar uitgevonden zijn voor chocolate chip cookies? Waarom kan bananen brood geen taart zijn? Een verjaardagstaart? Met extra chocolade? En chocolade chips? Ja, hoor dat kan best. Dit is zo een makkelijk recept, maar jeetje wat is het lekker! En het ziet er best indrukwekkend, toch? Je zou zo kunnen denken dat ik druk in de keuken bezig ben geweest om deze cake te maken.

Als je eenmaal chocolade aan je bananenbrood hebt toegevoegd, wil je nooit meer terug. Of je nu cacaopoeder of chocolade chips/stukjes gebruikt, je zult het vast heerlijk vinden. De chocoladestukjes in deze vochtige taart zijn echt zo lekker. Je kunt veganistische chocolade chips gebruiken, maar als je dat niet kunt vinden kun je ook gewoon een chocoladereep met minstens 75% cacao in stukjes snijden.

Deze cake is

  1. belachelijk eenvoudig om te maken
  2. niet te droog
  3. ontzettend heerlijk
  4. kan geserveerd worden als feestelijke verjaardagstaart, een snack of ontbijt …
  5. 100% volkoren, maar je kunt ook gerust een glutenvrije bloem gebruiken (zie de notes in het recept)
  6. het lekkerste recept voor banaanbrood ooit
  7. had ik al gezegd dat dit recept met stukjes chocolade is? 

Vegan Chocolate Chip Banana Cake

De cake bereid je letterlijk in 5 minuten voor. Daarna bak je het in de oven voor ongeveer 30 minuten. En voor je het weet kun je een portie serveren! Oh nee … laat de cake even afkoelen als het je lukt. Slechts 15 minuten is al genoeg.

Als je dit recept (mijn beste recept voor chocolade bananenbrood ooit!) gaat proberen, kom dan terug en laat het me hieronder weten. En als je ook een foto maakt, tag me dan #thegreencreator op Instagram zodat ik je creatie terug kan zien. 

Vegan Chocolate Chip Banana Cake

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vegan Chocolate Chip Banana Cake

Chocolate Chip Banana Cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 60 mins
  • Total Time: 1 hour 10 mins
  • Yield: 1 cake (ongeveer 7 grote porties) 1x
  • Category: zoet, cake, dessert
  • Cuisine: vegan, plantaardig, veganistisch

Description

Deze chocolade chip bananen cake is perfect zoet en niet te droog. En het kost je minder dan 10 minuten om te maken! Meng alle ingrediënten in een kom, bak en serveer als een feestelijke cake of als ontbijt … Waarom ook niet? Dit recept is absoluut ons nieuwe favoriete ”bananen brood”.


Ingredients

Scale
  • 60 ml ongezoete amandelmelk (of havermelk)
  • 1 theelepel appelazijn
  • 3 middelgrote overrijpe bananen
  • 100 gram kokos suiker (of 115 gram ahornsiroop / dadel siroop)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 315 gram volkoren bakmeel (zie notes)
  • 1 theelepel baking soda/zuiveringszout
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ theelepel kaneel
  • 175 gram stukjes chocolade of chocolade chips, plus meer voor topping

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Bedek een bakvorm met bakpapier.
  3. Schenk de amandelmelk en appelazijn in een glaasje. Roer en zet opzij.
  4. Schil de bananen en voeg toe aan een mengkom. Ik gebruikte een staafmixer om de bananen te pureren, maar je kunt ook een vork of aardappelstamper gebruiken. Voeg kokos suiker of siroop en vanille toe en roer om te combineren.
  5. Roer de amandelmelk met appelazijn er ook doorheen.
  6. Voeg bloem, bakpoeder, zout en kaneel toe. Roer tot gecombineerd.
  7. Meng voorzichtig de stukjes chocolade of chocolade chips er doorheen, meng het niet te veel.
  8. Giet het beslag in de bakvorm.
  9. Bak gedurende 40 minuten tot 1 uur of tot een vork er schoon uitkomt na het prikken.
  10. Eenmaal volledig gebakken, verwijder de cake voorzichtig uit de bakvorm en plaats op een rooster om af te koelen voor het serveren.
  11. Voor de chocoladecrème op de cake:
  12. Smelt een half kopje chocoladestukjes en bedek de cake hiermee.
  13. Ik decoreerde mijn cake met nog meer chocolade chips vlak voor het serveren.
  14. Bewaar restjes in een afgesloten container gedurende maximaal drie dagen in de koelkast.

Notes

Ik heb dit recept met verschillende soorten meel geprobeerd. Dit is een versie met volkoren bakmeel. Maar gewone volkorenmeel en alle andere soorten meel werkt ook prima.
Ook zijn glutenvrije opties net zo lekker. Je kunt bijvoorbeeld kant-en-klare glutenvrije bakmeel kopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.