Asperges in Bladerdeeg

Dit onweerstaanbare recept voor Asperges in Bladerdeeg is gemaakt met knoflook, een ahornsiroop mosterd vulling, veganistische kaas, en sesamzaadjes. De asperge met bladerdeeg is gebakken in de oven tot ze goudbruin zijn. Het is een makkelijke en heerlijke snack, voorgerecht, hartige brunch recept, of bijgerecht voor de lente.

Een goede vegan bladerdeeg is een uitstekende manier om een snel, lekker, en vaak indrukwekkend recept te maken. Deze bladerdeeg kerstboom is hier een voorbeeld van, maar ook deze vegan Wellington is een makkelijk, uniek, en lekker recept. Voor zowel hartige als zoete recepten, snacks, ontbijt, of hoofdgerechten, kan bladerdeeg een makkelijke manier zijn om in een handomdraai een heerlijk recept te maken.

De lente is begonnen, en asperges zijn weer verkrijgbaar. Deze asperges met bladerdeeg en vegan kaas, knoflook en mosterd zijn in minder dan 10 minuten klaar om goudbruin en krokant gebakken te worden met smeltende kaas en geroosterde asperges als eindresultaat.

WAT IS BLADERDEEG?

Bladerdeeg is dun deeg (opgerold deeg) gemaakt met bloem, water, zout en olie of boter. Het is vaak per ongeluk veganistisch en verkrijgbaar in ronde of vierkante vormen. Pâte feuilletée is een andere naam voor bladerdeeg. Het komt allemaal op dezelfde techniek neer: een bladerig, lichte deeg gemaakt van gelamineerd deeg dat herhaaldelijk wordt gevouwen en uitgerold alvorens te worden gebakken. In wezen bestaat bladerdeeg uit vele lagen deeg en boter.

Zoals je je kunt voorstellen, kan het handig zijn om bladerdeeg in de winkel te kopen in plaats van het thuis te maken. Natuurlijk, het is mogelijk, maar het zal tijdrovend zijn. Gelukkig verkopen veel supermarkten veganistisch bladerdeeg. Eenmaal op kamertemperatuur, is het een aangenaam product om mee te werken. Het is vergevingsgezind en zeer veelzijdig.

HOE GEBRUIK JE BLADERDEEG?

Het enige wat je hoeft te doen is het bladerdeeg uit te rollen, maar de temperatuur is van essentieel belang. Het bladerdeeg kan direct uit de koelkast (koud) scheuren en breken. Maar als het bladerdeeg te warm wordt, wordt het ook lastig om mee te werken. De beste temperatuur is kamertemperatuur, dus haal het ongeveer 5 minuten voordat je het nodig hebt uit de koelkast en werk snel, zodat het bladerdeeg niet te warm wordt. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg makkelijk te gebruiken is en mooi kan bakken in de oven.

ASPERGES IN BLADERDEEG

Deze bladerdeeg bundels zijn gevuld met asperges geborsteld met knoflook en citroensap. Ook zijn deze bundels gevuld met een laagje ahornsiroop en mosterd en een plakje vegan kaas.

Asperges combineren goed samen met kaas, citroen, knoflook, en de pittige smaak van mosterd. De sesamzaadjes en het zout geven net dat beetje extra smaak en textuur.

INGREDIËNTEN VOOR ASPERGES IN BLADERDEEG

Deze bladerdeeg aspergebundels zijn leuk om te maken en veelzijdig. Hoewel dit recept onweerstaanbaar is, zijn er veel manieren waarop je het recept kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Ingredients for Asparagus with Puff Pastry on a white backdrop with the names of the ingredients next to it

Bladerdeeg
Je kunt ieder merk gebruiken of zelf bladerdeeg maken. Als je dit recept veganistisch wilt houden, controleer dan even of het bladerdeeg veganistisch is. Sommige soorten bladerdeeg worden gemaakt met eieren en boter, maar veel merken zijn per ongeluk veganistisch.

Asperges
Deze mooie lentegroente is één van de hoofdingrediënten. Asperges moeten worden gewassen en de steeltjes moet je afsnijden/dunner maken. Groene asperges zijn het lekkerst voor dit recept: zowel dunne als dikke asperges. De dikkere asperges moeten misschien iets meer worden bijgesneden. De dikkere uiteinden kunnen namelijk een beetje taai zijn als ze te dik zijn.

Asparagus in a row on white parchment paper with olive oil, lemon juice and minced garlic on the asparagus

Korrelige mosterd en ahornsiroop
Dit mengsel is een veganistische versie van honingmosterd. Dit laagje is optioneel, maar ik kan het aanbevelen (vooral als je over het algemeen van mosterd houdt). De ahornsiroop in dit recept brengt de mosterd en de kaassmaak in evenwicht.

Mengsel van knoflook, citroen, en olijfolie
Een beetje olijfolie maakt de asperges knapperig en sappig, terwijl de knoflook een extra diepe smaak geeft. Het citroensap is een mooie smaakversterker in dit recept.

Veganistische kaas
Wat is er beter dan geroosterde asperges met bladerdeeg? Geroosterde asperges bedekt met perfect gesmolten bubbelende kaas. Welke vegan kaas je gebruikt is helemaal aan jou, maar als ik je een vegan kaas kan aanraden, zou het vegan Gouda (mijn favoriet voor dit recept), vegan Brie, vegan cheddar of vegan Parmezaan zijn. Maar als je veganistische Boursin of een andere veganistische smeerkaas in je koelkast hebt, voel je vrij om dat in plaats daarvan te gebruiken.

Sesamzaadjes en zout topping
Een topping is optioneel, maar sesamzaadjes geven een beetje extra textuur en maakt dit recept nog uitnodigender. Maar je kunt deze bundels ook zonder serveren.

Havermelk en ahornsiroop
De combinatie van plantaardige melk met een zoetstof dient in dit recept als een veganistische “egg wash” (bestrijken met een eimengsel). Het dient zowel voor kleur als om te binden. Het resultaat? Een knapperige gouden bladerdeeg.

Ik voeg graag een vleugje zoetheid toe aan hartige of knoflookachtige recepten omdat het alle smaken in evenwicht brengt.

Zwarte peper en zout
Het mengsel voor de asperges bevat zwarte peper en zout voor extra smaak. Als je het zout in dit recept wilt beperken, kun je het zout in de sesamzaadtopping weglaten.

HOE MAAK JE ASPERGES IN BLADERDEEG

Deze asperges met bladerdeeg bundels zijn eenvoudig en leuk om te maken. Bekijk de video en volg de stappen op de foto’s zodat je asperges perfect gebundeld en goudbruin uit de oven komen.

Als je alle ingrediënten klaar hebt staan, is het tijd om het bladerdeeg uit de koelkast te halen, en je asperge bladerdeeg bundels zullen in minder dan 10 minuten klaar zijn voor de oven. De onderstaande stappen en foto’s leiden je door het recept. Het volledige recept staat echter op de receptkaart aan het eind van dit artikel.

Maak de asperges met knoflook

Stap 1.
Maak de asperges schoon en snijd ze bij. Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en haal het bladerdeeg uit de koelkast.

Stap 2.
Meng in een kommetje het citroensap, de olijfolie, de fijngehakte knoflook, zout en zwarte peper en roer het door elkaar. Bestrijk alle asperges met een siliconenkwastje met dit knoflookmengsel en zet apart. Meng in een ander klein kommetje de mosterd en de ahornsiroop en roer goed door elkaar.

Rolled out puff pastry on white parchment paper cut into squares

Bundel de asperges in bladerdeeg

Stap 3.
Rol het bladerdeeg uit op bakpapier en snijd het bladerdeeg in grote vierkanten. Bedek ieder vierkantje met het mosterd en ahornsiroop mengsel, gevolgd door een paar asperges en een half plakje veganistische kaas.

A row with four bundles with Asparagus with Puff Pastry on a baking tray with white parchment paper with a pastry brush and a small bowl next to it on a white backdrop.

Bak

Stap 4.
Sluit de bladerdeegbundels door iedere hoek omhoog en over de asperges te kruisen. Druk aan om de bundels te sluiten. Bestrijk de bundeltjes met een mengsel van havermelk en ahornsiroop.

Stap 5.
Bestrooi met sesamzaad en zout en bak tot het goudbruin is.

Golden brown baked bundles with Asparagus with Puff Pastry on a baking tray with browned parchment paper

Het lekkerste is om deze bladerdeeg bundeltjes meteen te eten om te genieten van de smeltende kaas met de warme bladerdeeg combinatie. Maar deze bundeltjes zijn ook heerlijk als ze iets kouder zijn.

ASPERGE IN BLADERDEEG VERVANGERS

Dit recept is vergevingsgezind en geeft je de ruimte om te experimenteren met smaken en ingrediënten.

In plaats van kaas, kun je ook een veganistische smeerkaas gebruiken. En als je niets uit de winkel wilt gebruiken voor de vulling, zijn zelfgemaakte kaas, pesto, of hummus ook heerlijke vullingen. Een dun plakje gerookte tofu is ook een heerlijk alternatief.

Als je geen asperges lust, probeer dan broccolini’s of een andere groente die je lekker vindt en dat niet te vochtig is.

Ik heb voor dit recept volkorenmosterd gebruikt, maar je kunt elke mosterd gebruiken. En als mosterd niet je ding is, experimenteer dan en gebruik een beetje mierikswortel of wasabi.

De zoetstof voor dit recept is ahornsiroop, maar elke vloeibare zoetstof werkt prima voor deze bundels.

Je kunt dit recept olievrij maken als je dat wilt. De asperges zullen minder knapperig zijn, maar het recept zal nog steeds heerlijk zijn. Voor de olievrije versie laat je de olijfolie in het mengsel voor de asperges weg en gebruikt je in plaats daarvan een donkere balsamico.

Om dit recept zoutarm te maken, kun je het zout in de topping weglaten.

Tot slot, voel je vrij om wat extra smaken, texturen, of kruiden toe te voegen aan dit recept. Fijngehakte walnoten of pistachenoten zijn een prima topping. En gehakte bieslook is ook een optie als topping.

Three baked bundles with Asparagus with Puff Pastry on a white plate stacked on top of each other

WAAROM ASPERGE IN BLADERDEEG ZO LEKKER IS

 • Eenvoudig en snel – Dit recept kost ongeveer 10 minuten om te bereiden.
 • De bundels zijn eenvoudig te maken en zijn een feestelijk voorgerecht, snack, bijgerecht, of hoofdgerecht.
 • Deze aspergebundels combineren smaak en textuur, smeltende kaas met een krokant korstje en knoflookachtige asperges met een mosterdvulling.
 • Als je op zoek bent naar een feestelijke of makkelijke hartige snack, dan zijn deze bladerdeeg bundels iets voor jou.
 • Met deze bundels maak je zelfs indruk op degenen die niet zo van asperges houden.

KAN JE ASPERGE IN BLADERDEEG VOORAF MAKEN?

Hoewel asperge in bladerdeeg het lekkerst direct uit de oven is, kun je ze ook vooraf maken. Het in elkaar zetten van de bundels kan een dag van tevoren worden gedaan. Volg het recept hieronder, maar sla de ”vegan egg wash” over (plantaardige melk en zoetstof). Plaats de bundels op bakpapier, dek ze goed af met folie, en zet ze meteen in de koelkast.

Verwijder de volgende dag de folie, bestrijk ze met de ”vegan egg wash” en bak de bundels in de oven volgens onderstaand recept.

Als je overgebleven gebakken asperge in bladerdeeg hebt, kun je de bundels in een luchtdicht bakje in de koelkast voor ongeveer 3 dagen bewaren. Om opnieuw op te warmen, plaats je de bundels in de oven tot ze goed verwarmd zijn.

A row of three golden brown baked bundles Asparagus with Puff Pastry on a baking tray with browned parchment paper

Als je op zoek bent naar meer eenvoudige voorgerechten of brunch recepten, dan zijn de volgende recepten wellicht ook een idee:

Ga je deze asperges in bladerdeeg maken? Zo ja, dan zou ik het leuk vinden om jouw bundels te zien. Tag me op Instagram #thegreencreator @thegreencreator, zodat ik je creaties kan zien.

Vermelding van gelieerde links:
Dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.

Asparagus with Puff Pastry piled on each other on a round black plate on a white backdrop with Pinterest text
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Asparagus with Puff Pastry piled on each other on a round black plate on a white backdrop

Asperges in Bladerdeeg

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
 • Author: Bianca
 • Prep Time: 10
 • Cook Time: 20-25
 • Total Time: 0 hours
 • Yield: 4 1x
 • Category: Voorgerecht, Ontbijt, Lunch & Diner, Bijgerecht, Snacks
 • Method: Oven
 • Diet: Vegan

Description

Deze asperges in bladerdeeg zijn gebakken in de oven tot ze goudbruin zijn en zijn een makkelijk en heerlijk tussendoortje, voorgerecht, bijgerecht, of hartige brunch recept.


Ingredients

Scale

Bladerdeeg Bundels

 • 1 rol bladerdeeg op kamertemperatuur
 • 1 bosje asperges, ongeveer 12 spiesen, uiteinden bijgesneden
 • 2 eetlepels olijfolie*
 • 45 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 plakjes veganistische kaas
 • ½ theelepel zout
 • ¼ theelepel zwarte peper
 • sap van een halve citroen
 • 3 flinke eetlepels volkoren mosterd
 • 1 eetlepel ahornsiroop

Veganistische ”egg wash”

 • 1/2 theelepel ahornsiroop
 • 1/2 eetlepel havermelk

Voor de garnering (optioneel)

 • 1/2 eetlepel sesamzaadjes
 • 1/2 eetlepel zwarte sesamzaadjes
 • 1 theelepel zout*

Instructions

Zie stap-voor-stap foto’s hierboven.

Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en snijd de uiteinden van de asperges.

Borstel de asperges met citroensap, olijfolie, zout, knoflook en zwarte peper. Snijd de plakjes veganistische kaas doormidden, zodat je in totaal 4 dunne plakjes hebt.

Meng in een kommetje de volkorenmosterd met de ahornsiroop.

Rol het deegblad uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd het met een pizzasnijder in 6 of 8 vierkantjes (afhankelijk van de grootte).

Verdeel 1-2 theelepels van het mosterd-ahornmengsel over het midden van de deegvierkantjes.

Leg de asperges op de mosterd, ongeveer 3-4 spiesen per bosje (afhankelijk van de grootte). Leg een plakje kaas over de asperges.

Neem 2 hoeken van het deeg, wikkel ze omhoog en over de asperges, en druk aan om te verzegelen. Herhaal dit met de resterende vierkantjes en leg ze op de voorbereide bakplaat, laat ruimte tussen ieder bundeltje.

Combineer havermelk en ahornsiroop tot een “vegan egg wash” en bestrijk elk bundeltje hiermee. Strooi de witte en zwarte sesamzaadjes met zout over alle bundeltjes.

Zet in de oven en bak 20-25 minuten of tot het goudbruin is. Bestrooi met meer zout of extra mosterd indien gewenst, en serveer direct.


Notes

Tips voor bladerdeeg
Als het bladerdeeg te koud is, kan het makkelijk scheuren, en als het te warm is, kan het plakkerig worden, en zal het niet zo mooi poffen in de oven. Je kunt het bladerdeeg het beste 5 minuten voordat je het nodig hebt uit de koelkast halen en werk relatief snel.

Als je bevroren bladerdeeg gebruikt, ontdooi het dan tot koelkasttemperatuur, maar niet tot kamertemperatuur.

Kaas
Als je geen in de winkel gekochte kaas wilt gebruiken, voel je dan vrij om een zelfgemaakte veganistische smeerkaas, zelfgemaakte hummus, of zelfgemaakte pesto te gebruiken. Een dun plakje gerookte tofu is ook een heerlijk alternatief.

Restjes
Overgebleven gebakken bladerdeeg bundels kunnen in een luchtdicht bakje in de koelkast tot 3 dagen worden bewaard. Om opnieuw op te warmen, plaats je de bundels in de oven op 180° C gedurende ongeveer 10 minuten of tot ze goed verwarmd zijn.

Zoutarm
Om dit recept zoutarm te maken, kun je het zout in de topping weglaten.

Olievrij
Zonder olijfolie zullen de asperges minder knapperig zijn, maar het recept zal nog steeds heerlijk zijn. Voor de olie-vrije versie, laat de olijfolie weg in het mengsel voor de asperges en gebruik een donkere balsamico in plaats daarvan.

Lees de bovenstaande post voor meer informatie over dit recept.

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s of recepten niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Bedankt!


Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.