Als je ook zo gek bent op chocolade dan kan ik je deze vegan versie van chocolade biscuitjes zeker aanraden. Je kunt deze koekjes natuurlijk in elke vorm maken, maar aangezien ik vorig jaar al deze kerst koekjes maakte vond ik hartvormige koekjes eigenlijk net zo gepast. Want Kerstmis draait eigenlijk om de liefde, toch?
Toen ik een kind was maakte mijn moeder altijd soortgelijke koekjes voor Kerstmis, maar dan met vanille in plaats van chocolade. Ook maakte ze ”sandwich koekjes” door jam tussen twee koekjes te smeren. Een briljant idee! Je kunt hetzelfde doen, maar deze koekjes zijn ook perfect om te versieren met bijvoorbeeld gesmolten chocolade of poedersuiker. En natuurlijk kun je ook van deze koekjes genieten zoals ze uit de oven komen. Dat laatste deed ik!
Het mooie van een klassiek recept zoals dit koekjes recept is dat je het hele jaar door van deze koekjes kunt genieten.
Als je van chocolade houdt, dan moet je deze klassieke vegan chocolade biscuitjes proberen. Vergeet dan niet om even terug te komen om het recept hier te beoordelen en om me te laten weten hoe het is gegaan. Vergeet me ook vooral niet te taggen #thegreencreator op Instagram als je de koekjes gaat decoreren!
Chocolade biscuitjes
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 15
- Total Time: 35 mins
- Yield: ongeveer 30 koekjes (afhankelijk van de grootte) 1x
- Category: koekjes, snack, zoet, dessert, koek, feestdagen
- Cuisine: Amerikaans
- Diet: Vegan
Description
Chocolade biscuitjes zijn echt een klassiek recept en deze veganistische versie is net zo heerlijk.
Ingredients
- 100 gr kokosbloesem suiker of rietsuiker (als je kokosbloesem suiker gebruikt, zal de smaak iets minder zoet zijn)
- 290 gram vegan boter, zacht op kamertemperatuur
- 310 gram bloem
- 30 g ongezoete cacao poeder
- 1/4 theelepel zeezout
- 1 theelepel vanille-extract
optioneel:
1/2 tl kaneel en 1/2 tl cacaopoeder om de koekjes te bestuiven voor het serveren
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Roer in een kom de bloem, zout, cacao poeder en suiker door elkaar. Voeg de veganistische boter (op kamertemperatuur ) en vanille toe aan de kom en mix met een handmixer tot alles goed gemengd is.
- Leg een vel bakpapier op je aanrecht en bestuif met bloem.
- Vorm het deeg tot een bal, bestrooi met bloem en leg deze in het midden van het bakpapier.
- Gebruik een ander vel bakpapier en plaats dit op de bal.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik.
- Snijd in de gewenste vormpjes (ik gebruikte hartvormige koekjes vormpjes).
- Leg op de bakplaten.
- Ga door met het opnieuw uitrollen van het deeg totdat het allemaal is gebruikt.
- Bak 10-15 minuten in de oven, tot de bodem net iets donkerder is. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.
- Bewaar maximaal 1 week in een luchtdichte verpakking.
- Optioneel: bestrooi de koekjes voor het serveren met cacaopoeder en kaneel
Notes
Bereid het deeg voor en bewaar het voor maximaal twee dagen in de koelkast of bevries het voor maximaal vier weken.
Waarom gebruik je eigenlijk nooit olie in gerechten?
Hi Sophie,
Omdat het een bewerkt product is. Ik gebruik bijvoorbeeld liever walnoten in mijn recepten dan walnoot olie.
Ik leg hier het verschil uit:
https://thegreencreator.nl/een-vegan-dieet-versus-een-whole-food-plant-based-dieet-wat-het-verschil/
Groetjes,
Bianca