De Almond Cow kopen: of toch een blender gebruiken?

Is de Almond Cow kopen een goed idee? In dit artikel vind je een Almond Cow review en de vergelijking met een krachtige blender. Wat maakt beter plantaardige melk?

Of je nu graag zelf je notenmelk maakt of gewoon nieuwsgierig bent naar nieuw keukenapparatuur, je vraag zou kunnen zijn: is de Almond Cow kopen een goed idee?

Ik gebruik de Almond Cow nu ongeveer twee jaar. Niet elke dag, want ik koop ook wel eens plantaardige melk in de winkel of ik gebruik een andere methode om plantaardige melk te maken. Mijn eerste recept gemaakt met de Almond Cow was deze bananenbrood melk.

Hoewel ik een aan Almond Cow gelieerde kortingscode (BIANCA) voor je heb, is dit bericht niet gemaakt in samenwerking met Almond Cow of in samenwerking met de andere producten die ik ga noemen.

Mocht je interesse hebben in meer van dit soort review artikelen, dan kan ik je ook dit artikel over de air fryer en dit artikel over de instant pot aanraden.

WAAROM ZELF PLANTAARDIGE MELK MAKEN?

Thuis je melk maken kan kostenbesparend en duurzaam zijn omdat er geen afval (verpakking) bij komt kijken. Nadat je thuis plantaardige melk hebt gemaakt, kun je zelfs de pulp van je notenmelk in andere recepten gebruiken.

Sommigen geven de voorkeur aan de smaak van zelfgemaakte plantaardige melk. In de winkel gekochte plantaardige melk kan soms slechts 2% van de werkelijke noten, zaden of havermout bevatten.

Als je besluit om afscheid te nemen van in de winkel gekochte versies zijn er veel opties beschikbaar. En de Almond Cow is daar eentje van. De Almond Cow is een populaire optie met een prachtige Instagram-account en website. Maar kan een krachtige blender (zoals de Vitamix) hetzelfde doen? Met andere woorden, is de Almond Cow kopen het geld waard?

DE ALMOND COW – WAAR TE KOOP EN WAT KUN JE VERWACHTEN

De Almond Cow is niet al te klein, dus houd daar rekening mee. Het neemt bijna net zoveel ruimte in op mijn aanrecht als mijn krachtige blender, maar het is wel draagbaarder.

De Almond Cow is momenteel verkrijgbaar voor 245 dollar. Als je echter niet in de VS woont, houd er dan rekening mee dat de Almond Cow geen invoerrechten, belastingen of andere kosten vooraf betaalt, de prijs kan dus bij levering hoger uitvallen.

Een paar van hun andere producten zijn ook verkrijgbaar op Amazon (zoals biologische cashewnoten), maar de Almond Cow is momenteel alleen verkrijgbaar via de website.

the top from the Almond Cow on a white kitchen counter with wooden cutting boards in the back and several glass jars

WAT KRIJG JE BIJ DE ALMOND COW

Als je de Almond Cow bestelt, ontvang je het volgende:

 • De metalen container / basis is de container waarin het eindproduct zal zijn en van waaruit je kunt gieten.
 • In de opvangbeker laat je de melk uitlekken.
 • Metalen filtermandje: dit gaat in de metalen container / basis.
 • De bovenkant: dit is waar je de machine kunt aanzetten om een cyclus te starten.
 • Een stroomkabel.
 • Een paar dingen om de Almond Cow mee schoon te maken, zoals een spons en een borsteltje.
The Almond Cow with the top next to it in a plastic cup on a white kitchen counter with wooden cutting boards in the back and several glass jars
The Almond Cow dismantled on a white kitchen counter showing the base, top, collector cup and knives

HOE WERKT DE ALMOND COW?

Op de website van de Almond Cow kun je een mooie illustratie vinden met uitleg hoe de Almond Cow werkt. Het is vrij eenvoudig.

Welke plantaardige melk je ook maakt, op de receptenpagina van de Almond Cow website wordt niet aangeraden de noten eerst te weken. Door de noten te weken zullen ze makkelijker te blenden zijn, dus dit impliceert dat de messen en de kracht van de Almond Cow krachtig genoeg zouden moeten zijn.

Stap 1.
Vul de basis met water tot aan het streepje waar “MIN” of “MAX” staat; dit is tussen de 5 ½ en 6 ½ kopjes water.

Stap 2.
Plaats de ingrediënten in het filtermandje en schroef het filtermandje aan de bovenkant van de Almond Cow. In het filter passen ongeveer 1 tot 2 kopjes noten, zaden, dadels of havermout, maar je hoeft het mandje niet te vullen. Hoe meer noten, zaden of havermout je in het mandje doet, hoe rijker en romiger je melk zal zijn.

a small bowl with cashews is being poured in the metal filter basket of the Almond Cow

Stap 3.
Plaats de bovenkant op de basis en druk op het logo op de bovenkant. Het logo zal oplichten en een cyclus zal beginnen. Een cyclus duurt 60 seconden met tussenpozen. De messen gaan aan de slag met het blenden en rusten dan. Het lampje op de bovenkant knippert tijdens de cycli. Controleer na één cyclus de consistentie. Almond Cow raadt aan 1-2 cycli te gebruiken; dit hangt bijvoorbeeld af of je harde noten of zachte havermout aan het blenden bent.

Stap 4.
Zeef. Het lampje aan de bovenkant stopt met knipperen wanneer de Almond Cow klaar is met een cyclus. Zeef de melk door het filtermandje gedurende 5-10 minuten in het plastic opvangbekertje te plaatsen totdat de melk niet meer uitlekt.

Stap 5.
Giet de melk af en bewaar in de koelkast. Je kunt de pulp uit de opvangbeker bewaren en gebruiken voor andere recepten.

WAT IK FIJN VIND AAN DE ALMOND COW

 • De basis ziet er stevig uit, en de Almond Cow zal waarschijnlijk lang meegaan. Ik vind dat de Almond Cow er ook leuk uitziet in mijn keuken. Zorg er wel voor dat je de buitenkant van de basis ook schoonmaakt.
 • Afhankelijk van de grootte van je blender, is de Almond Cow ongeveer even groot. Misschien een klein beetje kleiner.
 • Je kunt het makkelijk verplaatsen omdat het netsnoer afneembaar is. De Almond Cow hoeft dus geen vaste plaats in de keuken te hebben zoals een blender.
 • De prijs is redelijk (245 dollar) als je het vergelijkt met een krachtige blender die over het algemeen veel meer kost.
 • Je kunt de Almond Cow makkelijk schoonmaken.
 • Je hoeft je handen niet te gebruiken om de melk te filteren, zoals bij de blender + notenmelkzak methode. Het filteren is makkelijk en schoon.

WAT IK MINDER FIJN VIND AAN DE ALMOND COW

 • Nadat je de ingrediënten in het filtermandje hebt gedaan, moet je het filtermandje aan de bovenkant van de Almond Cow vastschroeven; dit zou gemakkelijk moeten zijn, maar dat is het vaak niet. Vooral als ik romigere melk wil maken en meer noten wil gebruiken, past het filtermandje maar moeilijk met de messen die aan de bovenkant zijn bevestigd. Naar mijn mening is dit het grootste probleem met de Almond Cow. Je kunt me hier zien worstelen op 1.05 min. Ik deed er langer over, maar dat gedeelte is uit de clip geknipt.
 • Hoewel de Almond Cow gemakkelijk schoon te maken is, zul je ook de buitenkant van de basis moeten schoonmaken om het glanzend te houden.
 • De basis heeft een minimum hoeveelheid vloeistof nodig, maar het minimum is ongeveer een volle 5 kopjes (meer dan een liter). Dat is een grotere portie melk en maakt het dus geen perfecte optie voor kleinere porties.
 • Tot slot, de melk is dunner in vergelijking met de blendermethode, waarbij dezelfde hoeveelheid noten en water wordt gebruikt. De kwaliteit en de smaak is nog steeds goed, maar de consistentie van de melk is een beetje anders. De pulp is ook vochtiger in vergelijking met de blendermethode.

THE ALMOND COW PULP

Wanneer ik plantaardige melkmethodes vergelijk, vermeld ik graag de consistentie van de melk, maar ook de pulp, zoals in dit artikel. Net als bij een sapcentrifuge, zegt de pulp veel over de kwaliteit van de methode. Ik geef de voorkeur aan een methode waarbij de pulp zo droog mogelijk is.

Zoals ik hierboven al zei, is de Almond Cow prettig in het gebruik omdat je je handen niet hoeft te gebruiken om het mengsel te filteren. De Almond Cow gebruikt zwaartekracht om de notenpulp van de vloeistof in de opvangbeker te scheiden. Nadat de cyclus is voltooid, hoef je alleen het filtermandje in de opvangbeker te plaatsen en 5-10 minuten te wachten. In het metalen filtermandje houd je dan de pulp over.

Omdat de Almond Cow gebruik maakt van de zwaartekracht en er niet handmatig in geknepen wordt, is het voor mij geen verrassing dat de pulp nat is. Het uitknijpen van een zakje notenmelk is niet te vergelijken met het laten uitlekken van de pulp in een beker.

Maar de pulp is ook minder glad en bevat kleine stukjes noten. De pulp is waarschijnlijk brokkelig omdat de Almond Cow toch niet zo krachtig is of meer dan de aanbevolen 1-2 cycli nodig heeft.

Het goede hieraan is dat de pulp van betere kwaliteit is als je het in andere recepten wilt gebruiken. Als ik melk maak in de Almond Cow, voeg ik een zoetstof toe aan de pulp, en ik kan er koekjes mee maken in de oven. De pulp uit de blender smaakt minder naar de noten, zaden of havermout die ik heb gebruikt.

Maar al met al, zoals ik al zei, moet de pulp droog zijn en een restproduct zijn. Je wilt zo veel mogelijk van het product gebruiken en zo weinig mogelijk pulp overhouden.

DE KRACHTIGE BLENDER METHODE

Een krachtige blender (ook wel high-speed blender genoemd), zoals de Vitamix, is een meer gebruikelijke keukenapparaat. De Vitamix blender begint rond een paar honderd euro voor een opgeknapt (reconditioned) model, maar sommige andere merken zijn ook prima voor een lagere prijs. Zie mijn aanbevelingen hieronder.

Er is geen specifiek Vitamix-model of specifieke merk voor een krachtige blender nodig om plantaardige melk te maken, ook voor melk met hardere noten zoals amandelen.

Ik heb een Vitamix blender (tien jaar geleden nieuw gekocht), en het werkt nog steeds prima.

The top of a blender container with milk in it on a white backdrop

HOE MAAK JE PLANTAARDIGE MELK IN EEN BLENDER

Net als met de Almond Cow kun je de noten of dadels die je gebruikt laten weken voordat je het gaat blenden. Ik doe dit als ik er aan denk of als ik weet dat de noten te hard zijn. Het weken maakt het blenden makkelijker. Maar als je een krachtige blender hebt, kun je deze stap vaak overslaan.

Ik raad aan de noten te weken als je notenmelk maakt in een gemiddelde/niet-zo-krachtige blender.

Stap 1.
Plaats de ingrediënten in de blender met water. Je kunt zo veel of zo weinig maken als je zelf wilt. Je kunt dus bijvoorbeeld een grote hoeveelheid noten gebruiken en weinig water als je dat wilt. Zolang het in de blender past, werkt het.

Stap 2.
Blend op hoge snelheid gedurende 1-2 minuten.

Stap 3.
Plaats een notenmelkzakje of een kaasdoek over een kom en giet het mengsel uit de blender in het notenmelkzakje en knijp uit om het mengsel te filteren. Serveer of bewaar in de koelkast.

Stap 4.
Haal de pulp uit het zakje notenmelk en bewaar het voor later in recepten.

A glass jar with milk in it and a white strainer with a nut milk bag in the glass jar

WAT IK FIJN VIND AAN DE BLENDER METHODE

 • Een krachtige blender is een multifunctionele keukenmachine. Daarom is het geen eerlijke vergelijking, aangezien de Almond Cow op de markt wordt gebracht als een ”plantaardige melkmaker, speciaal ontworpen voor het maken van plantaardige melk van noten, granen of zaden”. Maar toch is het vermeldenswaard dat je weliswaar meer betaalt, maar ook een veelzijdiger keukenapparaat hebt als je voor de blender optie gaat.
 • Je kunt een kleine of grote portie maken met een blender, wat je maar nodig hebt. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een snelle portie van een kopje kunt maken of een grotere fles voor de komende week.
 • In een blender kan minder water dan in de Almond Cow, wat romigere melk oplevert.
 • Het eindproduct is dikker dan bij de Almond Cow.
 • Een blender is makkelijk schoon te maken. Je hebt geen speciale sponsjes of borstels nodig. Vul de blender met warm water (en zeep) en laat het 30 seconden op de hoogste stand blenden; afspoelen en je bent klaar. Het zakje notenmelk is ook snel onder stromend water afgespoeld.
 • Over het algemeen is het sneller. Vanaf het plaatsen van de noten in de blender of het filtermandje tot het schoonmaken, de blendermethode is iets sneller dan de Almond Cow.

WAT IK MINDER FIJN VIND AAN DE BLENDER METHODE

 • Het grootste nadeel van een blender alleen om plantaardige melk mee te maken is natuurlijk dat het prijzig is. Krachtige blenders kosten tussen de 300 en 1000 euro. Maar nogmaals, het is een multifunctioneel keukenapparaat. En zoals ik al zei, elk model is goed genoeg om plantaardige melk mee te maken. Met dit in gedachten, is een 300 euro model blender niet zo duur in vergelijking met de Almond Cow, een uniek keukenapparaat alleen voor het maken van plantaardige melk.
 • Het kost wat ruimte in de keuken. De meeste blenders zijn best groot en niet gemaakt om in de keuken te worden verplaatst. Het netsnoer zit ook vast aan de blender. Mijn blender heeft een vaste plaats in de keuken.
 • Je kunt niet weglopen. Een blender werkt niet met cycli, maar door de machine handmatig aan en uit te zetten wanneer je denkt dat het klaar is.
 • Het is iets rommeliger omdat je de melk door een notenmelkzak moet filteren. Bij de Almond Cow hoef je dit niet met je handen te doen, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar zowel de metalen filter als een notenmelkzak zijn makkelijk schoon te maken.

DE KRACHTIGE BLENDER PULP

Het verschil is aanzienlijk als het gaat om de pulp. Bij de blendermethode moet je de pulp uit het zakje notenmelk persen, zodat de pulp donkerder van kleur en delicater van textuur is. De pulp is ook droger in vergelijking met de Almond Cow.

Met de blender methode heb je een notenpulp zoals het eigenlijk zou moeten zijn; de pulp zijn de vezels.

De pulp is delicater en smaakt niet naar noten of zaden, eerder naar flauw meel. Maar je kunt het nog steeds gebruiken voor andere recepten, zoals koekjes, pap, of smoothies.

LATEN WE HET SAMENVATTEN

Een krachtige blender zoals een Vitamix
Een blender kan worden gebruikt voor het maken van een kleine of een grotere portie plantaardige melk. Het resultaat is een zeer romige plantaardige melk en een droge en fijne pulp. Het is makkelijk schoon te maken en een veelzijdig keukenapparaat. De prijs is hoger dan die van de Almond Cow. Over het geheel genomen, vanaf het plaatsen van de noten in de blender of het filtermandje tot het schoonmaken, is de blender methode iets sneller dan de Almond Cow.

De Almond Cow
De Almond Cow is een uniek keukenapparaat dat uitsluitend plantaardige melk maakt. Het is gemakkelijk te verplaatsen in de keuken. De prijs is lager dan dat van een krachtige blender, en het is (net als een blender) gemakkelijk schoon te maken. Verder is de plantaardige melk iets dunner, maar dat is niet erg merkbaar. En tot slot, de pulp is vochtiger en smaakt naar de ingrediënten die je in de Almond Cow hebt gebruikt.

TWEE ALTERNATIEVEN

Als je na het lezen van bovenstaande nog steeds twijfelt over wat je moet doen, zijn er nog twee betaalbare en goede alternatieven beschikbaar.

white plant-based milk being poured in the container of a blender

Een kleinere krachtige blender is een goede optie. Ik heb zo een blender, en het werkt prima. Heel vaak, zelfs zonder de noten te weken. De Nutribullet, KitchenAid blender, of de Ninja blender zijn een paar opties. Ze kosten allemaal minder dan de Almond Cow.

the chufa milk maker with milk in it on a white backdrop

De goedkoopste optie die in de buurt komt van de Almond Cow is de Vegan Milker van Chufamix. Ik heb er zelf één en ik vind dat het stevig is en prima werkt.

Deze opties zijn een goed alternatief als zowel een blender en de Almond Cow geen optie voor je zijn.

Als je twijfelt over de aankoop van de Almond Cow, hoop ik dat het bovenstaande je een goed idee geeft of het de aankoop waard is.

several photos with the almond cow and a blender with plant based milk

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gelieve mijn foto’s of tekst niet te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Dank je wel!

Vermelding van gelieerde links:
Onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.