Makkelijke soep

Dit soeprecept kan niet makkelijker zijn. Het is low-budget, veganistisch, glutenvrij en perfect voor die drukke dagen.

Soep is een van mijn favoriete gerechten. En hoewel ik dol op koken en experimenteren in de keuken, zijn er dagen dat ik hier simpelweg geen tijd voor heb. Op dat soort dagen geeft er niets meer voldoening dan een makkelijke voedende kom soep. Deze eenvoudig soep staat in minder dan tien minuten op tafel. Oh en…het is ook nog eens budgetproof!

Gezond eten hoeft niet duur, tijdrovend of saai zijn.

Dus als je op zoek bent naar een snelle en makkelijke soep recept, lees dan vooral verder. Een heerlijke kom warme soep in minuten.

Ik ben dol op tomaten en gebruik ze op alle mogelijke manieren. Vooral tomatenpuree is een gemakkelijke manier om soep mee te maken. Wist je dat tomaten mijn echte ”beauty food” zijn? Deze staan altijd op mijn boodschappenlijstje. Tomatenpuree is slechts één van de vele ideeën die je kunt gebruiken als basis voor je soep. Warm water en biologische groentebouillon werkt ook prima.

Voor deze Makkelijke Soep heb je het volgende nodig:

  • bonen, ik gebruik vaak kikkererwten of zoals hier witte bonen (ook wel “Fasolia bonen ”). Maar je kunt dus gebruiken wat je maar lekker cvindt, zolang het maar een beetje een stevige structuur heeft zoals kikkererwten, linzen, bruine bonen of maïs. Ik kies vaak witte bonen vanwege de stevige vorm en vanwege  de enorme hoeveelheid antioxidanten.
  • 1-2 fijngesneden (zoete) uien.
  • tomatenpuree, zoveel als je wilt. Ik gebruikte het hele potje. Hoe meer je gebruikt hoe dikker de soep.
  • een theelepel kokosolie.
  • 1-2 kopjes water. Hoe meer water, hoe dunner de soep.
  • droge kruiden en specerijen zoals oregano, gember, knoflook, kurkuma, cayennepeper en basilicum. Je hoeft niet alles te gebruiken, maar dit vat aardig goed samen waaruit mijn voorraadje  ”snelle droge kruiden en specerijen” uit bestaat. En ja vers is beter, maar we hebben haast vandaag…

spices

IMG_6033

Hoe maak je deze makkelijk soep?

In een pan verhit je eerst de fijngesneden uien in de kokosolie. Zodra deze goudbruin zijn voeg je het water toe met de tomatenpuree. Hier kun je bepalen hoeveel puree je wilt gebruiken en dus hoe dik je de soep wilt. Voeg water toe hoeveel nodig is, maar begin met steeds een klein beetje. Wanneer dat is warm voeg je de bonen, kruiden en specerijen toe.

Het is heerlijk om dit met deze bolletjes te serveren.

Serveer en geniet! En deel je creatie vooral met mij op Instagram!

1

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
easy soup

Makkelijke soep

  • Author: Bianca
  • Yield: 2 1x
  • Diet: Vegan

Description

Dit soeprecept kan niet makkelijker zijn. Het is low-budget, veganistisch, glutenvrij en perfect voor die drukke dagen.


Ingredients

Scale
  • kikkererwten of witte bonen*
  • 12 fijngesneden (zoete) ui
  • tomatenpuree, zoveel als je wilt. Ik gebruikte het hele potje. Hoe meer je gebruikt hoe dikker de soep.
  • 1 theelepel kokosolie.
  • 12 kopjes water. Hoe meer water, hoe dunner de soep.
  • droge kruiden en specerijen zoals oregano, gember, knoflook, kurkuma, cayennepeper en basilicum.

Instructions

Voeg een uitje toe aan een pan en laat dit aanfruiten. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe, verhit, roer om te combineren en serveer.


Notes

  • bonen: je kunt gebruiken wat je maar lekker cvindt, zolang het maar een beetje een stevige structuur heeft zoals kikkererwten, linzen, bruine bonen of maïs. Ik kies vaak witte bonen vanwege de stevige vorm.
  •  
Recipe Card powered byTasty Recipes

photos by the green creator (c) (copyright)

Plaats een reactie

Recipe rating

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.